About

Friday, February 25, 2011

.: sePetaNg berSama JiRan :.

Herm...lagi stori pasal arif dan tok dan mama..lalala..hee..

ni aktiviti sepetang hari sabtu lalu..
meluangkan masa me'lepak'ing bersama jiran tetangga..
heee...bukan kepo kepo ye..
saje ambik angin petang..
best tau..mcm dok tepi pantai kekdahnye..
bila angin bertiup, huuih..memang macam dok tepi pantai..
sedapppp kena angin petang.. ^_^

sambil ngap2 kopok..hee..tok sempat tapau kopok bawak turun skali..^_^
then, sesambil tu..sempat tu si mama snap..sorok2 snap jer..
orang tak perasan sangat..ngee..
beli air jambu yang jual depan perumahan ni~ arif yang beriya nak membeli air ni.. aduhai..kecik2 dah pandai tau.. belum ada kedai runcit lagi..kalau ada..huu..sure tiap hari berulang alik ke kedai runcit kan..hee~
mama lak, tapau laksa..haahaa...macam takde benda lain nak beli =P..saja nak test apa rasa..keputusannya..herm..buat sendiri lg best..huu~ =P..mama kan hantu laksa~ buat sendiri lg puas hati~
dan...arif bersama kawan baru~ abang ni tua setahun dari arif..but nampak lebih kurang je kan..mula2 cam masing2 takmo kawan..lama2..haa..mana abang tu pergi, arif ngekor jer..hee...comel!


sweet...zaman kanak2 memang sungguh indah kan..oooh syoknya kalau boleh diputarkan semula masa..huu~

16 comments:

✿etiey erywan✿ said...

wah sonok ariff... lagi seronok bila berteman tok kan. comfirm dia selalu dimenangkan

ita cutevirus said...

arif nak kawan tu...
sian arif sensorang kat umah tak de "kawan"
mama kasi la die "kawan..
ehehehehheh..

♥Azie♥ said...

bestnyer lepak2

Lelord said...

whoaaa best arif bersantai

mummy_ayu said...

leka arif main..tambah2 dpt geng baru..suka la dia..

@e_da said...

tepi pantai ke.. syokkknya... sesekali amik angin petang mmg best kan...

Fieza79 said...

lepak2 hilangkan bosan ye..seb baek ada tok leh teman2 kan...kalau tak lagi rasa sunyi kan eina...

Nana said...

dear jom la join

http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/02/contest-aku-buaian.html

hehee...jomm...

Gieyana said...

comeyy jer Arif..tp budak2 btl lah kan..mula2 malu then lepas tue pandai jd kwn..

Zue AnnaLeeya said...

akak pon slalu gak wat xtvt dgn jiran2... bkn kepochi k... hehe...tp bila hari cuti pakatla masak dan mkn ramai2... kdg2 tuh pakat2 wat bbq.. best kan???

haslina said...

best arif sudah ada kawan..
;))

Mamamya said...

pagi ni lia pun mood nostalgia ^__^

mmg indah klu di kenang memori zaman silam nie....sweet je kan...skrg klu tgk ragam anak2 kdg2 t'ingat zaman lia kecik2 dulu...lbh kurang jer gayanya....

r|nA @ ja|j|na said...

bestnye santai² kat kawasan umah..rina jarang sekalilah nak dapat gini..dgn keadaan gini, baring itu adelah lebih nikmat, ekekeke..

Izan Ishak said...

syok jugak tu petang2 lepak2 kat bawah ye. pandai arif mintak mama belikan di air. tgk pun dah tergoda~

nieda said...

seronoklah arif ada kwn

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sonok Ayep jumpa kwn yer..
Mmg btullah Eina..Zman kanak2 nih adalah zaman yg paling terindah..sonok bermain tanpa memikirkan sebarang mslhkan.. ;)