About

Saturday, May 21, 2011

.: Lupa NaK updaTe..hu~ :.

Salam hari minggu...^_^
saja online memalam ni, sambil layan AF..ngee..
penatnye la hari ni..
sampai mabuk dalam kete..hee~
memang hari2 gitu..loya dan mabuk dan mun*ah..fenat...
tapi lumrah la kan..ibu mengandung..huu~

penatnye sebab..seharian berjalan..
memang berjalan sungguh..4 destinasi hari ni..
3 soping mall, then diikuti pasar malam..huu~

destinasi 1 : carefoure sri petaling.. tujuan utama nak ke pejabat pos, ada kiriman berdaftar yang kena ambik kat sana...ingat bleh la soping barang2 keperluan kat sana..sekali tak menarik betul suasana kt situ..mungkin sebab tempat lama kot..so, kena ubah destinasi soping la nampak gaya..hu~ tapi cam segan lak kuar tanpa beli pape, so beli jugak la biskut 2,3 jenis..ngee..

destinasi 2 : terjah Tesco Puchong plak...tujuan, nak beli barang keperluan lah..+ susu+ diapers dak arif tu.. sebelum pape, sempat lunch kt sana..'sekarang menu yang boleh dilayan dek tekak ibu mengandung ni adalah, nasi goreng ikan masin..huu~ (tak elok masin2 kan time preggy, tapi itu je rasa mampu layan..hu~ )

destinasi 3 : si abah cam tak puas hati, takde soping apa2 untuk dia..hee~ so, ubah haluan ke Jusco IOI Mall puchong..huu~ sesak..nak cari parking susah no...rupanya today start SALE eh..huu patut la.. berhasil jugak merembat itu dan ini, untuk si arif semestinya..dan si abah..seutas jam tangan ..al maklum ada sale kan.. ^_^

destinasi 4 : time ni around 530pm...bertolak balik dari Jusco, singgah plak kat paso malam area PJ ni..beli bahan2 esok nak wat soto..elok je nak park kete, time ni la mama ... "uweeek..uweeek.."...tak bleh tahan dah..pening, loya, penat, semua ada,,,hu~...tapi dah settle semua...masih mampu lagi, berjalan di paso malam..ngee... beli bihun sup juge, balik layan ni jer..

sampai umah before 7pm...dan malamnya...loya dan mabuk datang lagi...huu~ macam ni lah mama sekarang, sblm ni tak pernah mention kt sini kan..sebenarnya..loya dan mabuk peknen kali ke-2 ni, lebih kerap dan teruk berbanding masa peknenkan dak arif dulu...hu~...agaknya 'girl' kot...ngeee...mengharap sangat! ^_^

apapun redha'..itu sebahagian dari pengalaman yang harus ditempuhi ibu2 mengandung kan...tapi kira Alhamdulillah la..mood nak berblog still ada, walaupun tak la sehangat dulu... ^_^

oooooh sebenarnya...berbalik pada tajuk..
lupa mama nak update pasal kesihatan arif dan mama..
on friday tu...jumaat pagi tu, arif dah nampak ok...aktif dan riang dan badan tak panas lagi..Alhamdulillah...2 hari jer demamnya..
dan today dia sihat sepenuhnya! itu yang bleh jalan2 tu..hee~

mama lupa nak update masa hari jumaat tu, sebabnya..n3 hari jumaat, macam biasalah..n3 autopublish jer...so, tak sempat nak update latest update..
hee~ baca komen dari lieya a.k.a mamamya...baru mama perasan..hee~

thanks sahabat sebab sentiasa ingat bertanya khabar.. ^_^ terharu mama..

esok apa plan?
tak kemana kot, penat la badan..huu~
dok umah buat soto, layan soto jerlah..hee~

k selamat berhujung minggu dan untuk warga kedah dan pantai timur, selamat bertugas esok yee...hee~


p.s arif dah sleep time ni, si abah ber BBQ dengan geng bapak2 kat bawah umah ni...kemain diorang ni, memalam berBBQ...tapi kaum adam jerlah..kaum hawa tak join...huu~ saje mengeratkan silaturrahim gitu..hee~ iman muda hisbul pun join tu, abah sms tadi..hee~

7 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

penuhnye aktivi semlm ye Eina..
Boring gakkan klu cuti duk rumah je.. ;)

tulah cabaran yg harus ditempuhi oleh ibu2 mengandungkan Eina..Apapun moga selamat semuanye & dipermudahkan segalanye..

cheq sue dieyha said...

betul 2,pengalaman yg wajib ditempuhi oleh ibu2 mengandung.tapi sy blum ada alahan pn lg,heee....take care kak iena!

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya aktiviti sakan berjalan, kita semalam terjah jusco gak akhirnya dapat gak wallet yang diidamkan...hu...hu..

Mamamya said...

aduhai..dapat membayangkan mcmana situasi bila mabuk2 gini...mmg letih kan...tp itu lah cabaran bila mengandung ni....mudah2an gegirl lah yerk..amin....

huhuuu..sedapnya soto...peberet sepanjang zaman tue...klu dekat blh hulur mangkuk kat umah iena ek...hehehehee....

alhamdulillah...lega dgr arif dah b'tambah ceria..penat balik kg lah agaknya iena..

apa pun both anak n mama kene jaga diri elok2 yer...:D

p/s: pstttt..makan soto ingat kat kita yer...heheeee...selamat b'hujung minggu...

Lee-Yan-Naa said...

banyaknye tempat akak berjalan..:D

Sha@Mama Tina said...

Mabuk2 pun sempat berjalan2 sakan ni..pelik gak hihi..

sha mcm tak perasan jek ada post ttg eina mengandung? hmm..

congratz ye! doakan sha pulak.. :)

Bionic women said...

eh macam sama jer aktiviti sabtu kita, kami pun ke tesco puchng dan ioi mall, tapi duk melayan dhiya menari atas pentas tu jer x sempat nak soping pun, mama lak senggugut gier sampai cramp kaki, so terus balik