About

Thursday, March 10, 2011

.: nGaM 3 miNggu baRu ASTRO kembaLi bersiaRan..hu~ :.


Yuhuu…dah ada siaran ASTRO!

Ngam2 3 minggu tak layan ASTRO ( tapi bil bayor tetap full..hu~)
Itu pun nasib la en abah bleh balik time weekend lepas..
So, suruh orang datang pasangkan piring..

Aduyaiii…pasang piring je dia caj RM50 woo..
Takyah setting apa2pun exceli..
Pasang then sambung je ke ASTRO..
Tapi kesulitan sedikit sbb 2 kali beralih tempat
Al-maklum piring pun kena pd tempat yg betul..
Salah letak..tak jumpa siaran dia..ngee..
So, RM50 for pemasangan piring satelite astro tuu..

Then,
Alang2 ada orang datang tuk buat tu..
Itu yang terlintas untuk suruh dia..
Pasang sekali menda alah kt bilik jahit seperti di n3 NI..

Nak tau…kena pulak caj RM20..wooo..
Bleh buat duit sungguh..
Senang je sebenonye kan..
Cuma alat nak tebuk tu takde, terpaksa guna khidmat orang..hu~
Takpe rezeki orang tu..hu~
So, totally RM70 melayang di hari ahad lalu…hu~

Takpe la…janji dapat layan ASTRO..
Daripada bayar tanpa perkhidmatan terus pada bulan lalu kan..

So, skrg arif kembali aktif melayan Disney channelnya..
Sampaikan 1 day (Sunday malam tu)..
Mama tak dapat tengok Buletin Utama..
Gara2 dak arif nak tengok kartun..hu~
Redha’…

Lagipun time tu, mama cam penat sangat, so..
Baring2 sambil layan jerlah kartun..
Tok Kedah baru balik dari Rawang time tu..kepenatan..
So, lagi la green light tuk dak arif melayan Disney channelnya..huu~

p/s lama bonar tak layan Gelanggang Raja Lawak..dah taktau citer dah..hu~ ke dah habis? ^_^

14 comments:

sarah-najwan said...

selamat mlyn astro..hehe..
raja lwk lum abis..

Fieza79 said...

lama gak tu tkde siaran...rgi kan tp nk bt cmne kan...seb baek dh ok balek...leh tgk citer astro yg best2 tuu..tkde astro mmg bosan sesangat kan..

Nureen said...

bleh lwn elly ni.. tp nureen x langgan channel disney cuma elly ni suka tgk cd kartoon.. nak tgk crita lain kena la pujuk2 cikit..

bintangku said...

Tak der lar arif bosan lg tak dpt tgk citer peberet dia. ^_^

eima said...

dulu piring letak kat mana ...nape kena alih plak ..

teringat waktu fahim warded dulu spital kerajaan takdak TV ..balik rumah die kemaruk tgk tv sampai tertido dpn tv ...huhu

bonda dadif aka akish said...

now aday...sume nk kene duit..

buat mende kecik pon duit juge...

=(

maszmadi said...

alhamdulillah.. kembali swonok la arif layan cartoon kan.. hehe

r|nA @ ja|j|na said...

manga aih, pasang rak tu pon rm20..mmg berniaga betul²lah org tu..

Alimaz-Kembara Terasing said...

KES NI LA SAYA TAK PASANG ASTRO///.. SEBAB KALAU KAT RUMAH TOK DIA LAYAN ASTRO DARI PAGI SAMPAI MALAM LAYAN KATUR....

mummy_ayu said...

kenapa tak leh tgk astro 3 minggu?
ayu memang sellau tak dpt tgk berita sbb Ian dok layan chanell.dia..sabar je la..tak kasi..ngamuk lak kang..kita ngalah je la..

Nad @ MamaZakwan said...

yeay, arif dh dpt tgk disney channel! :)

raja lawak tak layan dah..tp skrg dh tggl top4 huhu!

Izan Ishak said...

mmg boleh buat duit sungguh tu eina. kami pun masa pindah umah ni tanya pada org yg pasang tu nak caj 50. seb baik dah ada piring, bawak dekoder dia sambung terus n tukar alamat.

tp umah baru ni, jawabnya kena subscribe lainlah...huhu

Mama Hanim said...

slmt kembali melayan astro ye eina..

tu la kan, skang ni semuanya duit..huhu..

✿ etiey erywan ✿ said...

arif suak erk tengok akrton? leh la mama menjahit dengan senang hati nanti