About

Wednesday, February 9, 2011

.: paLiNg disuKa & paLinG di Nanti biLa bLk KG ! :.

sambungan citer aktiviti di kampung lagi..lalala..

yeee seperti tajuk itu..
aktiviti ni paling disukai dan paling dinanti bila kata nak balik kampung..!

apa dia?..
mandi sungai..lalala...best sesangat..
sebab airnya sejuk dan menyamankan..udaranya segar..

dan tuk kesekian kalinya kami ke sana..
LATA MENGKUANG...berhampiran je dgn kampung mama..
around 15-20 minit sampai la..best tau..

2 kali kami ke sana..
kali pertama..snap2x..kali ke-2 snap2 jugak..haha..
tapi tuk kali ni, tempek2 snapan di hari pertama jer dulu..
sbb dah banyak ni..ngee..

kali pertama pergi, arif tak happy sgt sbb dia tertido dalam kete..
dah sampai kena kejutkan beriya, baru terjaga..mamai2..
lagi pun pergi just bertiga..n then, terlupa bwk alatan tuk arif bermain pasir..
cian...dah la dia takmau sgt main air masa tu..sejuuuuuuuuuuk~

layan je gambo yang sebeban ni..ngee..harus abadikan pemandangan indah kampungKu ini..lalala.. ^_^

takmo turun ke air...apa da.. =P

kat sini banyak batu..
indahnya ciptaan Ilahi...

budak ni nekad takmo main air..huhu..

lagi pemandangan yang takkan jemu mataku mamandang~

motif?..sangat jernih airnya..^_^

tak ramai sangat orang, so..takde masalah snap2x..hehe..

see...bersungguh dak arif tunjuk protesnya..takmo main air =P



rugi betul dak ni, takmo main air nan sejuk itu..hehe..

jauh mereka meninggalkan mama, mama tak leh ikut nak jaga beg! ngee..
mama agak dak arif sedang berkata 'STOP!'..kt si abahnye tu..
biasanya dia cakap gitu sambil tangannya dia buat gitu..hehe..


~tempat rata gitu sesuai tuk arif..mama time tu sedang berjimba2 main air deras menghempas batuan..best wooo...abah melayan arif..hehe..

next still ada pic di LATA MENGKUANG...sambung pd next-next n3lah..belum edit..huhu..

24 comments:

Hafriz el-Muhammady said...

wah!!!
beznyer mandi sungai.
lame dh rasenye x maen air sungai. ^_^ rindu2...

~izan~ said...

cantiknya...dekat dgn rumah kat kampung yer? air dia jernih lg..mesti best berendam =D

mummy_ayu said...

bestnye...confirm sejuks air tu..
kenapa arif tak nak main air plak?

♥Azie♥ said...

akak lata mengkuang tang mana yer.macam pernah p jer

♥ mamaQASrina ♥ said...

uihhh...bestnya...lama x mandi sungai..

Zue AnnaLeeya said...

dah lama tak mandi air sungai... bestnya kg eina ader tmpt berkelah gini...

nape ayep tuh protes takmo mandi sungai??? mamai bgn tido ekkk...

chugie said...

bestnye picnic kat sungai..
jernih betui air die ek!

~Siti Hajar~ said...

Ayep pn mandi air terjun, bestnyer, kt utara ni kaya dgn air terjun ajelah kan..

Klu kita dpt calling2 blh kita bkelah sama2, blh km p dgn Azie, kulim - Sik 45 minit gitu je...rugi2x..huhu

Aida Alias said...

wahh seronok nye.. dpt balik kg dn mandi manda.. akak tk balik kg masa cuti sek. kg banjir jln terputus. kt jhr sejuk..tk boleh mandi manda. esok dh habis musim hujan ni boleh la cari tpt best mandi air terjun.

eima said...

comey nye arif..
fahim tak penah mandi sungai lagi ...sejuk sgt takut die tatahan je ...
tp besh kan

'NuReeN' said...

lama x terjah blog eina..
wah dah cantik la lata mengkuang ni.. dulu masa nureen sek men thn 1998 cam tue x der pon secantik ni..
best & menarik..

ch@ said...

hahaaa oni pun sama, kat sungai takut air. rasanya sebab sejuk sangat. tu yg dia rasa macam kena renjatan tu.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mek na..rafiq pon takut air..wowowowowo

Alimaz-Kembara Terasing said...

wow bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

NzA said...

tgk pic dh tau betapa sejuk n dinginnya air sungai tu.......

Ummi AmnaAmzar said...

dah lama xmandi sungai..asyik mandi laut jer...lieyna penah pegi sg sedim x? best kan?

Zaidah said...

bestnyer mandi sungai.....jeles...kenapalah ayep protes macam gitu...nak mandi sendiri ker...

haslina said...

mmg maveles cantik tempatnya....tp tak pernah sampai lagi ke sana...

alhamdulilah tak hujan kan...seronok mandi manda...

rina a.k.a jaijina said...

iskk, kalau echa nak mmg dah kuak kupu²..dia mmg suke benor main air..kalau dah masuk bilik air, mmg takmo kuar..

LYAfrina said...

syoknyerrr main air...

~~*Lady Salwa*~~ said...

bestnya... lama tak mandi kat air terjun...

sal rasa cam pernah sampai je kat lata mengkuang ni. tapi cam ingat2 lupa lak... hehe

MamaYatie said...

arif, ruginya tak nak mandi...lenkali ajak auntie ni..gerenti mandi smp tak hengat dunia..haha

BIONIC WOMEN said...

seronoknya mandi manda camnih...jelesnya

mrs.spicy said...

huhu...best mandi air terjunn..sejuk