About

Thursday, April 28, 2011

.: haSiL kerJaSaMa :.

Hasil kerja sama suami isteri..
terhasillah menu ini untuk makan malam di hari bekerja...wuu..
simple jer..tapi bila dah hidang..meriah juge//=P

tadaa............................... menu biasa bila buntu nak masak apa..hee~

1 daripadanya hasil dari masakan abah....
agak2 yg mana 1?..hee...

inikah?

~ sup telur + soo hun + tauhu + carrot..

taklah...ini mama yang masak..simple but nice tau... ^_^

abah masak yg ini...
~ pucuk ubi goreng...abah yang volunteer nak masak sendiri..
sebab dia suka makan ni..asal sayur je mmg abah suka//^_^

seperti biasa...ada jugak terselit wajah si comel ini//
bab makan dia memang sibuk..
kuat makan tp badan maintain jer..ngee..

apapun janji kamo sihat sayang.... ^_^

serius muka....bila smile....

...blur pulak gambarnya..hu~

lastly please..........................


sibuk kaco nakkan camera mama..
sibuk nak tengok piccas yang mama dah snap...hehe..

budak2 time gini mmg gitu, snap je gambo dia..dia sibuk nak tengok..huuu~layankan jer.. ^_^

27 comments:

Zue AnnaLeeya said...

simple xpe eina... yg penting kenyang anak branak kan???? wahhhhh... makin rajinla si abah menolong skrg nih... nak2 lagi si mamanya berbdn dua kan... hehehe....

nureen said...

betoi la eina, lps kita snap je diaorg sure nk cobik nk tgk..
elly plak bkn stakat cibok nk tgk tp cibok nak ambik gambo nureen plak hehehe...

sayur su'un tue faveret asben & elly tue.. dh lama x msk...

mamashikin said...

bagus la suami kak iena..masuk dapur skali eh..nti dah dlm pantang nanti senang la kan..
apa pun kak iena, slmt bercuti!

mummy_ayu said...

sama la....Ian & Iris pun..kalu dah amik gambar, mesti nak tgk balik...
untung hubby rajin tolong....

ch@ said...

yummi-yummi, terus terasa lapar perutku ini, aduh. ada rumah kosong tak kat area rumah kakIeyna? nak pindah la, hari2 makan air tangan kakIeyna :)

eima said...

arif mkn sayur ke kak ....
bagus nye ... cam abah die arr

eima terliur tgk sambal belacan tu ...huhu

|| NaFiRaa || said...

wahhh.. meriah jugak.. x nampak pon manu simple2.. nampak meriahhh jekk..

psstt: tahniah iena.. bertambah2 lah rezeki yer.. sorryla lambat wish.. mood blogging betol2 down skrg nih..

mrs.spicy said...

farah nampak jering~~~ aaaa..sedap!

bonda dadif aka akish said...

alamak..sup syur telor tuh..walllahhh...mabales nmpak..

teringat dulu time ngandungkan dadif..suke makan lauk tuh ngan sambal belacan aje..layaannn sgh!

Elly & Emmy said...

menu sayur yer.. bagus ler tu.. suka makan sayur.. kalau mak bapa suka makn sayur, anak pun mesti suka jugak kan..

Dilla Ady said...

hmmm...simple2 pun nampak menggoda btul la eina...kalu duk sebelah2 da ketuk pintu umah da nk join mamam skali..huhu

Ena said...

nampak mabeles la sup telur tu..
seyes ena tak pernah masak sup telur.. huhuhu.. kena cuba ni. ;D

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bes kan masak sama2..kami pon selalu gak camtu tapi since somi selalu otstesen..huihh payahla nak masak sama2 lagi..

rafiq bkn nak tgk gambor dia..tapi tiap kali sy pegang kamera dia nak amekkan gambor..sabor jela

Izan Ishak said...

sedapnya eina! macam2 lauk ada...yg pasti sayurnya banyak~

etiey.com© said...

orang peknen kena banyak makan sayur. hihi.. sedap!

iduraz said...

sedapnyer sup telur..saya suka!
eh biasa pucuk ubi wat rebus@masak lomak cili api jerk, 1st time tgok org goreng..mesti best tuh

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah sedapnya...bagus2 hasil kerjasama, kita plak hasil kerjasamanya , kita masak husband basuh kain+sidai sekali...ha...ha...

haslina said...

sungguh sungguh sedap dan memang simple je kan. yang terbaek ialah gandingan suami isteri, itu yg buat maveles tu.
;))

yuszma yaacob said...

wah sedapnya mamalieyna masak..sup telur tuuu..slarppp telan airliur...kenapa yusz buat x jadi..telurnya hancur..xde jd camtuu..x kacau pun..tp x jd gak....

Mamamya said...

pin..pin..pin...lewat singgah ke sini arini...sibuk mnguruskan anak2..huhuuu :D, suka yg iena masak tu...sup telo+so'on+tauhu (org peknen elok makan tahu byk2 tau...mana tau bby girl kan,nnti kulit putih gebu jer.....owhhh...berangan sudahhhh....)

arif sama je dgn anak2 kat umah ni...bila snap gmbr je mesti sibuk nak tgk dulu....;D

p.s:jgn lupa jaga diri elok2 yer...n cpt jumpa doktor utk cornfirmation dah brp minggu...( owhhh...xcited lah pulak....) tp sejujurnya mmg sgt gembira...;D

♥MiZz-siHa♥ said...

sedapnye tgk sup telur tu...hehe

Iela Fazielah said...

emm....sedapnyer menu... rajin masak.. skali skala masak utk wife tercinta....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

SEDAPNYE LAUK..MANA ADA SIMPLE NI..
OKLAH TU..TP APA YG PENTING..KERJASAMA.. :)

DAK AYEP PON PANDAI GAK BERI KERJASAMA NI BILA MAMA AMIK GMBR.. :)

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

wah banyaknye menu...semuanya sedap2 belaka...kak iena nak tanya? kak iena ambik tempahan baju yer...boleh tak nak tempah..baju kurung moden?

mummysyafie said...

setakat ni belom ada lagi kerjasama kat dapur rumah..nak kena tunggu bila agaknya hubby nak bantu saya kat dapur ni. :]

nieda said...

sama peel mcm Humaira juga.lepas snap wajib tunjuk gambar kt dia

[-suziey-] said...

perghhhh byknya menu..hari bekerja menu meriah..klu xkeje lagi spesel la kan..hehe..pndai abah arif masak..bole diharap :) nk mask pn sonot:p