About

Friday, April 15, 2011

.: beRbeZa duLu & kiNi - beR BloGginG :.

Salam Jumaat...

seperti tajuk itu..

berbeza cara mama berblog dulu & kini..
semua gara2 ... tiada masa..huu~
tapi sebabkan dah kategori tak bleh idup tanpa berblog..ngee..
so, mama mencari inisiatif..janji dapat berblog..~

dan terkini..
skrg ni...mama update blog setiap hujung minggu..
di hari cuti...di rumah..
mama akan draff n3 untuk stok seminggu..
dan schedule kan mengikut masa yang sesuai..
biasanya, 7:30am, diikuti 12:00 pm dan kalau mampu n3 ketiga pada 3:00pm or 2:30pm..

like this..tapi n3 tuk hari ni..mama draff terlewat sket..huu~takde dlm senarai ni masa di 'print screen'..^_^

dan perbezaan lagi ..dulu & kini..adalah...

my comments..dulu - banyakkkkk dan sempat reply 1 by 1..
sekarang - tiada kesempatan..
ada kesempatan tuk berBW pun dah cukup baik..
hu~

apa nak dikata..
masa berubah dan keadaan juga berubah..
yang pasti blogging masih di hati.. ^_^
walau berbeza cara...

see..dedulu kawan2 ramai yang datang mengomen kan..
penangan mama dah kurang berBW...cer tengok yg kat atas tu..terkini..
komen yang diterima tak sebanyak dulu (yg kt bawah ni)..hu~


huu~
apapun Happy Blogging !
blogging sekadar suka2 untuk mengabadikan cerita seharian..
+ dapat kawan2 baru walau cuma di maya..
tapi suatu ketika  boleh bertemu di nyata kan...kalau ada jodoh.. ^_^

tapi sedikit terkilan sebab, mama dah jarang2 dapat ber BW skrg ni..
menjoinkan diri dalam arena contest + GA apatah lagi..huu~ sadis..
dah terbiar blog contest mama yang 1 itu..wuwuwu...


23 comments:

Ena said...

sama la kita..

cuma ena jarang update cam eina.. huhu.. BW pun tak mcm dulu.. ;(.. harap kawan2 tak la melupakan kita kan.. :D

UmiDAnisH said...

huhuh, sama la kita pun bz se bz bz nyer.. tu pasal takdok sapo nak jenjalan umah kita da sekarang huhhu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hehe..biasala tu kekakangan masa..tapi dulu mek na mmg reply setiap komen kan...tu yg jd banyok tu

happy blogging

MrS. F!zA said...

takpe kak..kita berblogging utk kenangan masa akn dtg..utk kita imbas kembali nanti..kalo jdkan bloging tujuan hidup mmg akn rsa tertekan mna nak update blog mna nk bt keje..huhuhu

mummy_ayu said...

biasala tu, kita nie keja..so masa tuk berblog tu memang limited and kena pandai la curi2 masa....kat umah..dgn kerja umah pulak..so..memang le kena menyambil...

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

biasalah tu kak ina, biler bz wat keje BW dah kurang mesti orang pun tak datang, tapi tak pe maybe mereka jengah tapi tak tinggalkan komen je...tapi tetap sayang kat semua pengunjung blog kan

Gieyana said...

haha..sm jer cam blogku..tmbah skrg lg malas nk bw n update..tunggu bln depan lah update..kekeke

Bionic women said...

banyaknyer komen kak eina..eily seentry dalam 10 komen jer..xpelah, yg penting happy

~Siti Hajar~ said...

sama la kita, ms dh kurang utk berblogging, keja byk, asyik bz memanjang...huhu

♥MiZz-siHa♥ said...

kt kadang update blog mn yg dan je..kadang2 lame bersarang...huhuh

Mamamya said...

aduhai sama je la kita ni iena....kdg2 nak bw yg ada dlm blog list tu pun x mampu....

nak buat draft byk2 pun kdg2 x t'buat w'pun lia ni x b'kerja still x cukup masa nak buat semua tu....kdg2 m'curi2 masa waktu pagi n ptg.....itu pun klu ada peluang.....

x per lah....w'pun dah x seaktif dulu yg pntg blog ni still ceria dgn kisah iena n family.....:)

happy blogging.....

bintangku said...

Kita jarang update blog.... makin lama dah makin jarang lak... hu hu hu

eB ezrin said...

x per la gsks eina rajin... eb nk post auto pn xder ms sgt.. hu3

mrs.spicy said...

huhuhu..xpe camanopon.yg penting update.=)

Nad @ MamaZakwan said...

uiy, kagumnye..byk btul komen!saya tak penah dpt komen byk2 gitu, hehee

tp sgt2 bersyukur, ada gak yang dtg mengomen wpun tak ramai ;)

Zue AnnaLeeya said...

tulah kan eina... akak pon try bls klu smpat... huhu...

wahhhh... dulu kemain byk komen eina erk...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Takpelah Eina..berblogging sekadar suke2 sambil dpt kenalan baru..bagus gaklah Eina..sekurang2nye dpt gak update hari2..yg lily ni duk umah..kekdng seminggu 2 3 N3 jer yg dpt buat..hukhuk.. :)

ch@ said...

banyaknyaaa komen akak. suka menengoknya. kekadang kita suka juga baca orang komen kat blog kawan2. hihiii.

nieda said...

takpelah eina, yang penting semangat blogging tu..memori tahun lepas ke boleh tgk balik..best

Dilla Ady said...

dilla ni boleh jek nk berBW..tp keje byk jadi tak banyak leh nk berBW..

dasat ye eina nye komen dulu2..

bile ntah dilla nk dapat seramai tu..

ct N honey said...

saya pun curi2 masa bila bby tidur,yg besar dah pegi sek.kalau ikutkan mmg tak cukup masa nak berBW ni....

MamaYatie said...

normal la kot gitu..huhu..ada masa kita bw, takde masa nak buat cane..kerja & family priority kan

Izan Ishak said...

situasi kita samalah eina. izan pun dah tak rajin nak bw macam dulu. moga2 kawan masih ingat kat kita lagi~