About

Monday, March 28, 2011

.: kaNak2 waJiB laLui peNgaLaman iNikah? :.

selamat pagi Isnin!

Hari minggu yang padat..phew...
padat bukan dengan aktiviti jalan2 ye..
aktiviti di rumah sajor..
tapi ada la terselit sesi jenjalan sikit on sabtu dan ahad tu..
jalan mencari keperluan jer + beriadah on ahadnya..

ya en abah dah balik..
dan today rutin ke tempat kerja kembali dengan si abah..
but arif still di rumah, belum ke rumah ibu pengasuh..

sebab tok kedah still ada disini..
balik rabu nanti, esok, pak ucu ada enterbiew gomen..
so tunggu la dulu..

ooh panjng lak mukaddimah..

mula tu nak wat n3 pasal ni//.

"memang la kot, zaman kanak2 harus melalui pengalaman ni..puas dah control2 supaya tak berlaku, tapi still berlaku jugak time kita terleka sikit..hu.."

apa dia mama maksudkan?
see the piccas..huu~






huuu~
cer bagitau ada ke kanak2 yang tak buat gini..
main bedak !

kalau ada tu mungkin belum la kot...hee...
sabar jerlah.. ^_^


29 comments:

UmiDAnisH said...

huhuhu, best nyer si ariff main bedak.. danish dok main kream muka umidanish, habis satu badan dia sapu, huhuhuhu

Fieza79 said...

mmg wajib tu eina...itu la dunia kanak2...hehe kalau dibiar kan terus boleh satu botol bedak tu ditunggang habis..haha..Arif kasik wangi satu umah laa...ok apa...

Fieza79 said...

opsst lupa...lawa cat baru..pink..i like..!

mummy_ayu said...

bedak & kanak2..memang tak leh dipisahkan..tapi kena disorokkan bedak itu...morning dera..suka la cik abang dah balik yer..

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

samalah dengan kak balqis kalo dpat bedak senyap je...dok nyorok2 habis dituang semua bedak tu...

MrS. F!zA said...

cantik dah rumah k.eina..kita suka!! hihihi

jenuh la mama duk bersihkan karpet ngan beli bedak..kekeke

ch@ said...

hahaaa bagus-bagus. cepat sikit bedak habis dan boleh beli baru. bedak oni daripada dia lahir sampai sekarang tak habis-habis. habis almari, mainan, sofa, meja makan, dinding, tv pakai bedak. putih selepuk.

bonda dadif aka akish said...

betol2!!!!

dadif pon kalo dpt bedak....haiyokkkk.....bagai nk kene heart attack...


grrrrrrrrrrrrrrrr

=)

Iela Fazielah said...

mmg ituler bebudak.. xmain bedak mcm xlengkap hidup..hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

yuhuu salam pagi senin

betul tuuu mmg depa suke men bedak..tapi if rafiq men..siap larr kene piat ngan ibu!

Hamizah said...

betul kot, iena..boys akak pon camtu jg ms kecik2

Izan Ishak said...

mmg pengalaman berharga tu eina...main bedak!

tp si kembar ni tak sempat nak main, sebab ummi dah simpan tinggi2 bedak sorang... dorg pun dah jarang berbedak skrg ni~

Mama Hanim said...

ciri ciri anak kreatif tu ayep kan..hehe..

cmtu lah ragam anak tgh membesar kan eina..suka tgk..

norihan said...

samalah dengan sarah..suka sangat main bedak,kalau tak dapat bedak,krim muka pulak dia main,habis muka dia sapu semuanya...tapikan iena..seronok tengok dia orang macam tu...orang takdelah kata anak kita tak aktif...

mrs.spicy said...

sorok la bedak kalau maryam besar nanti. heheh..=p

✿ etiey erywan ✿ said...

hahahah boleh tahan lsaknya erk

dinor's family said...

tau xpe.. anak ibu dah 3org suma suka main bedak,,,saba je la...

Pn. Zana said...

Ammar pun cm tuh. tp skarg dh kurang sket ..:P

Alimaz-Kembara Terasing said...

sama la dengan anak2 saya kalau dibagi satu botol besar bedak tu habis derang main.....

Zaidah said...

memang wajin eina....anak zai semuanyer suka main bedak...siap buat macam jemput2 lagi bila diorang tuang dalam mangkuk n letak air....yang besarpun sama.....pantang ade bedak baru...bedak lama dituangkan satu rumah...

Rai said...

oh..anak saya bukan takat main bedak..dia mandi bedak & tepung ubi kayu ibu dia.. *sigh* baru-baru ni diorang main marker pen pulak..

Ena said...

HEHE..
SEME CAMTU KOT EINA.. SBB ANAK2 ENA CAMTU LAH SEMENTARA DEPE NAK BESOR.. SI KAKAK TAK WAT DAH PEEL TU TP DULU KEKECIK CAMTU JUGEK.. SI ADIK MEMG DAH ABIS SEBOTOL DI TUANGNYA PASTU LEH PLAK AMIK KAIN DIER P LAP.. AHAHAH.. SKRG NI DOK MAIN CREAM MUKA UMMI PLAK TEMPEK2 KAT MUKA..ADEIHH!

eim said...

samalah faiq pun kalau dok diam2 sorang2 selamat tabur bedak merata bilik huhu ...sabar jelah ..

MamaYatie said...

rasa2nya ni aktiviti peberet anak2 la eina..rata2nya mmg suka main bedak..kalo anak pompuan siap berlakon make up2 lagi huhu

|| NaFiRaa || said...

hehehehe.. My anis yg 4 tahun pon..kalo leka dia leh jadik tepung gomak gak.. tau2 bau wangi bedak 1 rumah..haih~

Hanis Azla said...

istiadat tabur bedak ni mmg harus bagi anak2 akak time kecik dulu.. he..he..

nieda said...

arif main bedakkkk...hehe kasi wangi sikit yer

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

jue rasa ni benda wajib budak2 rasanye...

Dilla Ady said...

dak acha da pass bab nih...suke giler main bedak..pantang lepa..mmg berpesta bedak la die jawabnye..