About

Wednesday, May 18, 2011

.: daH amBiL uBatnya..uNtuk maMa pun aDo..huu~ :.

yee...skali mama pun berjangkit sama..
kepala tingtong, bersin dan mula selesema..
huu~
dan time pergi ambil ubat tadi..around 1030am..
teruslah ambil untuk mama juge..
hope demam tak menjadi..
dan selesema jugak..hu~

tulah ingat si anak je tak sihat..
ni dah jangkitkan ke si mama nya pulak..hu~

ni gara2 penangan berjemur di tepian pantai la ni..
dan berendam lama2 di lautan cetek..hu~

tapi tu citer last 2 days..
kami ke..............pantai!
pantai mana?..nanti citer..hee~

skrg ni, rasa nak rest je, tapi sebab dah lama
tak melayan blog..rasa teringat2 jer..hee~
so, jengah jap.

thanks buat semua sahabat yang mendoakan arif mama tu..
dan harap2 doa sampai ke mama jugak..
mama takmo la demam..huu~

destinasi kami 2 hari lepas...^_^

tadi masa jumpa doktor, suhu badan arif dah turun 38.5 darjah..still tinggi lagi kan..so, terus masuk ubat montot..balik mandikan terus, dan pakaikan diapers jer..skrg, melayan CD upinipin..dan dah tertido pun..hu~ tapi alhamdulillah..balik2 tadi dia selera, mintak nasi, siap bertambah..hu~ hope cepat la sihatnya..same like mama, hope demam tak menjadi..hu~

18 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

hope akak pun cepat sihat... take care...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

nak main ngelat ek tak mau dok rumah ibu, nak manja2 dengan mama dia latu, cepat sembuh k haidar kan good boy rajin2 makan ubat esok leh main dgn kak balqis

ch@ said...

alololo cian abgArif demam, Oni pun sesema, asyik sangat berendam. pantang dengar perkataan mandi dan terasa pampers berat, cepat je nak masuk bilik air. get wel soon akak and arif.

ita cutevirus said...

alahai... kalo dah berjangkit tu yang payah tu...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

nasib baik beselera makan....hope semuanya ok...

Bionic women said...

semoga kedua beranak ni cepat sembuh..hehehe..
mama dia sekarang antibodi tengah menurun sebab berkongsi ngan babi tu yg cepat jangkit tu..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ooo....ingatkan mek na dah kasi ubat montot..

kat umah, kami mmg sentiasa ade spare ubat montot..once suhu cecah 39 ++..ubat tula kami guna. takutt sawan je if suhu tinggi2 ni..tapi mintak dijauhkan la kan..

selera pon dah ade tu..harap cepat sembuh la tu

hajarus said...

mamalieyna pulak nak demam... laaaa.... harap2 x melarat la demam tu & moga2 arif & akak cpt sembuh... take care kak... ;d

mummy_ayu said...

ala sian..mama pun dah nak demam...
cepat2 makan ubat,
get well soon to mama & arif....!!!

Ena said...

mama pun dah terjangkit ker.. alahai. harap2 tak melarat lah kedua2nya..

dinor's family said...

harap arif cepat sembuh, mama pun xjadi demam ye...m'njang masih demam,dah mkn ubat masih pening2 lg...esk klu xok kena g jumpa ducter gak ni...

Izan Ishak said...

samalah ngan si kembar tadi. masuk ubat montot jugak. dua2 panas smpai 39 darjah...

Fieza79 said...

oo melayan pantai..panas...patut la demam semua nya..hrp2 cpt2 la sembuh mama dan anak ok...

bersedia nak tgu kemunculan entry eina...mood dh dtg semula..hehee

eima said...

hopefully mama die la tak demam .. nanti nk mkn ubat pun was2 even doc kate bleh mkn... byk kan minum air ye ...jgn lupa byk kan mkn buahan jugak...
utk arif ... cepat sembuh ye ...
tak pe demam bleh kuatkan ketahanana badan ngan imun utk arif....

NzA said...

moga cepat sembuh...take care!!!

diana said...

semoga cepT sembuh ye..
makan ubat dan bnyk kan berehat..:)

Nadiah Sidek said...

moga arif & mama cepat sembuh..minum air kosong byk2 k..

ch@ said...

ye baru perasan gambar ni setelah ditelek, kita lepak dekat pokok kelapa nan sebatang tu, sebelah air longkang besar tu, ada sebijik je bangku. time kita datang, air mmg surut tahap gaban. kita datang petang, pukul 4 ke 5 mcm tu.