About

Thursday, March 31, 2011

.: maKan dan maKaN di yaM toM yaM :.

lama sebenarnya tak makan2 kt luar ni.
tambah2 makan malam..

yelah en abah takde kan..
jangan berangan la nak makan2 besar kat luar..hee..

Alhamdulillah..kesempatan di ambil tuk buat aktiviti makan2 luar ni..
night before tok dan pak ucu arif berangkat pulang ke kampung..
hu~

malam rabu...abah ajak makan2 kat luar..
lokasi : Yam Tom Yam...dah lama tak pergi exceli..hu..

layan piccas sikit ni..
mula tu malu2 nak snap, pakai HP abah jer..sekali en abah mintk camera, dia nak snapkan..lalala.. ^_^

budak kecik taktau dok diam..hu~

sebahagian menu dah sampai...

menu utama tak sampai lagi..ngap dulu..hehe..

yaaa menu utama dah sampai pun...

list menu mcm kebiasaan la kan :
~ IKAN SIAKAP MASAK 3 RASA - SAYUR KAILAN IKAN MASIN - TOMYAM CAMPUR - TELUR DADA - SAMBAL BELACAN+TIMUN ~

sedapppppppppp..sampai semua berpeluh2..hehe..
layan sampai licin semua..
tak licin rugi weeh...hehe..bukan selalu kan..

uuik..budak ni makan nasi ngn kicap jer?
 cian...hehe..takla ada gak kasi lauk ayam tomyam tu.. ^_^

dah mau balik pun...
saja ronda2 balik ikut jalan jauh..
lambat sket sampai umah... ^_^


p/s bila la dapat makan besar ngan tok n pak ucu lagi ? ...next month maybe..Insyaallah..tok n pak ucu akan datang lagi..ada urusan penting..lalala.. ^_^..

21 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

sedapnye....!!!!nyum,nyum...pe la agaknye ye mena penting ucu ngan tok tu, hehehe

mrs.spicy said...

uiii..ikan 3 rasa tu menarik!kecur air liur.nyum2

Fieza79 said...

wuwuu makan besorr...dap nyaa ikan tuu...

bkn sng ada kesempatan mcm ni belasah makan smpai licinn naa...

Pn. Zana said...

sedapnya tomyammm. lama xmakan. :P kat mana ni ?

dinor's family said...

ooo mkn besar xajak pun kn...xpe la abg ijat slalu mkn besar ngan paksu n pak chat dah....jom le g bagan lalang bln 4 ni ari jadi kakak ain smbut kat sana.....t compom kn bla arinya lu ye.....

Dilla Ady said...

wahhh..mabelesnye ikan tuh..menggoda yu..

chugie said...

wah syoknye makan beso tu.. sy ni dah 44 hari tak makan beso.. nampaknye harini nak kene p keluaq celebrate habis pantang! ekekekekekeke

|| NaFiRaa || said...

waaahhh.. sedapnye ikan 3 rasa tuh~ lama x makan ikan besar.. bulih request nih..muehehehe

maszmadi said...

besau nyer ikan tu... nyumnyum musti sedap..

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

wau sedapnye...nyumnyumnyum

Ena said...

sedapnya...
bertambah best bila makan bersama keluarga kan eina.. :D

norihan said...

nampak ikan tu besar nya...mesti sedap...arif dah pandai suap sendiri ke...?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye..bestlah mkn ramai2 ngan Familykan..kita pon rindu nk cenggini.. ;)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wahhh.. sedapnye.. makan besar yer..
eh, kalo makan ramai2 bestkan.. nk lg menu yg super duper best cam gitu.. heheheh, mengeratkna silatulrahim ghitu

Alimaz-Kembara Terasing said...

perghhhhhhhhhhhhhh sedap2..

Zaidah said...

zai pun dah lama tak makan kat luar....bestlah ayep dapat jumpa ngan tok kedah lagi next month....bleh makan cengitu lagi..

nieda said...

ikan siakap tu menyelerakan...emak eina ada iras muka eina..hehe nama pun anak beranak

~Siti Hajar~ said...

bestnyer makan besar...meraikan abah br blk kursus & tok kedah nk blk kg, sedapnyer menu, tiba2 tingat plk lama km xmkn kat luar skrg ni...huhu

Tok kedah nk dtg KL lg bulan depan, mood hpy kembali...hoyeeee!!!

MamaYatie said...

siyes telan air liur tengok ikan tu...huhu...sedapnya...

hari ni hubby dah gaji...tettttt...hahaha

mummysyafie said...

meriahnya boleh makan ramai2 ngan family..

saya ni setahun sekali baru dapat jumpa n makan macam ni.

Izan Ishak said...

kecur tgk ikan tu eina...best nyaaaa!