About

Tuesday, March 15, 2011

.: aPa Ni ? :.

Hehe..
Saje buat tajuk bertanya soalan..hee..

See..

apa kawan2 teka ada dalam kotak ni? ^_^


V


V

V

V


V


V


V


V


V


V


V


V


V


Tadaaaaaaaaa….

ini sebenarnya yang terkandung ;

Hehe…alat penimbang..

Beriya mama membeli tau..

Cadang2 nak buat kek..
Yaaa…mama nak buat kek..
Seumur hidup tak pernah sekali pun buat kek sendiri tau..
Tolong mak n tolong kak tu ada la..

So, sementara mak ada ni..a.k.a tok kedah ada ni..
Bleh la belajar direct dr cikgu..

Yeee…bukan senang mama nak merajinkan diri
Mencuba nak buat kek ni..hehe..
(malas nak mencuba sebeno-benornye..hehe..)

Dan beli ni jugak…^_^
Comel tak…kalau dah jadi kek bear ni, mesti comel kan..
Bila nak buat?
Nanti la..dah buat mama tayang eh..hehe..


p/s 1: dah buat sebenonye...tapi huuu~ tak bape menjadi la..sebab?..ada beberapa perkara yang tidak mengikut prosedur yang betul...hu~ so..kena buat lagi...dengan SOP yang sebetulnya..heee...SOP stand for standard operating procedure..ngee.. =P

p/s 2 : thanks to all kawan2 yang wish my besday semalam...oooh syoknye ada kawan2 di alam maya ni kan...kamo dan kamo sentiasa ada tuk menceriakan hariKu..
p/s 3 : special thanks to Nad sebab buat special n3 lagi...oooh terharu dan buatku tersengeh pepagi.. dan Anje juge, kasi e-card yang kiut..seronok ada kamo dan kamo.. ^_^

17 comments:

Mama Hanim said...

rajin betul eina ni kan.. mesti ayep suka dpt makan bear tu..hehe..

MrS. F!zA said...

kita baru plan wiken haitu nk buat kek..oven tu dhlama dlm stor tk pnh guna pon..huhu

wiken ni plan nk buat kek coklat..tkthulah tercapai tk hasrat..haha

mummy_ayu said...

wah..nak buat kek? good luck!!! semoga kek teddy tu jadi cun .nanti share 2 kat sinie ek..

ch@ said...

cayalah kak, lepas ni boleh buka bisnes pula. eee, kita pula yg teruja. cetak bear tu, buat agar2 pun sedap. puding jagung ke. owh, mulala la nak makan ni.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ooo dah buat eh..takpela kasila tengok yg tak lawa tu..nnti kita kritik..ahahahaha

dinor's family said...

bria bli pnimbang tuk buat kek ari jadi ayip esk ke?

Mamamya said...

wawawa...dah mula nak blaja m'baking yer...x per iena..mula2 mmg kdg2 kita buat x jadi...tp bila dah 2-3kali mencuba mesti menjadik....

x sabo nk tunggu iena publish kek bear..:D

eima said...

aku dok teringin nk wat kek ..tp tak beli oven ngan scale ... mixer bagai lagi

✿ etiey erywan ✿ said...

rajin sangat... huhu

Farrah Hasna said...

time sek men dulu selalu buat kek utk raye..skarang dah ade anak ni beli je..tapi kalau buat sendiri lg terasa kepuasannye:)

Ena said...

ena bukan setakat nak wat kek.. apa mende pun maleh.. teruk betul rasa diri ni skrg.. paksa diri je wat semua mende skrg.. adeihh!!

bintangku said...

Practice make perfect. Kene selalu buat, baru ler nnt menjadi.

Chaiyok!

bonda dadif aka akish said...

wahh eksaited jugakkk...

sile la buat lagi....

pastu jgn lupe kasik resipi skali..=)

Zue AnnaLeeya said...

buat jgn tak buat... pastuh jgn lupe tayang k... nak tgk kek air tgn eina plak... hehe..

akak plak klu wat kek xde nak timbang bagai.... ikut rasa dan hati jer... asal jadi sudahhhh.... muahhaaaa....

|| NaFiRaa || said...

saya pon x pernah buat kek..kekekeke

Dilla Ady said...

wah..buat kek bentuk bear ye..chumel okeh..mesti pastu syg nk makan..

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

nanti dah siap dan menjadi tunjuk tau..pastu letak gambar kat sini tau...kongsi resepi sekali