About

Friday, April 22, 2011

.: perSatuaN penDudUk :.

salam Jumaat..
waaah skema giler tajuk..ekeke..

takde menda pun..
ooh sebelum bebel lebih sket..cer tengok piccas budak ni..

minum air kotak sambil bimbit beg plastik...ada apaa la dalam tu?
ada kuih 2 ketul..habis kat dia sorang jer..
mama leka menjahit..bila kuar nak join merasa, dah habis sudah... ^_^

dari mana dapat?


abah bawak balik..abah ada mesyuarat kt dewan bawah umah ni..
mesyuarat penduduk dan pemaju..di buat pada hari sabtu..
alhamdulillah..selama dok sini, rasa selesa dan sebilangan penduduk mesra n ramah tamah..
 ^_^

yang penting ada persatuan penduduk yg aktif


abah siap bawak camera masa mesyuarat tu..
sekali, snap 1 pic dah padam..
hee~ itulah tak bwk bateri spare..
so, ini jerlah ada sebagai bukti..ngee..

p/s sekarang, setiap 1 rumah dah dikhaskan 1 petak parking, siap tulis no rumah lagi (si abah pun sama nolong time sesi cat mengecat no umah kt petak parking tu)..bagus sangat lah kan..adil lah untuk penduduk tetap, tetap akan ada parking walaupun sampai umah lambat mana pun..^_^. cumanya bila orang luar datang, terhad la, or mungkin terpaksa parking kat luar je..alaa bukan selalu kan.. ^_^ 

dan bestnye....petak parking kami dapat corner lot (ekeke..cam rumah lak corner lot =P)..hee..dpt port ujung sekali...bukan pilih sendiri ye..ikut sususan rumah..rumah mama ujung, dpt petak pun ujung..lalala..suka... ^_^..ada tanah kt sebelah tu, agak2 kalau nak tanam serai buleh ke haa?..hehe..org tak kaco situ tu.. =P


dan lagi sekarang, tepat jam 12 am, pintu pagar utama akan ditutup dan dimangga, tapi setiap penghuni tetap/penyewa ada pegang kuncilah..ini dibuat bg mengelak penceroboh luar yang tidak tidak diundang~ sini takde pak guard ye. almaklum umah kos rendah jer..so, kena cari inisiatif sendiri.. ^_^

16 comments:

Mamamya said...

bagusnya bila ada persatuan mcm ni kita akan lebih mesra dgn jiran tetangga....

kdg2 bila dok kat bandar ni ramai yg x kenal dgn jiran sebelah menyebelah...buat hal masing2 je kan....

owhhh...blh tanam mcm2 kat tanah tu iena....serai,pandan & cili api ker.... (baru je nak buat n3 ttg ni)

Gieyana said...

mmg bagus mcm tue kan..mcm kt we all nie guna touch n go..kalau x der kad tue semacam je rpak guard tue pandang..geram! tp suka kalau parking kt bwh mcm ko dpt nie..nnt ko leh tanam mcm2 kt situ..:)

EIJAM'S FAMILY said...

dtg umah mamlieyna nie ceria jerk.. best ade persatuan penduduk baru ade sifat kejiranan..kawasan umah ayu hmmm semua buat hal masing2.. kiteorg mmg klu nak beli rumah lagi satu nak cari yg kuat sikap kejiranan..

|| NaFiRaa || said...

bagusnye... kalo semua penduduk bersatu hati cam nih.. orang luar nak datang buat hal pon takut kan~

Izan Ishak said...

baguslah eina ada persatuan penduduk. bab parking tu mmg best...bolehlah nak tanam apa2 kat situ nnti...hehehe

Nad @ MamaZakwan said...

ooo, bagus gak ek...ada inisiatif sendrik..
lagi bagus kalu sume org bekerjasama
kalu ada yg malas nak join tu yg takleh nak wat apa tu, huhu!

Ena said...

BESTKAN CAMNI.. SEPAKAT MEMBAWA BERKAT.. ;D


KAT TEMPAT ENA PUN ADA TP KEBANYAKKAN ORANG2 LAMA.. ENA YG KECIK COMEI NI CAM ANAK2 DORANG PLAK DAH.. KALO ADA PERJUMPAAN PERDUDUK SELALU HUBY JE YG PERGI.. SBB TAK DE SAPE NAK JAGA ANAK2.. SELALU WAT BELAH MALAM JUGA.. ;D

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kat sini pon aktif persatuan penduduknya
so rasa secure skit la..dulu apartment kami guarded..tapi dah ramai tak bayar yuran selenggara..pemaju tamatkan khidmat guard huhuhuhuh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

bagusnye ada persatuan penduduk mcm ni kan..X mcm tmpt ktorg baru pindah ni..kau..kau..aku..aku..
& geram gak tau..buang sampah pon sesuka hati jer..letak tepi tangga..dh berminggu2..tunggu nk berulat jer tu..nyesal pindah kat sini..kotor..

win@momyShaneQeisha said...

bagusnya ada persatuan penduduk, lebih safety rasanya & kenal jiran2.

~Siti Hajar~ said...

Bagus tau ada persatuan penduduk camni, semua pnduduk kn aktif la yer, biar bsatu hati, senang pape blh tolong menolong, duduk di perantauan ni jiran la yg jadi sedara, ye la sedara dah jauh...hehe

Aida Alias said...

bagus buat camtu.. keselamatan pun dijaga... kebajikan penduduk dijaga..

zaidah said...

baguslah macam tu eina...at least keselamatan n kebajikan penduduk dapat dijaga...

nieda said...

bagus aktif berpersatuan ni..

♥SyilaSyira♥ said...

beruntung dok kat perumahan mcm eina..menjaga kebajikan penduduk..at least kita rasa lebih selamat kan

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bagus punyer safety, kalo kita kol 10 keatas je parking mesti full giler...adei rasa cam dok rumah setinggan plak