About

Wednesday, May 11, 2011

.: 2 MeI..aktiviti maNdi sunGai..lalala.. :.

2 Mei - pagi tu...setibanya abah dari kerja malam, malam tu..
abah ajak pergi berkelah dan mandi manda di....Sungai Congkak !

waaah aktiviti sangat best.... ^_^

dan sempat mama masak siap2 dari rumah..
Nasi ayam jer...jadilah...tuk makan berlima.. ^_^

malas membebel panjang..layan piccas sikit ni...

get ready...macam dah gaya nak g memancing dah haa...dengan pancing menan dia..haha..

teruja sangat dia tau//almaklum dah lama tak mandi manda di sungai kan.. ^_^

dah sampai.........!

..sungguh jelas sekali perbezaan antara anak dara dan mak budak...ngee... =P
(mak ucu, auntie Nat...mama dan arif ! )

sebelum apa2 kita makan dulu...!
time ni, around 12 pm rasanya kot...

nasi ayam..tapi ayamnya ...mama goreng tepung jer...ngee..buleh jer..lalala..hehe..

suka la camni, bila orang nak snap..hu~

..walau keinginan nak bermain pasir memuncak..tetap makan didahulukan..hee~

..abah snap pic..suka gegar2...hu~ ^_^..


time ni dia memanggil.. "mama....mama...."

kejap je camtu, pastu dah meraung taknak dok dalam air...haih..!

nak main pasir je budak ni tau...
tapi sebelum tu...mama kasi usik lebih2 sket, main air lagi dan lagi..
see...nak nangis dah..ekeke..


...to be continue.... ^_^

p/s ada kejadian sadis sket masa dalam perjalanan tu...si putih telah tergores...aduyaiii...baru guna bape hari, dah tergores, sadis2...tergores panjang...sebelah kiri dari cermin sisi..sampai pintu belakang...seb baik tak dalam sangat..tapi nampak la jugakk...hu~ sebabnya...jalan sempit area nak masuk ke sungai congkak tu, then, jalan kan dua hala...dalam keadaan sesak nya jalan tu, bleh plak..tetiba sebuah motor yg sama hala, tetiba ubah haluan mengelak lopak ke hapa...ter ke kiri sikit...alamatnya...haa...terseret la...side mirror motor tu dan side mirror si putih...side mirror si motor terpelanting dan tergores la batang side mirror motor tu pada si putih...haih...giler lah..seb baik tak jatuh si penunggang tu, dah la ada anak kecik depannya....

kami tak stop pun...sesak la area situ, cuma berpaling tengok ke belakang, si penunggang tak jatuh, ok la..ingat takde apa2 sangat pada si putih, sekali dah sampai sg congkak, cek kete...huuu~ tergores si putih...sian........sian sapa?..empunya si putih la! apa nak di kata, redha kan jer..huu~


19 comments:

LYAfrina said...

BESTNYER DIA MAIN AIR SUNGAI... LAGI BEST DR PANTAIKAN, SBB NYAMAN & SEJUK

@e_da said...

seronoknya tgk arif picnic.... panas2 berendam nyaman je..


alahai siannya.. polish sket ok tu yg calar.. kalau tak tergores sampai body boleh polish kot kan..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah sonotnya haidar kita tak pernah pi mandi air terjun lagik...mesti sakit hati kan kete kena goren & menang

MrS. F!zA said...

bestnya kak wehh..trginn nk bwk darwisy..selalu duk sebut kat naman nk bwk main air kt pool tp dia ckp tkut kotor..adehh sg congkak ni kt hulu langat kan?

mummy_ayu said...

memang best mandi sg time panas2 mcm nie..sejuk je..
pinggan arif sama la ngan pinggan Ian...:-)

Izan Ishak said...

dah lama pi mandi-mada kat sungai. arif tak suka ek nak mandi2 tu... sian tgk ekspresi wajahnya...huhu

alahai..si putih dah tergores ke. harus lah lain kali hati2 ye~

Zue AnnaLeeya said...

sonotnyer tgk ayep mandi sg...
dah lama tak bwk bebudak nih mandi sg....

olorrrr.... cian kt owner si putih yer... baru jer pakai dah tergores... hrmmm.... nak wat cmner, dah nak kena kan????

Sidratul Muntaha said...

congkak..
lama dah tak pergi...
mmg sesak la belah depan tu...
klu gi sana dulu mmg manjang cari port ujung2..
air jernih lagi..
tpi itulah..
sampah byk lagi tak kat sana mamalieyana?!
huhu..
klu diikutkan..
aderlah dekat 5 thun dah tak pergi kot?!
last time pergi dulu masa keje kat miat lagi..
pastu lama dah tak gi...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

rafiq pon still takut air tauu...camno ek? nyampah nengoknye..sbb tgk anak org len bes je mandi2..huhuhu

mek na, kete yg somi sy baru belikan tu pon dah tergoress masa ari ke-5..sib baik somi den jenis tak marah2..dia kate.."org pompuan..camtula.." pastukan...baru2 ni dia guna..amek ko..abis dia sagat kat divider sbb kete sy rendah..kete dia tinggi..dia ingat kte sy cam kete dia..leh langkau divider parking..saborrrr jela..huhuhu

acik mimie said...

acik mimie singgah ...

syoknyee dak yayep mandi sungeii
byk citer acik mimie terlepas nih ...
wah skrg acik eina sudak ada si putih - hehehe .. takpe nnt polish pelan2 insyalah hilang

Mamamya said...

wawawawahhhh...bestnye mandi2 sungai kan...kami dah x b'peluang nak piknik2 cenggini lagi sbb afiqah di larang mandi manda tempat sejuk...karang asthma dtg balik..huhuhuuu..apakan daya....

haihh...sopan sungguh anak bujang makan yerk..siap duduk b'simpuh lagik...he3...

p.s:iena...kesiannya si putih...dulu penah juga ada kenangan mcm ni masa baru tukar kete..masa tu kat PD (teluk kemang) haihhh...mmg sedih lah..rasa ralat jer kan....sabar je lah...

NzA said...

syoknya musim panaz camni berendam kt sungai......

hyazz said...

besss nyer si tecik tu main air...

alaa...sian nyer...area situ memang kena hati 2... seb bek warna putih...senang cari kaler...tacap jer nanti yer...

Dilla Ady said...

sukenye tempat camni...sukenye...

dilla lebih suke pegi tempat camni dari pantai2..sbbnye lebih sejuk dan redup jek..sedar2 jek ari da petang...

Bionic women said...

x pernah gi ler kak eina..nak jugak pergi nnti nih..huhuh

ch@ said...

jalan sungai congkak tu memang sempit. tapi sungai gabai jenuh pulak nak naik tangga. rumah mertua kita yg ada nur lembah pangsun tu. sama jalan. kalau ke congkak, memang akan lalu nur lembah pangsun.

rasa best pula tengok akak satu family berendam time panas-panas macam ni.

♥MiZz-siHa♥ said...

teringat p sungai congkak,tp smpai lmt smandi pon..smpai mkn..rase air skit2 pastu balik..heehhe

Pn. Zana said...

mmg sempit pun jln kat situ ..:)best kan pegi mandi2 sg congkak..:)

~aSHa~ said...

bestnye mandi mandai di air terjun...