About

Monday, May 23, 2011

.: daY 1 @ kg : sepetaNg di tePiaN PantAi :.

n3 semua ni semua flashback punya tau..

hee~ day 1 @13hb mei...petangnya..gerak ke Rengit..
tujuan utama membeli kerepek kiriman kawan abah..
al-maklum sini kan murah, beli direct dari kilang...kami pergi lokasi yg sama masa beli tuk raya dulu..
apa nama kilang tu.... 'Azhar ..... ' lupa plak nama penuh ..ngee..
n3 lama ada la snap pintu masuknye..kali ni non ado..malas ~

balik dari situ, singgah kejap kat tepian pantai ni..
nama pantainya...Pantai Punggur !

haa time ni la sempat bersms dengan lieya a.k.a mamamya..
rupanya ni kampung halaman lieya, tmpt lepak zaman muda remaja katanya ..hehe..
dah lama eh tak datang sini..pastinya lah banyak perubahan..
mama masuk ni dah 2 kali ke sana..saja jalan bersiar2 jer..
ambik angin petang... ^_^..nyaman...

lieya dok Kota Tinggi, takde la sesi berjumpa2an pun..
sesi ber 'sms' jer...belum ada jodoh nak ketemuan..hee~

so, meh layan sikit gambo ... sesi mengambil angin petang yang nyaman...

  abang long yang teruja tengok laut...!


laut yang telah ditambak batu/simen...herm..

si abah yang setia menemai abang long..hee~

sweet....

si mama interframe juge...tak best, baju merah ni baju pinjam, si abah yg punya...alkisahnya, dalam kete, arif muntah! haih..yang nayanya..baju mama yg penuh dgn muntah dia, baju dia clean n clear jer, seb baik ada spare baju dlm kete, tp baju abah la...huu~ redah jerlah..huu~

percubaan membuat peace masih tak berhasil..abah je lulus..ekeke..


mak tok dan mak ucu arif berdating di situ..hee~

then, lepak kt gerai depan tu, pekena cendol sorang semangkuk..rasanya..huu~ biasa2 jer..

sebelum balik....haa manja dengan mak ucu yee.. ^_^..

p/s seronoknye kalau hari2 leh ambil angin laut macam ni..tenang jiwa..hee~


18 comments:

cheqna said...

salam..
wah beshnya lepak2 kat pantai kan..
tenang je..
nway salam ziarah n salam kenal kak =)

Mama Hanim said...

mmg syok lepak kt tepi pantai kan eina. ariff pn nmpk ceria je spt slalu. nice picca.

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

pasni kita balik kg sama2 tau...boleh lepak2 kat sama2 kat pantai punggur

Kasih Ibu said...

dah lama tak gi pantai..masa kerja kt mersing dulu rasa boring tgk pantai maklumlah rumah dekat dgn pantai tapi skrg bila dah kat Kl terasa rindu pula nak ke pantai....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bila tgk laut...rinduuuu sgt2 kt terengganu...

Bionic women said...

wah bestnya pantai bertembok camtu..leh duduk atas tembok tu ek..hehe

ch@ said...

kalau panas ni, pekena ABC kat tepian ni, memang mengancam. tak perasan pun akak pakai baju hubby. hahaaa. lepas ni akak kena bawa baju standby mcm abg long juga.

etiey.com© said...

wahh bestnya.. laut yang mendamaikan... rengit? balik kg ke

LYAfrina said...

abg long???
ok la tu..ajr dr awl kan..nanti dpt adik, xdelah tkejut sgt tba2 pgil abg long...

comel pantai ni.. ada simen2 konkrik g2, sng la nk lepak2

~Siti Hajar~ said...

mmg best bila berjimba2 d tepian pantai nih, rasa cam xnak balik je kan...hehe...over sudah...hahaha

Km ke tepian pantai jgk hr sabtu lps, ke bt feringghi lagi, bwk anak2 mandi laut, best sgt tambahan plk skrg musim mat saleh bercuti ke Penang..mcm2 aksi best wooo...opsss!!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

BESTNYE LEPAK2 KAT PANTAI..
SWEETNYE DAK ARIF & ABAH DUDUK BERDUAN NGADAP LAUT TU.. ;)

eB ezrin said...

cantek ar eina... sukerrr... romantik tau... gambor ber2 maner eh?... hik3

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

rasa tenang biler dok tepi pantai kan, denagn angin yang sepoi2 gitu

Iela Fazielah said...

bestnyer gi pantai

wahida said...

wow!! mmg layan blues tu lepak kat situ...

ada jual laksa tak kat tepi2 tu? kalau ada best kan...hehe....

[-suziey-] said...

waaa mmg tenang dan damai..luas je beach tu..hehe..i likeeee :)

MamaYatie said...

saya pun suka pantai...tenang jer..

Mamamya said...

terima kasih iena sbb share gambar2 terkini tempat lepak2 king zaman dolu2....^___^ mmg dah byk perubahan lah....kat pesisir pantai dah ditambah batu....nampak lebih bersihnn cantik,dulu pantai ni b'lumpur...kita org klu pegi pun x penah lah mandi manda....air kotor...

iena yg jauh nunnn...pun dah 2 kali sampai sana yerk...lia klu balik kampung x penah sempat nak singgah...insya'allah lain kali klu balik nak pi tgk jugak lah...:D

p.s: minggu yg iena ada kat pontian tu en.suami sibuk lah pulak...hajat di hati mmg nak sgt2 jumpa...tp rezeki lak x der kan...insya'allah ada rezeki nnti kita mesti jumpa yer....amin.