About

Monday, May 30, 2011

.: biLa dia ke Opis & abaNg LonG skrg :.

bila dia ke opis mama...
dia sangat pemalu....

penyegan tahap gaban..
bila orang tegur...semahunya dia menyorok..
haih...pelik..
kalau kat tempat lain..
dia suka menegur orang..

..apapun...abang long sekarang dah belajar jadi peramah..
dan dah pandai dan tahu ada baby dalam perut mama..

taktau dia faham atau apa..
tapi memang dia tau bila mama tanya mana baby..
dia tau, peluk2 perut mama, cium2...dan say..." baby bangun.." "baby wat pe?".."baby sleep"..."baby engok wii (tengok TV)".. sambil usap2 perut mama..ihiks..comel..padahal perut mama bukan besar mana lagi...

dan abng long, dah menunjukkan keterujaan dia bila nampak mana2 baby...
bila keluar ke mana2..
asal nampak baby dia memang sangat2 teruja..
kalau boleh nak pergi dekat baby dan cium2..

tapi setakad ni, dia cuma berani mendekati mana2 baby yang baru dijumpai..
sambil panggil2... "baby..." dan senyum2..
memang nampak jelas keterujaan dia pada baby... ^_^

hope nanti dapat jadi abang long yang baik dan prihatin..
ye abang long.. ^_^


15 comments:

Fieza79 said...

oo dh dpt pangkat abg long dahh...tk lama nk dpt adik tkde la pemalu lg kot eina hehee...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

rafiq pon camtu..mmg suka bby
tapi dah lama..since dia umor 1 tahun 4 bulan dia duk panggil ebi ebi ebi..pantang tengok bb..ehehehe

skang ni..sy bahasan "adik" bb dalam perot ni..mane adik? rafiq cakap..Adiii...ermmmmmuah..siap cium perot ehhe lucu kan?

ooo pemalu eh..ikut perangai ayah dia kot..cam malu2 je..:-)

Ena said...

HIHI..

SWEET JE ABG LONG NI..

MALU2 PLAK YEH KAT OPIS MAMA.

Ummi AmnaAmzar said...

ooo..lieyna dh pregnant lg ek..tahniah..best nyer..pasal jahitan nm mcm baju Iqy tu akak ambik tempahan rm10 utk nama shj..kalau nk tmbh gmbr kete mcm Iqy punyer rm15..xtermasuk baju..sbb baju x sama hrga tp selalu baju mmg xpenah lebih dr rm20 la

maszmadi said...

ala.. abang long malu yerk.. hehe, nanti jaga baby bebaik yer..

-Nureen- said...

arif malu plak dia...
nureen plak tumpang xcited bila arif ckp ngan bb g2.. best la arif x lama lagi ada adik.. nureen belum ada rezqi lagi utk bg elly adik ;)

mummy_ayu said...

ala sweet..teringat masa Ian nak dpt Iris..mcm nie la..bila dah scan, dah tau girl...kami selalu panggil Iris..dia pun sama panggil..cute & sweet...pandai la abg long nie..

Dilla Ady said...

dak acha pun da lame da suke kt baby..sampai gigil2 sebab geram bile pegang baby...ummi nye jek yg belum ade hati lagi...huhu

dinor's family said...

abang budak baik kan,t tolong mama jaga baby tau...

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe... cam faris dulu...

InsyaAllah, akan jadi abg long yg penyayang, kan arif...

MamaYatie said...

waahh...abg long dah ready nampaknya! bijak2...nnt dah lepas 6 bulan si kecik kat dlm tu pun akan cam suara abg long..gerenti dia akan feedback bila abg long panggil dia.. best sngt moment tu eina

ch@ said...

comel je pangai macam tu, suka-suka. kakakOni pun pantang nampak gambar baby, tapi kalau baby betul2 dia tak heran, dia ingat nak main je.

♥Azie♥ said...

ala abg long malu2 yer...

Hamizah said...

nak dpt bb lg?tahniah..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alolo..malu2 meow ke tu..
hehe..mesti ayep nnt jd abg yg penyayang ni..so sweetlah dia.. ;)