About

Monday, April 11, 2011

.: kali ke2 laYaN wayaNg with AriF : MeRonG maHawanGsa :.

As salam..alahai cerita last2 week ni..
huu~ biasala n3 mama kan semuanya draft simpanan seminggu..
so, layan jerlah...

kali ke-2 layan wayang with arif..
1st dulu citer NgangkuNg..kali ni Merong Mahawangsa..

waaaah sangatla BEST citer tu kan..
mengagumkan..cayalah!

yang tak best nye..hu~ kurang sket perhatian ke wayang..
sebab..hu~ dak arif tu..

masa tgk wayang kali pertama dulu..arif behaved jer..
kali ni?
haa dia buat panggung tu macam umah dia la..
sukahati je..main2 tangga..turun naik..tp takla jauh2..
dekat2 tmpt duduk mama n abah jer..
siap baring2 lagi..sebab ada kwn kt sebelah tu, join main sama..
rasanya tua setahun dari arif kot..
ada geng, menjadi la..huu~

lagi menyadiskan keadaan adalah..
arif M*ntah..! aduyai..
tulah makan coklat  banyak dalam kete, ontheway nak datang tu..
pastu dalam panggung layan popcorn plak..
takkan berenti makan selagi mende tu tak habis..

habuannya..muntah habis ler..ngee..
sadisnya lagi..mama lupa nak spare tuala ..biasa mama bwk..
kali ni, bleh plak terlupa..
baju spare la jadi sasaran..
dah siap lap2 pakai baju spare tu, baru terfikir..
haaa nak ganti baju kotor dengan baju apa kalau dah baju spare jd kain lap?

huu~ sudahnya..tak berbaju dak arif seawal setengah jam pertama dalam panggung..
dah tu, dia aktif plak nak bermain tangga situ..huu~
terpaksa relakan jer..paksa tak kasi kang, meraung plak..
seb baik, air-cond tak kuat sangat..
tak la sejuk sgt badannya tak berbaju..

hu~ tak dpt concentrate sangat..
tapi tetap layan citer BEST tu..

layan snapan si abah..^_^
jarang snap dalam panggung..tp ini sebab takde orang sangat..
tak segan sangat..lalala..hehe..

ups...dalam kete..sebelum bertolak..

berkeliaran dulu dlm Summit USJ sebelum masuk panggung..


mama juge =P


dalam panggung wayang.. ^_^

belum m*ntah lagi..
ngap2 pop-corn..hu~

masuk kete...kepenatan..
dah tukar bateri camera..
sebelum tu, masa jumpa eily..bateri camera kong..
tak sempat nak tukar, tak sempat la nak snap banyak2 piccas..hu~


baju kemeja pink ni, baru beli..elok2 kuar dari panggung, bwklah dak arif yang tak berbaju tu, masuk kedai..cari baju sesuai..huu~ tak pasal2 kena beli baju baru..tapi oklah kan..hee...~

p/s next time kalau nak g tgk wayang lagi, kena pastikan arif tak leh terlebih makan, susah la muntah2 ni..perhatian terganggu sebentar..huu~

21 comments:

MrS. F!zA said...

arif rasa mcm tgk tv kt rumah..kekeke

:: noremy bte rahmat :: said...

beshnyer nengok wayang.....

p/s: anda yg gorjes ditag!

http://noremyrahmat.blogspot.com/2011/04/contest-giveaway-oleh-oleh-dari-bandung.html

♥ mamaQASrina ♥ said...

owh! lama x ngendap kat sini... makin comey! nak wish hepi belated beday kt ariff jugak yer!!

p/s : dh lama jugak x negok wayang la..hehehehe

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

cerita tue memang best....

"sama first time bawak farisyah tengok wayang cerita tue jugak..2 minggu lepas...sama gak tergangu seketika sebab nak kecing kena bawak pi toilet....'

eim said...

dia dok diam ke dalam panggung tu hehe ... bagusnye

Zue AnnaLeeya said...

seme org ckp best erk citer tuh... tp akak nih tgk dvd jerlah nanti...

olorrr... cian ayep muntah yer... mmg terganggula mamanya nak tgk wayang... he3...

Ena said...

ena pun dah p tengok citer tu.. tp tak wat n3 lagi sbb pic tak amik.. huhu..

untung gak arif kan, leh dapat baju baru.. cantik!.. :D

Mama Hanim said...

best tu gi tgk wayang.. nti nk gi gak lah..

eima said...

ok la kecik2 dah tgk wayang... fahim masih tak berpeluang sbb pak die tak penah tgk wayang ngan tak benarkan mak die skali tgk wayang ..hahahha

Hanis Azla said...

ala tomeinya hensem boy eina ni.. geram tgk.. terus lena dpt baju baru yer arif..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Baguslah Ayep..blh gak bawa dia masuk panggung..Klu Qis ni mmg x blh lg..koz Qis ni penakut...X blh dgr sound bsr2.. dh lama dh ktorg x nntn wayang..

Nad @ MamaZakwan said...

alahai, ksiannye arif...
tkpe, lenkali bleh lagi bersedia
bawak baju+sluar+tuala spare :)

yg untungnya arif la, dpt baju baru, yeay! :)

[-suziey-] said...

aiyak..pengalaman kedua plak mencabar ek..heehe..adoi klu muntah tu yg lemah tu..huhu..klu kita serik dh nk bawa..hahh..

dpt feel ke x cite tu ena?

dinor's family said...

suka la ayip tgk wayang...kecik2 dah pandai tgk wayang ye...sama la abg ijat pun duduk xdiam bla tgk wayang....

mrs.spicy said...

huhuhu..aunty pon xtgk lg cite tu ayep. tunggu kat astro first je lah.huhu

Bionic women said...

hehehe..memang betul ler itu arif...hehe..
x sangka kita berjumpa di situ kan kak eina...

dhiya lak tido dalam wayang tuh

~Siti Hajar~ said...

Ramai gak dgr org dok ckp citer merong mahawangasa tu best tp sy blm bkesempatan nk p nonton...huhu...anak2 sy ni pn sllu dbawak tgk wayang tp citer kartun jelah sbb klu bwk citer lain akan jd cam ayep la, layan main dr menonton...huhu

Untung gak ayep muntah dpt baju baru lg...lalalala

ieda said...

waa berdua je dikk ..
:) sib baik arif x menakal kan .. kalau akak dah risau dah .. sure kena ajak hubby :)

huhuh nampak gaya memang tgk dvd jer lahh :)

Dilla Ady said...

dilla tak berani lagi nk bawak dak acha tgk wayang..satu keje pulak nnti..

dak acha ni da la tak leh duk diam, pastu memanjang nk susu...abis satu nak satu, abis satu, nk lagi..mane nak bancuh dalam panggung gelap2 tu..

dan die sangat takut gelap..so, lupakan jek la...

hajarus said...

citer merong memang terbaekkan mamalieyna... :D

MamaRifqy said...

Kak einaaaaaaaaaaaaaaa!! Itu bantal yang na bagi kann??hehehheheheheeee