About

Monday, March 21, 2011

.: terKini..lalalala… :.

Yuhu…mood happy la sekarang sebab dah ada pengganti..
Ups bukan pengganti kepada my love forever tu ye..
Pengganti kepada my cayunk camera..hehe..

Seperti n3 last week di SINI..
Haa…

Mulai sekarang mama akan kembali aktif menyenap..
Dan piccas akan semenggah macam biasa..lalala..

Sebab mama dah dapatkan pengganti kepada my Olympus jenis FE… ups tetiba lupa jenis dia..hu~
Apapun, ianya seperti ini..


Sayang sangat..sebab banyak jasanya nih..
usia camera ni, baru setahun 2 bulan ++ (beli on 11.01.2010)
Gambo pun lawa2..
Sekali dah di masuki air da…
Tak dapek nak nolong..kalau baiki pun ratus2 jugak..
So, better tangkap yang baru kan..

DSLR?

oooh ramai jugak yang ingat mama dah tangkap DSLR kan?.
yelah mama kata 'merialisikan impian mama' eh..
hehe..

maaf ye kawan2...salah andaian kamo dan kamo....
belum berkemampuan lagi setakad ni..
(still rasa cam belum sepenuhnya ia adalah kehendak terpenting setakad ni..lainlah kalau dapat extra gaji kan..herm..tunggu bonus lagi dan lagi..hee..)

So, mama still dengan compact camera..

Kali ni jenis..NIKON Coolpix plak..
Jenis L22.. comel!
Dan yang penting, kualiti gambar..canteek!
Camni la..kaler meroon..sukaaa… ^_^ (kaler pink takde..hu~ )


Beli sorang2 jer..time g kedai camera (@OUG) kononnya nak g tanya bleh baiki ke tak..
Sekali, terbeli sudahh..ngee..

Mintak izin abah dulu la, nanti abah balik nak claim..as my besday present..lalala…
Yuhu..abah kata..” ok”..yeaaa…~ so so happy~ lalala..

P/s..haih kalau campur2 duit beli camera compact ni (dah 3 ketul beli)…tambah sket lagi, dah bleh beli DSLR..hu~ takpe la..kalau ada duit lebih sok, baru ler tangkap DSLR 1..weeiii..tapi taktau bila..hahaha.. =P
p/s 2 : kalau jd cam anje best la,,sure impian terlaksana kejap jer..yelah dapat kije baru..gaji up kan.. bleh la simpan 2,3x gaji yang up tu.. then, leh tangkap 1 DSLR.. wuu.. best2x.. berangan..hahaha..

Syabas buat Anje, dan tiba2 buat mama rasa sedih….sedih kenapa?..huu..nanti dia bakal berhijrah kan…sedih la takde geng blogger alam nyata dah kt setempat kerja mama ni..wuwu..

21 comments:

mummy_ayu said...

wah....tu dia camera baru dia...comel...best!! leh la snap2 lagi pas nie...

MrS. F!zA said...

takpe!! akak dah bukak bisnes jahit!taklama dah tu boleh rembat 1 ketul! ekeke

Ena said...

tak kisah la kna eina apa2 pun.. janji leh snap gambo hari2.. ringan dan mudah di bawa.. kalo si godang tu mual 2xcited la kot dah lelama tak koser nak bawak.. melainkan kalo p bercuti or memg nak shoot yg lain dari biasa tu..
ena still guna hp jekk.. camera compact dah wat pekasam.. haiyooo..

mek da ©™ said...

perghhhhhhh...best nya leh posing2 lg baek punyaa

♥Azie♥ said...

akak bg kiter camera kecik lagi bagus..heheheh dslr bawa besar gedabak..kekadang mcm mls jer..heheheh kiter suker camera kecik..m\nnt ada duit lebih nak beli camera kecik..

Mamamya said...

yeay...dah dapat kamera baru...x kisah lah DSLR @ pun tidak yg penting blh ambik gambar kan..kan..kan...meh kita sama2 menabung utk merealisasikan impian kita utk sambar 1 DSLR suatu hari nnti...:D

sbnrnya kamera kat umah ni pun dah rosak...x tau apa problem..dah tanya kat kedai klu btlkan ratus2 juga..elok lah beli baru kan..(tp x beli2 pun lagik...uhuks..) gambar kat blog tu semua dr hp cap ayam je iena.....uhuhuhuhu...........

dinor's family said...

suka bgambar tp juru kamera sape lak nak klik2 he he....apa2 pun janji ada pic tuk buat kenang kenangan..

norihan said...

wahhh...comey je kamera iena tu,takpelah..kalau tak dapat DSLR,janji dapat jugak tangkap gambar and bg gambar tu cantik sikit..saya masih pakai hp jer tangkap gambar...huhuhu:)

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. blogger tegar mana boleh x de kamera kan~ mahal ke murah x kesah.. janji ade kan~

Gieyana said...

tahniah..dh ada bb baru..pasni leh snap2 dgn jayanya..alaa, x kisah da dslr ker idak, yg pentingnya memori tue dpt drakamkan....:D

ko ngan Anje satu tpt keja ker?

~Siti Hajar~ said...

wah! dah ada pganti baru, pasni blh la boh pic byk2 lagi...hehe

Cantik camera br tu, maroon gitu..hehe

**Sy plk br hilang cable camera, adoi byk pic dok terperam dlm tu, xblk la nk publish lg..huhu

bonda dadif aka akish said...

hah..sile la gigh mengsnap ya mommy arif....

heheheeh..

=)

LYAfrina said...

yihaa..lps ni blh join contest byk2..
lya byk tag eina tu... suka kan dpt kamera baru.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kita pon guna nikon coolpix
beli tahun 2008. he he. tahan tau
skang ni rafiq suke baling2 piung piung..tapi tetap gagah perkasa..hoho.

oo anje dpt keje baru eh
ari ni baru masuk keje. dah tertinggal byk cite.ehhe

Izan Ishak said...

best tu dpt kamera baru ye eina...siap boleh clain lagi. lepas ni boleh snap2 bebanyak ye...

ada rezki nnti boleh je beli dslr kan eina~

Hanis Azla said...

janji dpt kamera baru kan.. walau bukan dslr pun asalkan ada kamera dapat ambil gambar pun dah cukup bagus kan..

acik mimie said...

same la kite ... acik mimie pon guna nikon coolpix - tapi model lama la .. hehehe ...

haslina said...

alhamdulilah, rezeki tu.
mmg pun sana sini org duk usung DSLR.
;((

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Takpelahkan Eina..janji dpt snap pic..tu yg penting.. ;)

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

tak pe tak lama lagik leh dapat, kita pun tengah aim ni wajib beli jugak b4 raya...pasu leh la snap2 gambo haidar sekali...sedey plak baca ayat kak ina yang last tu

nieda said...

sama mcm kamera nieda tp kite kaler pink...hari tu husband belikan dpt murah, rm250 itu yg dia terus ambik. sebab dia dh habiskan ribu riban untk aksesori dslr dptler murah padahal dia dh mark up kt aksesori tu.huhu