About

Tuesday, February 1, 2011

.: SaTe depaN umaH jeR.. :.

* tuan rumah bercuti ke kampung halaman di Kedah nun..lalala *

yeee mcm pernah bagitau sebelum ni..
depan blok umah mama ni, dah ada orang jual sate..
so, kami pun tak ketinggalan tuk merasai nya..
boleh tahan..kuah kacangnye best! memang kena dengan tekak lah..^_^

1 btg/ RM0.50.. ok la kan...^_^
next time nak buat makan2 kat rumah ke, bleh je kot kalau nak menempah kt orang ni..
sedaaaappp... ^_^

~gambonya dah lama..meh tempek la jugak..
hidangan malam hari.. 20 cucuk je beli..konon mama taknak makan pun..
hehe..tapi bila dah ada depan mata, bercucuk2 le jugak makannye..hehe..

sebab rasanya sedaaaaap.. ^_^


~ mcm biasa..menempek saje budak ni kalau makan time..hehe..

18 comments:

Ena said...

sedapnya satay..

dah lama tak makan satay..
bak mai secucuk.. hehe

wan sujaihah said...

orang baru berniaga ke kak..tp kan kebiasaan baru berniaga ni sedap..bila dah lama2 mulala bt hal..kurang kan kacang lah..tak pekat lah..

satey ini sangat menyelerakan saya ni.

NzA said...

eeeeeemmmmmmmm...nyum..nyum..nyum...

Zaidah said...

klu sedap harga RM1 pun berbaloi...jangan mahal tapi tak sedap....eina nasik impitnyer tak ade ker...klu ade baru cukup syarat..

mrs.spicy said...

ouh..kiteorang pon suka satey..sanggup g jauh2 sbb nk makan satey. boleh try satey ni. dekat jer

LYAfrina said...

DULU MRH JE SATE.. BELI RM1 DPT 5 CUCUK.. SEKARANG DH SEBATAN RM 0.50 KAN... TP SATE Y EINA MKN TU NMPAK BESO, KRA OK LA... NI KALU Y KECIK2 TU,,,, X TAU NK KATE PE

norihan said...

alahai sedapnya nampak sate tu...walaupun RM0.50 secucuk,kalau sedap mesti belasah banyak jugak...

iena,selamat bercuti ye..salam sayang saya untuk arif tau...:)

|| NaFiRaa || said...

makan sate kalo dapat kuah kacang yg best..mesti satenye sedap kan~ puas jek makan~

Fieza79 said...

sedap nya sate tgk pagi2 ni...sejuk la kat sini..eina dh balek kedah ye...best..!

bintangku said...

Teringat masa ngandungkan najmi dulu. Suka sgt mkn sate daging. Sate ayam lgsg tak pandang.

haslina said...

wahhh..sedapnya...

asik makan sate samuri je kan....sekala cuba sate ori camni lagi sedappp...kan

Alimaz-Kembara Terasing said...

emmm sedap nya satey....

Zue AnnaLeeya said...

wahhhh... sonot tuh balik kg halaman...

kt kuantan pon hrga sate 50 sen sebtg... janji sedap kan???

Sidratul Muntaha said...

sate..
ngences aku!!
adeh!!!
sedap!sedap!

Izan Ishak said...

uishhh...ada sate plak. tgk rupa aje pun dah tau sedap! mana taknya... boleh kata tiap minggu nak makan sate aje.

ADEEYA said...

Macam sedap jeeee dah lama tak makan satay! :)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

balqis peminat tegar satey k, suka bangat tapi tak bagi selalu makan sebab takut dapat kenser, dek kerana bara api yang nak masakkan daging tu...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sedapnye sate tu..terliuq sudaaa..

Owh..tuan 'umah' tgh bercuti yer..bestnye dpt blk KG..HAPPY HOLIDAY YE..& NJOY UR HOLIDAY..! ^____^