About

Tuesday, April 12, 2011

.: ahAd ke : Pusat Sains Negara, Bukit Kiara :.

yaaa...
on sunday last2 week..
kami ke sini..Pusat Sains Negara, Bkt Kiara..

akhirnya sampai jua kami ke sana..
banyak snap piccas..
so, pecah2 by episodlah..hehe..

episod pertama ni..
intro + tengok FISH dulu..
nak tengok Dinasour..
episod berikutnya lah..hehe..

layan...



gemuknye saye...huhu~ =P...baru sampai, dah posing.. =P

fish kat luar kecik2..suka la dak arif..
bila masuk dalam.......besar2 ada... ^_^

dan mula2 tu, arif sangat takut..... yelah fish beso2 atas kepala dia..hehe..

ada orang dalam tu, menyelam buat apa eh?..herm..

Arif seriau betul...see dia letak tangan atas kepala, agaknya dia risau Fish jatuh atas kepala dia kot..ekeke..

dah lama2, ok la.. ^_^



best  ~ best ~

dan disini..camna diorang buat eh..pemandangan belakang tu, akan bertukar2 setiap beberapa ketika..
nampak mcm real..


..to be continued..

p/s tiket masuk cuma RM10/ person..murah jer..sapa2 belum pergi..pergi la ke sana, kalau anak2 sukalah tu.. ^_^..tapi Arif..bab Dinasour ni, adakah dia suka or sebaliknya? ... tunggu next n3 ya..hehe..

24 comments:

Fara_Adura said...

Pusat sains.. ai da pegi, bawak adik. Besh.. dalam2 tuh lieyna jalan2 tak? Sure ur cutie lagi suke.. hee

MrS. F!zA said...

eh rm10 je igtkan tgk dinosour je sana..fish pon ada..blh lah plan bwk darwisy..

UmiDAnisH said...

wa...best2.. nnt bole bwk danish, ari tu baru je plan.. tunggu abi free la.. wahhh, si arif,bukan main lagi..seronok

Fariz Finie Family™ said...

wah bestnya arif tgk fish yer... weekend ni blh bwk ilham pulak...:)

dinor's family said...

nampak cam best je...tp bla bleh p ni...krj pg lak mggu ni...tggu bla2 dpt cuti ari minggu la gamaknya ni....klu kakak tau ni mst dah ajak ayah ni....tp diam2 tggu ibu cuti lu t leh klik2 gambar...he..he...

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

best, nanti pi petrosains plak k, kita nak pi aquaria nanti, jom join sekaki?

Bionic women said...

lum pergi lagi ke sini..ta[i memang ada dalam list plan pun..cuma x berkesempatan, skang ni papa Dhiya ada tuisen ari sabtu, ahad penat..tu yg jengjarang jalan jauh skang nih

NzA said...

last year akak bawa budak2 sk rombongan..mak aiiii......riuh rendah depa nie..siap kena warning cz snap pic guna flash....

etiey.com© said...

wahh cam, best jugakl.. sekali tengok macam aquaria.. nak pergi jugaklah nanti mesti pasal ikan si eysraf suka sangat2

eima said...

o0o kat ppusat sains pun ade cam kat aquaria ek ...

mcm2 yg arif leh belajarkan ...bagus..bagus

Gieyana said...

bestnya yang...murah berganda2 dr aquaria kan..nnt kalau turun kl leh terjah nie..:D

[-suziey-] said...

ouh xpnh smpai lagi..huhu padahal dekat jek..mcm aquaria plak ade ikan2 ek..best jgk ni..kita dh lama plan nk bw g petrosains..nmpk menariks..hiksss

Nad @ MamaZakwan said...

arif dh pegi gak ek?yeay!!
tak sabar nak tau arif takut ke tak tgk dinasour tu, hehheh.... (mesti takut kn?=p)

penyelam kt dlm akuarium tu bagi ikan makn ;)

mummy_ayu said...

Ian & Iris pun dah pegi dah...Ian..berani2 takut la..Iris memang takut..Arif? tak sabar nak baca lagi...

mama tims said...

macam best je..tak penah lg gi sini..nnti leh la plan nak bwk 4 hero tu..

mrs.spicy said...

hehe...kelakar pulak ayep tutup kepala sebab seriau mcm tu. budak2 pon pandai=)

Alimaz-Kembara Terasing said...

wohooo best giler.....

Iela Fazielah said...

xpernah gi pusat sains ni... abah n adik ila keje kat sini,.mcm aquaria pun ada ek

Fieza79 said...

sonok arr tmpt tu..anak2 mesti suka..tk penah smpai lg...dulu2 masa zaman sekolah rendah mcm png pi..tp dh ingat2 lupa heheee

eB ezrin said...

biler la kami nk gi nih... tungguuuuuuu ;p

cik hani said...

bestnya tgk dinosor...

nnt leh la ajak kawan2 pegi tgk jugak...

mesti banyak yg menarik kt sane tu kann

Izan Ishak said...

arif takut ikan tu nak gigit dia agaknya. besar pulak tu ye...baguslah.. kecik2 dah pi pusat sains...syoknnyyyyaaa~

Mama Hanim said...

best tu ayep jalan2 sakan ye.. bila la nk gi sana, jauh duk kedah ni..huhu..

Dilla Ady said...

acha suke tgk fish..tpi kalu da byk2 camni..tak tau la die takut ke tidak..huhu

pandai dak arif ye, siap protect kepala takut digigit fish kot..