About

Tuesday, May 24, 2011

.: day 2 : tiada akTiviti & I loVe kuChiNG :.

day 2 @ 14 mei - di kampung, Pontian..
tiada aktiviti paginye..just lepak2 dirumah, then nak petang sket, gerak ke JB..
ke rumah SIL yang menetap di sana..
masa kt sana, langsung tak snap2 gambo..malas bermaharaja lela plak..
sempat ke pasar malam, beli sate dan apam balik..

SIL lak buat Soto..sudahnya..haaa..ambik la habuan, asyik ulang ke toilet jer..
uweeek...dan uweeek... banyak sangat makan malam..huu~

sepanjang di sana, arif suka sangat berkawan dengan kak long nana..
pergi pasar malam pun, jalan berdua..berpinpim tangan lagi..ihiks..
abah snap pakai HP, blur plak, malas nak transfer masuk sini..hee~
tapi sweet lah..arif dah pandai berkawan..walaupun kak long nana (anak SIL)..
dah berusis 5 tahun, dah tadika pun..tapi arif suka berkawan..happy sangat dia sepanjang masa kt situ.. ^_^

dan esoknya..day 3 @ 15mei - SIL ikut balik Pontian..
bertambah syok la arif..ada kawan sepanjang masa kt rumah toknye..

selingan - di pagi day 2...arif ber t-shirt i love kuching....pemberian mak ucu yang balik dari sarawak!
untuk mama n abah pun ada dapat...tak interframe plak..hee~

pakai kasut terbalik..huhu~

seronok di kampung, bleh berlari-larian..lalala..


p/s sesekali balik kampung, seronok ..rasa tenang jiwa, takyah fikir pasal kerja kan..hee~

13 comments:

dinor's family said...

memang seronok blk kg,tambah lg blk ramai2 bleh lepak2 smbil bbual dgn adik bradik dpt mgeratkn lg persaudaraan.

MrS. F!zA said...

k.eina..kami pon dhlama tk balik ni..plan nk blk cuti sklh ni..hrp2 menjadi..rindu sma atok dan wan kt kpg..

Ena said...

ingatkan nak p kucing tadi.. ihihi..

happy dak arif tu yeh.. :D

LYAfrina said...

duk kampung, blh pijak rumah tanah kan.. kalo balik kl.. rmh tinggi di awan.. msti la arif blh blari riang... tnpa sekatan.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestkan sekali sekala blk Kg..mcm ktorg ni sethn sekali blk KG..kena bahagi2..tahun ni blk sabah..thn lg 1 blk srwk..budak2 lah yg suka bila blk kg..dpt ramai kwn.. ;)

Zue AnnaLeeya said...

mmg syok balik kg... sesekali berjumpa mesti byk citer kan????

akak jumaat nih balik kg... dah janji dgn adik2 nak berkumpul... mesti havoc....

Mamamya said...

balik kg sekali sekala mmg seronok iena...lia ni blh kata kerap balik kg (maklum lah dekat kan....) still terasa keseronokkannya tue...anak2 apatah lagi...dapat b'manja2 dgn atok/nenek....

cutenya t'shirt ariff...huhuhuuuu..sama mcm kakak fiqa lah suka beno pakai selipar terbalik....:)

mummy_ayu said...

seronok sgt bila dpt balik kg..leh rilex banyak plus jumpa sedar2...
emm..mimpi Ayu ek...tandanya kita dah nak jumpa kot..harap2 kan.. :-)

SURIA AMANDA said...

sgtr sweet dia nyer senyuman..sgt pandai posing..

Dilla Ady said...

ingatkan jejalan kuching tadi..huhu

huhu...terbalik sampai slipar abang long..

Izan Ishak said...

oohhh...tshirt mak ucu kasi ye. ingatlan arif main ngan kucing tadi.

abg naufal pun masih pakai selipar terbalik...kelakar sbb dah besar

ch@ said...

habis abangLong pusing keliling rumah ye, mujur takde sungai ke, paya ke, confirm mama dgn ayah join mandi skali. kuikuikui.

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

ha ha kantoi pakai kasut terbalik ek...sonot pusing satu rumah ye