About

Wednesday, March 30, 2011

.: baRu baLik - keNduRi :.

As salam..
yuhu..bersiaran langsung pagi ni..
nak kata baru, tak jugak...dah lama balik ni..
balik dari antar, tok kedah arif + pak ucu arif kt bukit jalil..

naik bas,balik ke Sik kedah..

yee..tok kedah arif dah selamat berangkat jam 9.30am tadi..
huhu..sedey..
tapi apa nak dikata..lumrah kehidupan..ngee..

sekarang episod kehidupan akan dijalani seperti biasa..
today mama cuti, esok..kena bangun awal as always..
kena g kerja awal, as always..sebab naik kereta..
then, transit tukar naik motor..antar arif umah Ibu pengasuh..

dan mama ke tempat kerja abah antar..
dan seterusnya... ^_^

semua akan kembali as usual esok~

kenduri?
itu citer lama sebenarnya..
last2 weekends, ada kenduri area perumahan mama ni..
abah takde, kami bertiga jerlah turun..
makan2 free kan..haruslah..hehe..

majlis ni meraikan perkahwinan anak seorang penduduk di sini..
kapten bertemu jodoh dengan kapten..
so, ada la sesi berarak bawah pedang tu..
tapi time tu mama dah naik atas, jengok dari tingkap jerlah..ngee..

dan snap, dari kejauhan..
uhhu..


patutnya motor abah tu kena alih..tapi mama lupa sudahh..hehe..
balik kije, diorang dh pasang khemah, so bior jerlah..hehe..

~kemeriahan majlis mereka..
dan...selingan..

~arif dan tok...tok dah siap, arif belum..sempat main2 lagi sebelum turun makan kenduri.. ^_^

Rindu Tok...~


14 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

moga tok kedah selamat sampai...

[-suziey-] said...

hiks..seb bek x jadi port org melepak moto hubby ieyna tu..kekek:D

bestnye cuti hr ni yek..bole santai2..hmmm msti sedih je saat perpisahan sementara tu..hehe

mrs.spicy said...

huhuhu..arif pon mesti rindu tok harini

MrS. F!zA said...

alolo..bila dah lama atok kat sini lepas tu dah balik mesti sedih kenangkan bila tgk gambarnya kan..

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

lama tak tengok org kawin bawah pedang..dulu mas kerja kat mindeff selalu gak tengok...

✿ etiey erywan ✿ said...

sonok arif bersama tok... moga tok sihat selalu.. amin

p/s: lama dah tak de undangan kenduri..

idayualwi said...

mesti rasa lain mula sbb dah lama ngan Tok Kedah..takpe nanti jumpa lagi...

Zaidah said...

agak2 tok kedah sampai blum....mesti tok kedah windu ayep nanti sebab dah lama kat rumah ayep...

Iela Fazielah said...

jeles bila mak & ayah dok dtg tido rmh anak walau sehari dua.. sobsob... ila jarang skali nak merasa

ch@ said...

mesti ariff tercari-cari nanti. macam oni tercari tokMama dia. padahal seminggu je jaga. huyeee bestla suami akak dah balik. seronok bila si dia berada di sisi kan? terasa hilang semua beban.

ieda said...

hermm bukan musim org kawin nie .. nak cakap jugak dah lama x dpt undangan org kawin huhuh

dinor's family said...

semoga tok selamat smp....ayip mst sedih....

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

eh menan ABC tu sama cam balqis punyer la....

MamaYatie said...

oo..bestnya..mesti kawad pedang, potong kek ngan pedang..keke