About

Tuesday, March 8, 2011

.: eKsesoRi baRu tuk ruanG kerJa maMa di RumaH :.

yee...ada eksesori baru kat ruang kerja mama di rumah..
lalala... apa dia?..ruang kerja di rumah?

ye..mama kan menjahit kt rumah..
harus la ada ruang kerja khas kt umah tu..
ahad lepas, pasang menda alah ni..
saja la...dah beli lama exceli..

target awal nak pasang tempat lain..
tapi simpan punya simpan..
last2 rezeki bilik menjahit..hehe..
suka3x...lagi berkobar2 semangat menjahit ni..lalala..

layan snapan sebagai kenangan..
awal2 gini ler,
lama2...taktau camna ghupe..
kang semua benda nak diletaknya sini..hehee..~

before ~ lapang....
after~ sedikit barang2 jahitan..lama2 membukit la ni..hee...
kedudukannya seperti ini ^_^

dan last..port mesin jahit tepi plak + tempat sidai baju yang dah siap jahit~
p/s jangan tertipu ..banyak bekas plastik kain kt bawah tu bukan semuanya tempahan orang tau...banyak dah jadi perca2 kain dah tu..hee~

31 comments:

Ena said...

bestnyer..

blh ena hantar kain pasang sekarang utk raya??? :D

maya amir said...

wahh bagusnye pandai jahit. senang ni esok lusa jahit baju family sendirik..leh jimat drpd hanto upah org.. harap terus maju, mana tau leh bukak kedai sendirik..caiyok..caiyok!

BIONIC WOMEN said...

kak eina, nak tempah baju leh x? ni bukan main2 tau...xder tailor skang nih...pastuh nak raya nnti leh ler tempah langsir ngan kak ina..hehe

Lelord said...

pehhhh tahniah2 guna mesin jahit lama tu.

MrS. F!zA said...

senang simpan cm gitu..yela brg jahit ni bahaya jgk utk budak esp jarum ngan gunting kan..huhuhu

*moga bertambah2 rezeki akak!

ieda said...

sweet jer dikk :)
ermm berkenan lak akak tgk .. memang banyak boleh letak barang kan .. yg penting nampak kemas ..

waa dik banyak tempahan .. alhamdulillah rejeki :))

dinor's family said...

wah dah cm kedai dah, tggu t aku g tempah baju raya lak he he.....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lama2..jd kedai la umah mek na tu nanti..aminnn

♥Azie♥ said...

jeles tgk mesin jahit akak,akak nnt buat toturial ajar jahit baju kurung yer..nak belajar

Alimaz-Kembara Terasing said...

assalam mama... wow mwnarik.... saya ada jugak rak macam ni.. cuma tak berkesempatan lagi nak memasangnya.... ingat mmg nak letak kat bilik menjahit pun..... Anyway welcome to the club jahit menjahit.....

dah pandai menjahit sendiri save banyak kan..... bayangkan baju kurung sekarang upahnya mahal giler kat arau ni pun.....

mamashikin said...

mmg sesuai sgt letak kat situ..jimat space kan..cuma lg kemas kalo semua alah tu letak dlm box yg cantik tuh..yg ada bunga2 tu..kalo nk senang, amik kota A4 pastu wrap ngn pembalut..

Zaidah said...

bekas2 perca tu klu eina rajin bleh buat alas kaki...cantik....

Gieyana said...

sure hg pandai menjahit bj kan..tgk byk giler bj..ku mmg x reti..kekeke

mmg cantik rak tue..sesuai ltk kt situ utk hang letak brg2..:)

ejaMaria said...

wah dah jd mcm butik dah... nnt bole kita hantar tempahan jugak yer... ;p

Zue AnnaLeeya said...

makin semangatla nak menjahit pasnih yer??? akak nih plak dah lama tak menjahit sejak mesin jahit rosak... skrg dah jadi malas nak menjahit... upah org jerk... klu pk balik, rugi jerk kan???

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnya makin bersemangat la jawabnya kita pun minat gak nak menjahittapi tak de tok guru nak ngajo la

hyazz said...

eina... rasa cam tak cukup jer rak tu... kena tambah lagi kot... lagi cantik

nieda said...

wah...pasni boleh buka bisnes jahit pasti mashuk...mil nieda dulu sebulan boleh dpt rm3-5k bergantung pd tempahan

Yaati Nor said...

wah..cayalah..kagum tgk mesin jahit tu..klasik woo..bila la saya nak dapat mesin jahit nie..huhuhuh

bintangku said...

Bestnyer.... tetiba rasa nak belajar menjahit lak. :P

~aSHa~ said...

bestnye pandai menjahit...letak tgi tu safety skit tuk anak2 yg tiba2 main kat situ kan...


beli kat mana rak tu ye? menarik plak....dan mcm senang skit pasang kalo jenis gini..

Iela Fazielah said...

UIYO... cayalah.... bagus ada bilik jahit mcm ni... barang pun dok sebilik je.... boleh la ila hantar tempah bj raya syafiqah utk thn ni ye

Mamamya said...

wahhh...makin semangat nak menjahit bila dah aksesori gitu kan...nampak lebih kemas n teratur....iena ada mesin jahit tepi sendiri yer?? lagi senang klu mcm tu...

klu lia dulu kene lah pi anta kat umah tukang jahit lain utk jahit tepi....skrg ni dah lama giler x menjahit...mesin pun dah berhabuk kat stor...ukukss.....

Izan Ishak said...

mmg best port kerja mama skrg ni! mesti koleksi plastik2 tu akan bertambah3 lepas ni...maknanya order dah byk lah tu...syabas eina!

Whitey Mommy said...

kak iena... bestnya... kemas pulak tu... huhuh sha bila la nak ada working station macam ni... huhuh...:)
semoga bisnes makin sukses... nanti mau order dengan kak iena la... hehehe... sebab nak order baju kuurung yang boleh untuk breastfeed.. ngeh2 kalau kak iena open untuk ni kan... kompem laku punya... ramai ibu2 yang breastfeed...:) cadangan aje... hehehe

r|nA @ ja|j|na said...

harus bersemangat nak menjahit lepas ni kan..arip jgn kaco mama eh, ehehe..

NzA said...

wah...makin brkobarlh nk menjahit kalu camni....

✿ etiey erywan ✿ said...

nak tempah boleh?

insan biasa said...

iena,kalau nk jahit langsir pun boleh tempah kat eina ke?wah leh start booking untuk raya lah camnii hehe ..

Dilla Ady said...

beznye ade ruang keje camni..teratur sikit barang2 kite kan eina..

wah, da semakin seriyes nih...chaiyok2 eina!

mrs.spicy said...

huhu..jelkes lah kak ieyna pandai menjahit..best~

cantik rak tuh..huhu