About

Thursday, May 19, 2011

.: diSorok Mana nTah !..layan FisH kaSi maKan :.

dua cerita dalam 1 n3..
sebab tu tajuk jadi gitu..hee~ jimat masa..

arif tengah sleep skrg..
suhu badannya makin menurun (around 37darjah kot), tapi tak dapat cek berapa bacaan..
puas mencari, tak jumpa..temperature reading tu..huu~
tadi perasan dak arif main..ntah mana disoroknya ntah..!
dia marah betul orang cek2 suhu badan dia..
marah macam kena paksa makan ubat tu...dia ingat mende tu macam ubat jugak!
haih...

tadi nak kasi makan ubat punya la seksa..
macam mendera sudah...
sebelum tu, masa cakap baik2..."mama nak kasi makan ubat ni.."
menjawab pandai pulak diaa..."naaak....uuntaah! naaak...uweeek"!
see kecik2 dah pandai ngelat..kelakar lak rasa cara dia menjawab tu..ekeke..
sudahnya..kena paksa jugak..

muntah pada awalnya...
then, bagi semula...tak muntahkan dah..tapi menangis sesungguh hati! haih!

apapun, rasanya dia akan makin ok menjelang malam ni..hope so..hu~

herm...seperti tajuk tu...
selitkan sekali, citer pasal melayan dak arif bagi fish makan..
lokasi Taman Bukit Jalil pada 8 may yang lalu..

fish keli beso2x.. ^_^

habis sebungkus roti yang dah expired di kasi fish makan..ntah apa nasib fish tu makin roti dah expired! ekeke.. =P

tekun..lama melayan dia bagi fish makan...

p.s nanti ada sambungan lagi cerita di Taman Bukit Jalil ni..apa aktiviti arif berikutnya?..esok la sambung eh..hee~


16 comments:

Bionic women said...

Alhamdulillah ayiep dah sembuh tu..
mesti nak pandai aper2 pasnih..hehehe

nnti nak gi ler taman ni macam best jer

r|nA @ ja|j|na said...

lahai, arif demam ye..kesian..hope lekas² sembuh ye yang..macam dak echa jugak ni, time nak kasi ubat, geleng² sambil cakap nanak nanak..

Kasih Ibu said...

biasalah budak2 ni pantang bagi mkn ubat...mcm2 caralah nak pujuk dia..tu belum berlari2nya lah lagi...

Si Haiqal pun susah sgt mkn ubat, siap kena paksa lagi...

apa pun get well soon ye arif...

zaidah said...

semoga ayep cepat sembuh yer....besornyer ikan tu eina...klu buat goreng berlada puaskan makan...

Gieyana said...

Moga Arif cepat sembuh k..tinggi tue suhu dier...

pergh..fish! sure Nureen pon suka kalau g sini..

LYAfrina said...

syukur dh sihat dia...

byknyer ikan....

Fara_Adura said...

Alah siannya arif demam. Cepat sembuh ea cayang. Ikan2 tuh ei geram rasa nak bawak lik goreng pom sodapp hehe

Fara_Adura said...

Alah siannya arif demam. Cepat sembuh ea cayang. Ikan2 tuh ei geram rasa nak bawak lik goreng pom sodapp hehe

mummy_ayu said...

oo....tak suka check temperature pun..Ayu selalu check time Iris tido..or sambil nenen tu..dia jadi leka sikit kan..mcm sakit je kita nak check tu kan? tak paham tul..

Izan Ishak said...

moga arif cepat2 sembuh ye! mana plak dia sorok tu...pening mama nak cari...

~Siti Hajar~ said...

Ayep ssh mkn ubat yer...nti lmbt baik tau...

cam Danies plk, dia akan rs sikit dulu ubat tu, klu sedap dia mkn, klu xsedap dia lari, jenuh kejar nk bg mkn ubat, siap sy kepit kaki tgn...hehe...

dera mkn ubat xpe eina..haha

ch@ said...

dah besar bertambah susah nak beri makan ubat. Oni pun serupa la ngan arif, cabut lari bila suruh makan ubat. tau pula tu bentuk picagari. isk. wuhuuu, arif yg hijau. comel je bagi ikan makan, tapi geli tang ikan tu, sesungut diaaa, yaks.

Fieza79 said...

cpt2 la surut demam tu..nak bagi baik punya psl..terpaksa la jgk paksa anak mkn ubat...tu biasa bkn penderaan kan..hehee

ikan keli...suka mkn tapi tk suka pegang..geli..aritu tingin nk mkn..suh huby yg setel kan ikan keli tu...fieza cuma ngap je pastu hehehh...

Ena said...

alahai.. sampai kena sorok yeh? hihi.. kelakar plak..

InsyaAllah.. semakin pulih arif nanti.. :D

maszmadi said...

moga arif cepat sembuh, leh bagi fish makan lagik.. k

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

ha ha pandai dia main neglat ek....