About

Monday, March 7, 2011

.: LepaS rinDu tuK sehaRi seteNgaH..hu~ :.

Selamat Pagi Malaysia...hehe..
monday morning!..
ceria ke?..mama?..herm... HARUS ceria!

tapii...dalam hati siapa yg tahu..
yelah rindu sama en abah..
en abah..sempat balik kejap..
jumaat malam tu..then, tengahari semalam..
berangkat semula..hu~

yaa...en abah still berkursus, belum habis la..
baru 3 minggu berlalu, ada lagi 3 minggu perlu dilalui tanpa abah!

apapun bersyukur sebab abah bleh balik kejap on weekend lepas..
arif paling blur time abahnye mula2 sampai tu..
hissh..memang kelakar jer..arif wat muka blur gila..!

then, tak bercakap apa..terkedu dan kelu untuk berkata..
haha..cian arif..dia mcm tak percaya abahnya ada depan mata time tu..hee~

then, pepagi..sempat si mama snap..
mereka...hero2 mama yang mama sayangi..^_^

~arif bercerita dengan si abah...cerita pasal apa...?..tengok TV ni...see
ini yang dipertontonkan..ngee..
arif cakap..'nek bruum...bruum...'..

yelah sekarang ni kerap sangat mama bwk dia ronda2 nek motor
petang2..asal turun bawah jer..
ajak naik...'bruuum..bruuum..' ^_^
uppss..motor mama tak le gitu ghupe dia..hee..~

p/s : huuu..lagi 3 minggu la...lamanya...tak sanggup rasa..tapi harus redha'..time abah berangkat semalam..arif tak nangis dan faham dan nampak redha jer..dah tau abah g 'shuuus'...means..kursus..heee...~

21 comments:

MrS. F!zA said...

memang rindu sgguh tu..lawak la bila akk kta dia bt muka blur..msti dia cm pelik kan napa abahnya tetiba muncul balik...kekeke

ieda said...

haa en mummy dah lepas winduu lum ekekek .. x perlah gi kursus kan .. yg penting anak2 leh jumpe ayah mereka .. ciann kan

ejaMaria said...

rindu hingga kelu tak terkata... sian Arif... ;p

ch@ said...

balik juga abah arif, abi oni tak balik. mujur ada lagi seminggu. tabah je la kan kak kan? kita ni dah la jauh ngn family, semua kena buat sendiri, cam nak senget gakla bahu. oni pun makin suka merajuk sekarang ni.

✿ etiey erywan ✿ said...

alahai rindu sagt leh tuh arif kan.. ehh kak muka arif makin sejibik la dengan abah dia :p

dinor's family said...

sabar je la...sayang isteri tinggal2kn ,sayang anak tangan2kn xgitu....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ehheh so cute
arip dah makin besor..dah makin pandai..gud2..:-)

eima said...

kesian kan ...
Fahim pun penah lalui hujung minggu je abah balik kejap punya la die hepi...6 bulan ... sedey sgt ...

NzA said...

kesian arif...rindu abah ye....

Zaidah said...

AGAKNYER AYEP WINDU BANGET SAMA ABAHNYER TU YANG DIA TAK TERKATA APE2 TU...CIAN AYEP...SERONOKLAH AYEP ABAH BALIK WALAUPUN KEJAP...

Jue aka ibu FarisYah said...

ariq budak yang baik tahu abah dia ade kerjakan...

Zue AnnaLeeya said...

bkn ayep jer lepas rindu nih... mamanya pon mesti sama naik jerk rindukan abah kannsss??? heheheh..

beriya tgk ayep tuh bercerita dgn abah yer... dah lama tak jumpa...

Nad @ MamaZakwan said...

ksian tgk muka arif, huhu!

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. cian~ takpe..lagi 3 minggu jek lagi..:)

♥sYiLaSyiRa♥ said...

uih..lagi 3 minggu..xdapat bayangkan cemner mamalieyna..klo syila entahla..mau amik ct balik kampung jek..^_^

~Siti Hajar~ said...

ooo...en abah blk, bestnyer, sonok la ayep yer...hehe...ayep terblurrr, nape yer, munkin dia xcaya abahnya ada depan matanya kot...hehe

*nmpk ceria jer 2 hero eina sdg menonton tu...

MamaYatie said...

good boy! faham yer keja abah..tak per arif yer..tak lama dah 3 minggu tu..

gambar2 tu mmg describe org rindu..mcm2 nak cerita yer

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah sonot haidar abahnya balik ek, gambo mula2 tu macam haidar heran je tengok abahnya...cam dah lama tak jumpa je

Izan Ishak said...

agaknya cam mimpi kot eina dia tgk abah dia ada depan mata...

nieda said...

3 minggu lagi jer Arif..sabar yer..kursus kt mana ni eina??

mrs.spicy said...

huhu..sian ayep.rindu tp xboleh ckp.muka hepi jer. kak ieyna pon mesti happy jugak kan. hehehehe