About

Wednesday, March 23, 2011

.: meNu masakaN kaKak..maMa noLong ceKet2x je..hehe.. :.

herm..still berkisar pasal majlis besday tu..(alahai cam takde modal lain je kan..)
sebab banyak pic ni..
harus la abadikan..nak2 pasal menu makanan ni ha..

antara menu lain selain...

KEK Chocolate Tropicana UpinIpin

adalah.........

ROJAK BUAH...kuah disediakan oleh kakak ku awal2 lagi..sedap woo... ^_^

lagi...tengok eksesorinya dah tau kan..hehe..
ada - jambu-sengkuang-timun-nenas-alaa...1 lg buah tu lupa nama plak tetiba..alaa..buah yg kecik2 masam2 tu..hu~

LAKSA UTARA semestinya...lalala..



suspen je tau, pasal laksa ni..hampir2 cam tak mencukupi..kuahnye lah..seb baik kuah dia cam pekat kat bawah..mendak gitu kan, so bleh tambah air dan panaskan dan add garam kasi rasa sedap cam biasa..hu~

dan ini eksesori untuk...MEE KUAH resepi mak..
(tetiba teringat lum letak resepi kt blog spt direquest kawan2..hu~ maapkan saye.. =P)


pencuci mulut...

Puding~
tak sempat blajar lagi..wuwu..


kesimpulan : menu best, sebelum tetamu start datang, mama dah pekena semua menu diatas, hehe...biasalah bila dah mula majlis, memang takde masa la kita nak jamah2 kan..^_^.. Alhamdulillah..kenyang.. sebelum balik umah malam tu, mama pekena lagi laksa semangkuk...sedapnye....tak puas, Jumaat ni nak buat lagi..hahaha...

17 comments:

norihan said...

alamak iena nak buat laksa lagi...kalau dekat dah lama saya gi serbu ni..

mummy_ayu said...

cedap tu..tambah2 yg laksa tu..ayu & ian pun suka laksa..yum yum..

|| NaFiRaa || said...

ya Allah~ sedapnye!!!! terliur2!!! start dari rojak buah sampai lah pemcuci mulut.. meleleh2 rasa.. perut plak menggelupor mintak di isi.. uwaaaa...

Nureen said...

pic yg sama kat blog dinor... hehehe... suka tgk cake tue cantik.. sure sedap kan..

eina mmg dh pro la kan bab buat laksa ni.. nureen kena mintak recipi nih..

BIONIC WOMEN said...

terliur tengok semua tu kak eina..huhuhu..yg paling tertarik ialah pencuci mulut tu.
dulu2 mak kita selalu buat, dia panggil puding zebra...hehe

maszmadi said...

yang kat rojak buah tu buah kedondong kut..... hehe

sedapnye menu terutama puding tu, sure Aisha suke makan..

Gieyana said...

ku suka kesemua menu2 di atas tue weh..menyelerakan lah..:D

Mama Hanim said...

alahai eina laksa tu sgt menggoda tau.. ptg ni kena cari laksa la agaknya..huhu

Fieza79 said...

hadoi la byk nya menu makanan...bikin ku kelaparann...huwaa..

puding tuuu...naakk..!

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

wah banyaknya makanan, rugi tak mai ari tu, kalo tak leh tapaw...kih...kih...ari tu dah bagi goodies kat ibu then ibu tunjuk kat balqis, pastu balqis cakap simpan satu untuk haidar...ha...ha...rindu sangat dengan haidar sampai ape je dapat semua nak simpan untuk haidar

r|nA @ ja|j|na said...

akak saje kan buat n3 kasi org terliur, hukhuk..nanti kalau datang bukit jalil, harus singgah umah akak, nak pekena laksa akak, kuikui..tak malu sungguh kan..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

uihh byknye menu
msak sndiri lak tu
baguih2...

Hanis Azla said...

perut tengah kenyang ni nampak sedap sgt kek & pencuci mulut tu..

ch@ said...

nak pergi rumah akak la, nak makan laksa, boleh kan? hihiii. sedap pula nampak laksa tu. terasa mcm nak makan je ni, haih!

~Siti Hajar~ said...

semua menu nmpk sedap..

Bila la blh pekena laksa eina tu, hantu laksa ni tau..hehe

buah kecik2 masam tu buah amra @ kedondong kot, masam2 tp ranggup bila mkn...btl x?

Dilla Ady said...

puding marble tu...arghhhhh...terliurnye tgk...huhuhu...

rojak buah tu...wahhhhh....kalu dekat ari tu da serbu da..huhhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Byknye menu..semuanye menyelerakan.. :)