About

Wednesday, April 6, 2011

.: maLam2 anaKku beGiNi :.

Arif dulu & terkini...harus begini bila tidur malam..
harus standby kan air masak untuknya..

see, di kepala..
bila terjaga di malam hari..
dia sendiri akan meraba2 atas kepala..
then, ambil dan minum..

kalau terlupa tuk standbykan awal2..
pasti mama jadi sasaran dan dikejutkan nya..hu~


sehingga ke hari ni, begitulah dia...
^_^

p/s minum air masak baguskan.. ^_^..tapi kalau terover minum takpe ke?

23 comments:

Zue AnnaLeeya said...

bagusla ayep suker minum air msk... klu airel susah sket...

haslina said...

baguih arif. yg penting tidak menangis malam2.

MrS. F!zA said...

arif tido kt tgh ye..ekekeke darwisy tido kt tpi mama yg kt tgh..hahahaha

Fara_Adura said...

Eh eh bagus la camtu. Sofea gak yg jarang minum air masak. Harus la gak ajar die kan

Fara_Adura said...

Lieyna: Gune live writer kan kalo pic besor cenggini. Hua2..malangnye opisku taleh gune. Sakit ati. Ke guna app lain? Tunjuk ajarku sifu.. hee

Ummi said...

saye singgah datang n terus link ngan mama.. :)
salam kenal ye!!

Iela Fazielah said...

mcm irfan.. semenjak ila diet susu badan dah kurang.. dia minum tak puas.. skrg ila pun kena sediakan air masak kat tepi katil..sbb 4sure mlm2 dia bgn pastu jerit nak "AIR!!"

Zaidah said...

bagusnyer ayep.....air putih bagus untuk kesihatan.....

BIONIC WOMEN said...

lately ni dhiya pun selalu bangun tngah malam mintak air masak..huhu..
skang ni kan panas..
mamanya ase malas sungguh nak ke dapur

~Siti Hajar~ said...

Bagus la Arif mau minum air masak, klu Danies jgn harap, Danies hya bf & minum susu perisa coklat aje, air masak xminum lgsg, sy pn pelik nape yer danies xminum air masak, padahal dl pnh bg, dia minum je...ermmm..musykil2...hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

takpe kot mek na..n lagi bagus dari dia haus susu botoi tu..org kate susu lembu if anak duk nyot2 malam leh burukkkan gigi depa..

Ena said...

bagus la aif ni.. minum air masak je.. kalo ifan tu.. kompem dia baling.. nak susu jugak.. huhu..

Rai said...

terlebih sikit biasanya takpe.. utk org yg 25kg, recommended air adalah 2 liter. kalau lebih berat lebih banyak. selain tu tengok aktiviti. kalau lagi banyak aktiviti berpeluh, lebih banyak air diperlukan. biasanya yg membahayakan kalau sampai 2kali ganda dari recommended amount. :D

Izan Ishak said...

baguslah kalau dia mmg suka minum air masak.

Izan Ishak said...

baguslah kalau dia mmg suka minum air masak.

maszmadi said...

hm, senang kan arif nak air maska jerk.. aisha nak kena ada susu.. so, kena jugak la bangun buat susu.. huhu

Nureen said...

nureen pon slalu letak aiq masak kat kpala elly tp x bubuh dlm botoi susu la nureen bubuh dlm botoi aiq masak yg elly slalu bwk jln2 tue ada straw.. bila dia nk minum dia akan duduk pastu smbung tdoq blk..

mrs.spicy said...

rasenye terlrbih xdehal kak ieyna..sebab kalau terlebih nanti keluar sendiri (kencing banyak)=p

ch@ said...

air masak memang elok la kak, tiada istilah terover minum sebab badan kita kan sentiasa perlukan air. oni susah minum air masak, habis dia sembur keluar. patutla kulit arif cantik. hihiii.

|| NaFiRaa || said...

bagusnye suka minum air masak.. slalunye budak2 mmg susah nak suh minum air masak kan~

Dilla Ady said...

dak acha skang pun kurang num air masak...haishhh...kalu makan milo terlebih konpem kena sembelit..

bagus dak arif suke num air masak..

NzA said...

baguslh kalu arif suka minum airmasak.

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

ha..ha..mesti dia dahaga time malam2 tu, bahaya ni kalo kak ina terletak susu yang dah basi kat atas tu, mau di teguknya jugak...nge..nge....kuat minum haidar ni ek..