About

Tuesday, March 8, 2011

.: meNjeLang beSdaY nYa pada 16.03 :.

masih terfikir-fikir dan mencari2 apa hadiah nak kasi kat dak arif ni..
besdaynya next week...16.03..
tapi idok ler on the dot arif dapat hadiahnya..

al-maklum, en abah takde time tu..
(huuu~ sedih bangat! )
apa nak dikata...sabor jer..
time mamanya besday (14.03) pun en abah takdo..
(huu~ sedih lagi sekali)

tapi takpe, hadiah leh bring forward..
lambat sket dapat pun takpe kan arif kan..hehe..

so, terfikir2 sebenarnya nak kasi apa..
abah berkenan sungguh dengan motor gini..


~pic semasa sesi jalan2 soping @ Hypermarket Mydin SubangJaya last saturday

tapi..huuu~ dak arif takut nak nek tu..
aduyaaiii..apa daa hero sorang ni..
asal menda besar sket, dia takut nak cuba naik..
harap maklum, arif tak pernah naik kete or motor yang bayar then, dia bergerak tu..
huu~

jiwa lembut la arif ni..adventure sket, dia takmo cuba dah..huhu..
hope kecik2 je gini ye arif..
besar nanti, kena berani tau! ^_^

katanya HAIDAR = BERANI...camno?..hu..hee =P

so, still thinking...herm...takpe banyak masa lagi..
abah balik lambat lagi wooo..
sempat la mama fikir dan fikir lagi..hee~

p/s herm..agak2 en abah tu sempat fikir tak apa hadiah nak kasi masa besday mama on 14.03 tu..huuu...takde kot... =P..takpe la kan..janji hadiah tuk arif harus ada..anak didahulukan..isteri dah jatuh no.2..hu~

25 comments:

mummy_ayu said...

lamanya cik abg u gie kursus....
sian dia celebrate berdua la tu...
and buzzday dekat2..mcm Ayu ngan Iris...

eima said...

klubeli moto sebijik cam fahim punya cuma fahim punya merah ...

ok gak tuh ..leh bw arif siar2 kat taman ke ... bg die naik motor tu ...

Ieda Al-Habsyi said...

arif, amanda punye beteday 12 hb ni, amanda tua hari dari arif skit ek :)

Nad @ MamaZakwan said...

zakwan dulu pun beli motor camtu, tapi membazir je..cam arif jugak, takut! baik cari menda yang betul2 arif suka takde la terkilan sangat kalu harganya mahal..bestnye besday dekat2 jek..tapi takbest abah arif takde nak celebrate skali huhu!

Izan Ishak said...

macholah eina kalau arif naik motor ni. boleh aje nak belikan sbg bday present dia ni. hijau lagi tu!

AshAnas said...

bape umur die?

Iela Fazielah said...

ila pun bercadang nak bg irfan hadiah motor ni.... dua sgt suka naik motor tu

Zaidah said...

mama n anak sama penting...so kena beli untuk kedua2...klu tak ada mama..takadalah anak....klu tak ade anak tak adelah penghubung kasih sayang antara suami isteri....sabor eina...adalah hadiah untuk korang..walaupun sekadar ucapan selamat hari lahir pun dah cukup...

dinor's family said...

abah xde xpe mama n tok kn ade bleh sambut sama2 ngan abg ijat juga 20 mach.....

|| NaFiRaa || said...

saya ngan anis pon bezday bulan 3.. my hubby jek bulan 9.. tak pe lah kan~ mamanye dapat wish dari org tersayang pon dh cukup.. janji anak hepi kan~ :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

rafiq pon takut gak mek na benda2 ni
tapi kdg2 ok plak dia
ntahla..ikut angin dia

dah besar dah dak arip
nak masuk 2 tahun da..
yeyyyy!

bonda dadif aka akish said...

belom time...

ahaa...kalo dah reti cam dadif...mak eh pulak meraung soh turun..

=)

Hanis Azla said...

dlm dilema lah ni yer.. he..he.. selamat berfikir utk terima yg best2 utk dua beranak ni..

~Siti Hajar~ said...

16/3 xlama lg dah tu...cari la hadiah yg mcabar minda, arif pun dah besar, beli beskal pn ok...hehe

bagusnya Arif x didedahkan dgn mainan keta gerak2 tu, mcm Danies mmg xleh tgk mesti kn bg nek jgk, klu xbg maunya meraung d situ...huhu

Sidratul Muntaha said...

adik no 3 : mak lang (16.2.87)
adik no 2: mak ngah :(16.3.1984)
adik no 5: mak utih (16.12.1992)

16 aderlah sinonim dgn kuarga daku.
dak ara?!
sepatutnya 16.4 jugak..
tapi maknyer degil nak kuar ikut normal..last2 operate jugak.
tuk dak arif..
selamat hari lahir (advance yer acik wish)
tkut smpai ari dah terlupa..
huhuhh..
moga jdi anak yg selalu melapangkan ati org tua..

insan biasa said...

dah besar dah arif kejap je masa berlalukan.. wah best arr arif mama dia nk hadiah motor leh vrooo vroom arr ..meh bawa faiq meh hehe ..

Fieza79 said...

dekat2 je tarikh besday tu...leh celebrate sekali la ye..tp tk best kan abahnya tkde...bila balik tuu...

suruh je Arif pilih kan apa dia nak...mesti suka diaa...

Dilla Ady said...

wah...da nk dekat2 da tu besdaynye..

mungkin arif takut skang..da besau sok gagah perkasa leh jaga mak ayah dan adik2 nye pulak kan...aminnn...

BIONIC WOMEN said...

kak eina..kita lahir 13.04..men tukar2 no je kita ni ek..hehe
gi mydin subang naper x bagitau kak eina..huhuhu..dekat sangat ngan rumah tu..len kali bagitau ek..

Mamamya said...

wah...x lama lagi b'day arif yer....jgn sedih2 yer..nnti abah arif balik blh celebrate sama2..lmbt sikit pun x per...janji ada kan..

bagusnya arif x nau naik neno2 (anak2 kat umah panggil cenggitu..) klu anak2 lia pantang jumpa nak naik sajer.....


p/s:iena...nak btlkan kesalahfahaman ni..(ada ker istilah tu yer...x kisah lah) btl2 nak minta maaf sbb aritu ingat abah arif dah habis kursus sbb iena ada kata kat n3 abah arif request nak makan laksa penang...masa tu rasa pelik juga apasal cptnya dah habis..rasanya baru je ambik tok kedah kan....

rupanya abah arif balik weekend jer yer??? aduhhh...minta maaf minta ampun sgt2.....misunderstanding....:(

sarah-najwan said...

kalu dpt moto tu..tentu arif sukerr...

Aida Alias said...

boleh je beli motor tu.. esok2 ada adik lagi kan.. hehe boleh turunkan utk adik pulak.. sama2 main.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

mula2 je takut kot lepas tu mesti ok punyer sebab balqis pun camtu gak masa mula2 dulu...pastu lama2 siap willy lagik

MamaYatie said...

alemak..kebetulan yer.takper la nak buat camno..demi tugas & tanggungjawab..redha jer la...

buat belated birthday pun ok..still bulan sama kan..

chugie said...

ooo dh tak lama je tu kan?? ape lah hadiah yg sesuai tuk arif ye??? pe kata bawa die ke shopping mall and suruh die pilih ape yang die berkenan.. senang kan?