About

Tuesday, May 3, 2011

.: keBeTuLan .. :.

Cerita dah lama ni..
Beberapa hari sebelum mama dapat tau mama peknen ni..
Balik dari shoping barang keperluan @ Giant
Sampai umah, si abah tolong kemas2 kan barangan dibeli..
Sekali terjumpa benda alah ni…
Aik confius..nape bleh ‘puting’ ni termasuk dalam hasil sopingan mama..for new born baby lak tu..
Terus mulut lancang berkata “ehh..tu tanda dah dekat nak dapat baby tu..simpan jerla..mana tau nanti berguna…”

Alhamdulillah..masin mulut..dan itulah petanda.. ^_^
Kebetulan …

macam pelik je, macamana benda tu leh termasuk dalam trolli mama
dia melompat masuk time bila ntah, dan pelik lagi..
time membayor tu, tak perasan langsung..

haih...~
tapi memang ada membeli barangan bahagian baby2 ni..
tapi beli puting botol susu for dak arif..camna la benda ni leh termasuk jugak ye..
herm...confius2...dak arif tak sibuk pun time mama membeli puting botol susu dia tu,
dia dgn si abah time tu..herm...

Apapun Alhamdulillah.. ^_^.. kebetulan...tapi kalau boleh taknak pun new baby nanti berputing, tak cantiklah~ hee~ ^_^.. dan yang penting, jika diizinkan dan dimudahkan..Insyaallah, nak fully BF..mcm Mek Rose ~kagum dgn semangat nya..


p/s hari ni arif pi soping tanpa mama...taktau mcmana gaya.. hari ni abah cuti sebab mak ucu arif n kawannya still ada kat rumah..so, untuk mengisi masa mak ucu dan kawannya, si abah bawak la diorang berjalan2 @ soping mall..seronok la dak arif tu, ada orang melayan..mesti tak ingat mama..huhu.. =P

22 comments:

Umi Izz said...

ohoho... tandanya da nampak erk. wah, seronokla ariff nnt ada geng

ejaMaria said...

hehehe... saje je beli ter-beli puting... cheh... ^_^

ieda said...

haaa semua tu kebetulan kan .. tapi preggy bukan kebetulan dik ekekek :)

dilazfamily said...

tahniah mamalieyna.
tambahlah rezeki baru dalam keluarga mama.Amin

~aSHa~ said...

baby dlm peyut dah bagi hints awal2 kat mama dia..

LYAfrina said...

petanda awal tu...
isyarat rezeki dr allah swt.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wah wahhh kan main lagi

tapi if mekna ade azam nak fully bf anak..if boleh elakkan puting camni..:-)

Lelord said...

wahhhh bestnya

bintangku said...

Tak lama lg, akan jadi byk lar barang yg akan 'termasuk' dlm troli time soping. :P

Putra Mama said...

congrates.. jg diri baik2..

mummy_ayu said...

ooo..dah dpt tanda2 rupanya..tapi memang la.masa ayu pregnatkan iris pun mcm tu..dah leh agak...

NzA said...

arif nk dpt adik ke??????Tahniah!!!

AshAnas said...

pregnant ek? congrats... sori la lm sgt xjln2 umah kawan2... doakan shira, dok menghitung hari ni...

Izan Ishak said...

mmg cam tanda nak dpt adik plak ye..tp izan pun tak pernah beli puting ni utk anak2, lagi2 sbb anak2 lelaki kot~

Iela Fazielah said...

tahniah.. mmg kebetulan la

Nadiah Sidek said...

cuba check puting tu ada kaki ke tak..ehe..

NurShahFamily said...

tul ke peknen nie? hehhhehehe tahniah ye...

Fariz Finie Family™ said...

wah arif nak dpt adik yer...
tahniah mama lieyna :)

[-suziey-] said...

hiks..Allah beri petunjuk :) intisnct ibu yg sgt kaut :)

♥MiZz-siHa♥ said...

rezeki tu....

Dilla Ady said...

dulu dak acha isap puting dilla suke wat stok..beli puting byk2..skang da stop ade lagi stoknye..takpe, tuk adik die nnti..nnti tau...hihihi

MamaYatie said...

kebetulan yg menarik kan..Maha Suci Allah..bg signal kat kat eina tur