About

Friday, May 6, 2011

.: layan SweeT..hee~ HappY weeKendS :.

Salam Jumaat...
Alhamdulillah bertemu lagi jumaat..
dan bestnya..esok adalah sabtu..lalala..suka hari sabtu~ hehe..

takde nak membebel panjang pun..
just to share...kesukaan kanak2 riang ni...
tapi tak bleh selalu..... ^_^

layan sweet sambil berangan...hahaha..~


p/s arif makin susah gosok gigi sekarang, tapi suka gula2..mcmana ni..rosak gigi nanti tau..hu~

17 comments:

bintangku said...

Najmi panggil lolly pop nie, "jilat-jilat". :P

Pegi mana2, klu dia nmpk, mesti dia mintak. Tp mkn tak abis pun. Abah dia yg jd mangsa kene sumbat ngan lolly pop. :>

hajarus said...

uuiittt banyaknyer stok gula2 arif... gula2 kat tepi tu arif simpankan utk aunty hjr ekkk... hehehe...

ejaMaria said...

wow... ada xtra lagi kat tepi pintu tu...

nape tak nak gosok gigi? ubat gigi tak sedap ke?...
Luqman suke gosok gigi... lagi-lagi klu bagi dia buat sendiri... 1/2 jam pun tak siap gosok gigi lagi tau... ;p

♥MiZz-siHa♥ said...

bdk2 mmg suke btl gula2 batang nie..

Mamamya said...

anak2 pun mmg suka makan gula2 cop2 ni..lagi2 ah si afiqah tue..mmg x blh bagi selalu..sesekali je blh

afiqah tu gigi depan mmg dah rosak...bila suruh gosok gigi asyik nak mengelat jer.....

tp arif rajin gosok gigi x per...good boy!!

Dilla Ady said...

dak acha pun same...payah tul nk suh gosok gigi..

slalu sorokkan gule2 dari die..

munna said...

anak2 munna pun suka..tapi mmg tak boleh selalu bahaya rosak gigi ..

dinor's family said...

ala ayip mkn sorang ye,bak la sikit tuk abg ijat....

hyazz said...

budak2 memang suker gula2... tapi gigi kena ler maknye paksa jugak...klu dia taknak...mama nye ler yg kena gosok kan...

ieda said...

aloor makan solang2 ya .. aunty pun nak ..
ermm anak2 akak pun suke sgt gula2 nie dik nak2 zahrien tu :))

eppy weekand dik :)

maszmadi said...

Aisha pon pantang tengok gula2 lolipop nie, tapi bila belikan xder pulak dia nak makan, last2 keras gitu jerk dalam esbok, huhu

arif nanti lepas makan jangan lupa gosok gigi yerk..

MamaIeta said...

ala comelnya... mana nak pg cuti hujung minggu ni MamaLieya? kesempatan ni nak ucapkan selamat hari ibu....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

samalah mcm Qis..suka mkn manis2..tp mls gosok gigi..gigi 1 btg kat depan dh kekuningan dh ..hiks.. :)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kena paksa ni kak ina, kalo tak leh rongak gigi,balqis dulu pun tak mau gak, tapi now dah suka gosok tiap kali mandi mesti nak gosok gigi sebab kita selalu cakap kalo ak osok ulat kuar dari gigi tu

Izan Ishak said...

haruslah kanak2 suka gula2 kan. si kembar pun dah rosak giginya. huhu...masuk tadika gigi dah buruk. tp selalu je kena paksa gosok gigi...

ch@ said...

abang long kena gosok gigi, abang long dah besar. nanti besar gigi rosak dah tak ensem, cemana? nak senyum pun malu. kena paksa kakIeyna, sayang gigi.

Bionic women said...

dhiya x suka menda ni....
dia makan yg chups2 tu jer tu pun yg coklat+vanilla tu...kalau yg lain2 tu dia x suka..
sweet pun dia makan sugus tu jer..yg lain x makan..pedas dia kata..mama dia ler yg psiko anak dari kecik lagi..hehe