About

Wednesday, April 20, 2011

.: baDak bereNdaM..ups budaK berenDaM la..ngee.. :.

hehe..saje je..
mengabadikan ke sekian kalinya..
dak arif nan sorang ni berendam dalam besen..
di usia 2 tahunnya..haissh..tak muat dah besen tu..hehe..

still nak berendam lagi setiap kali mau mandi..
sudahnya, memang kena spend lebih masa kalau nak mandikan dia..hu~


dunia -nya... ^_^



nak mandi ke nak main ni dak arif ooi.. =P
layan jerla....

p/s mamamya bertanya pasal bisnes menjahit eh?..alhamdulillah still berterusan, cuma takla banyak tempahan sangat sebab untuk kawan2 yang tau jer..kiranya di hari cuti, ada jerlah kain nak di potong or dijahit..^_^..sikit2 jer, ok la kan daripada takde langsung..hehe..

22 comments:

MrS. F!zA said...

amboi berendam dah macam dlm swimming pool..ekekeke leka sgguh main aior..sama cm darwisy je org nk mandikan dia sibuk ngis2 nk main air main paip..geram!

mrs.spicy said...

heheh..besar dah bdak ayep ni..budak memang suka main air kan. tak sabar nak tungg maryam besar sikit. boleh duduk sendiri masa mandi. boleh mandi sama-sama.huhu

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

mummy_ayu said...

wah,,bukan main meriah lagi dia mandi manda..ayu kat umah siap sorok lagi baldi nie sbb kalu Iris & Ian jumpa..mcm nie la..tak larat nak layan..kalu balik umah Ibu..memang ada..layan je la jawabnya..

diana said...

bestnye kalau pandai menjahit..
saya nak belajar jugak menjahit tapi banyak kali dah kena ketuk jari..
hheheeh

eB ezrin said...

ahhh cekcinyer... ketumbit mater auntie nanti ;p

eima said...

nanti besar .. pas kite sudah je bilas die ... cepat2 tutup air ... pegi kat tmpt towel lap bdn sendrik... tgu je la saat tu

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

best berendam tu..
heheheh, sedar2 nnti ringan la botol body bath.... ;p

Fariz Finie Family™ said...

seronoknya berendam yer... :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye Arif berendam..
Qis dh jarang mandi berendam..
selalu lily jer yg bg mandikan dia..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lor..tak muek dah tu arip oiittt..eheheh if rafiq sure sengkak dia duk dalam tu..punggoq lebor ler katekan..ahahah

tapi rafiq lagi suka men ceduk2 air ngan gayung..pastu simbah semua lubang yg ade..lubang mangkuk hayun pon sibuk dah simbah..sudanye ibu katup then melalak laaa si debab tu..huhuhu

dinor's family said...

ayip mmg geng dgn abg ijat suka main air.....

Mamamya said...

"bangun pagi gosok gigi...cuci muka terus mandi..." hehehehe...lagu utk dak ariff yg hensem ni...suka main air yer....namanya pun budak2 iena...kakak2 yg ada ni pun still suka main air klu mandi...bukan air ajer sabun sebotol pun habis di buat kerjakan....


p.s:alhamdulillah iena...tempahan menjahit tu sikit2 lama2 jadi bukit...klu org puas hati dengan hasil kerja tangan kita...insya'allah rezeki tu pasti akan semakin bertambah...blh jugak menambah tabungan utk keluarga kan...:D

ch@ said...

hahaha arif, besen pecah. comel betul ala-ala swimming pool. esok2 dah boleh mandi sendiri, bestla. mama tak payah pening-pening. tengok je dari jauh.

Nad @ MamaZakwan said...

alalalala arif..dah beso dah tu, tak muat dh, hehehehe..

kak eina, nak anta kain kt kak eina bleh ke? hehehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

amboi bukan main berendam lagi ye anak teruna....

Hanis Azla said...

puas dia mandi sambil main2 yer..

|| NaFiRaa || said...

budak2 memang suka kalo dapat main air~ berejam berendam pon x kesah..

♥MiZz-siHa♥ said...

waa..bkn main sronok die main air berendam lg yea...

MamaYatie said...

kena beli swimming pool baru ni..hehee..xtvt fizikal yg bagus tuk anak2 tp mesti dipantau la...

~Siti Hajar~ said...

aiyak! dak ayep pn cam Danies, stp kali nk mandi mesti main air dulu, mmg dunia mereka skrg ni, biar ajalah janji xmerbahayakan mereka..

Bionic women said...

samalah anak kita kak eina...dhiya lgi ler dah 3 thun. seb bek ler mak dia x kijo. leh tunggukan main air..plak tu siap berlakon bagai dalam tu..macam2 acting.haha. tapi kalau dhiya, kena buih banyak, baru dia nak.