About

Friday, April 1, 2011

.: kaLi perTaMa abah soPing bajU aNak taNpa maMa :.

yup..seperti tajuk itu..
kali pertama..abah soping sendiri baju anak..
itu pun 2,3 kali tepon tanya saiz..ekeke..
tak reti nak agak saiz anak tanpa anak dan isteri disisi..hehe..

kejadian berlaku ketika abah di dalam tempoh kursus..
dan outstation ke penang..
sebelum balik semula ke sini..sempat la depa soping2 sket..

untuk anak dan isteri + tok kedah pun ada habuanya..hehe..

mama n tok kedah dpt kain pasang ..
+ mama extra baju t-shirt penang mai..hehe..

dan untuk arif..seperti berikut...


ooh..ada sepasang lagi..
baju basahan jer..
nampak cam besar..tapi bila dipakai oleh dak arif...
ok jer pulak..heee..
pandai jugak abah memilih...


baju pic mickey mouse, suke sangat la dia..
walau cuma baju basahan..tapi kira abah arif dah bleh diharap la tuk soping2 baju anak ni..hehe..


snap2 lagi..see the bulatan...
aduyai..ber'seni' di tangan sendiri..men conteng2 tangan..ngeee..

leka melayan citer 'upinipin'..huhu..

tak puas jauh2, siap bangun hadap depan2...haih la...
p/s oooh terasa tersangat lama tak soping baju tuk dak arif, seluar jalan dia byk dh tak muat, ketat tang pinggang...nak kancing buleh tapi nak duduk, dia senak..takmo pakai..so, abah apa lagi ditunggu?...heee...mama kasi hint ni..jom kita.. =P
>

17 comments:

Ena said...

hehe..

ok la tu.. pandai dah abah arif tu.. kalo abah anis & irfan ni memg tak pernah lg wat camtu.. memg tak reti nak memilih.. tak p tak pe..

bajuk anak2 ena pun sama, dah lama tak p sopig baju dorang.. sian plak tengok nak nak si irfan lah.. dah makin bolat abis baju sendat sana sini.. banyak juga tu kalo nak cover.. huhu..

eB ezrin said...

i loveeeeeeeeeeee shopin'... tapi skang nih x der la sgt... budget ciput.. hu2

MrS. F!zA said...

k.eina..lawaklah bila baca 'abah dah boleh diharap'...

rasa mcm anak2 pulak..kekeke

* masa pantang haitu naman blh je gi manjaku shopping mcm2 yg org tk suruh pon dia beli..pndai lak tu.haha

UmiDAnisH said...

yeyeyeyey, dapat baju baru.. mesti dak arif seronok, ke mama dia lebih2 lagi seronok..?? ekeke

Nadiah Sidek said...

suami saya pulak mmg biasa beli baju anak2 sorg2 dia je..dah dia yg kaki shopping..bininya ni bkn kaki shopping. terbalik pulak..hihi..

Bionic women said...

Masa Dhiya kecik dulu2 papa dia selalu plak belikan baju..yelah time tu based on size jer kan..berapa bulan, berapa bulan...

skang ni dia cakap x berapa nak berani beli, sebab...takut x muat, yelah Badan Dhiya montel2 gitu..tapi x berapa tinggi..hehehe

dinor's family said...

suka la ayip dpt baju penang ye.....nak pulak abah yg beli sndiri...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

samela mekna...somi sy kan selalu otsteseen..kedah la, penang la johor sabah sarwak abis tempat la dia pegi..sure akan call..ape nak beli saiz ape muat ke? kaler aper..sbb ape tau..dia risau sy tak berkenan..ahahaha

ieda said...

hermm ok lah nie .. pandai jugak cik abe belikan baju anak2 .. kalau hubby akak entahlah .. harus dia x beli ekekke

ermm budak2 kan semua minat upin ipin nie .. akak pun suke .. zahrien mcm nie jugak kalau x pueh ati dia rasa nak masuk dlm tv jeee :))

Iela Fazielah said...

pandai abah arip bl bj..ok le tu.... kalau seluar dah ketat... arip dah makin besar tu..irfan lak seluar mkn senteng... sayang sgt seluar jln tu...

bonda dadif aka akish said...

ahahah..hint baek punye dr mama...

charela...=)

eT said...

pandai jugak abah dia shoppingkan baju anak yer...
sama la ngan dania...byk baju dah xmuat...huhu

Zue AnnaLeeya said...

oklah abah pandai pilih baju utk ayep...
klu somi akak, konpem nak beli dgn akak jgk... x reti nak agak saiz baju... hrmmmm...

NzA said...

2lh tnda ingatan suami pd isteri n anak kan.....

Izan Ishak said...

bagus abah arif... dah pandai pilih baju utk anaknya..

kalau hubby izan, tak reti nak agak saiz anak2 dia...sudahnya... terbesarlah pulak~

Mama Hanim said...

ciri2 suami mithali tu eina.. selalu igt kt anak bini dia kan..hehe..

Dilla Ady said...

okeh..pass, pasni leh shoppingkan baju mamanye pulak kan kan kan?