About

Friday, May 27, 2011

.: nEGeri JohoR kaya dengaN.... :.

LADANG NENAS !
memang saujana mata memandang...


snap masa balik baru2 ni...
luas kan ladang nenas ni...

kalau Kedah Pemandangan Indah dengan Sawah Padi yang terbentang luas..

Johor pulak, pemandangan indah dengan Ladang Nenas yang saujana mata memandang... ^_^

SELAMAT BERCUTI..APA PLAN ?  ^_^

14 comments:

dinor's family said...

luasnya xpenah nengok lg ladang sluas ni..kena p lg johor ni...

Nida said...

Ya Allah... bila lihat gambar ni teringat pada kampung halaman. Setiap kali balik Ayer Baloi, pasti melalui kawasan ini...

Rindunya pada tanah airku...

Ena said...

nenas.. peberet ena dulu.. skrg terpaksa lah dilupakan..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Johor kat mana ni Eina..
Lily tak pernah tgk ldng nenas..
Mmg cantiklah..saujana mata memandang.. ^_^

~Siti Hajar~ said...

oooo br tau johor kaya dgn ladang nenas...hehe...serius xtau..

Esok sy start bercuti ke penang tak jauh pun sbb my hubby masih xsihat, planning ke langkawi tpaksa cancel...huhu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

betul tu
ari tu p kenduri kat johor
keliling tanam nenas
tepi umah pon ade eheheheh

Kasih Ibu said...

betul tu mamalieyna...kebetulan sebelah rumah kat kg ada ladang nenas tapi xlah seluas cam dlm gambar tu..

syok je pagi2 tgk ldg nenas...sejuk mata memandang...=)

ejaMaria said...

ye... mmg cantik... tp tak bole jalan-jalan macam kat sawah padi... daun nanas tu tajam berduri... bole luka tau kalau betis tak bertutup... lagi la kalau budak-budak calar balar karang... ;p

rindu pulak keadaan kat Ladang Pineapple Simpang Renggam Johor ;p

[-suziey-] said...

saujana mata memandang..mcm memandang sawah padi gitu..cantik :) indah bumi Allah ni kan :)

NzA said...

kt Muar/Ledang lak byk ladang kelapa sawit.

NurShahFamily said...

terbaek dr ladang hehehehe ( org johor komen hehehe )

maszmadi said...

uuu ladang nenas..... kat pontian ker nie...?

dilazfamily said...

cantik kan. macam jalan nak balik kampung nenek dilaz jer.

Hamizah said...

saya suka nenas..