About

Wednesday, February 23, 2011

.: ooo..best la KaMo dok ngaN toK..pasaLnyee..:.

ni la pasalnya..
arif makin serasi dan syok dok dengan tok..
sebabnya..

dia bleh buat apa saja sesuka hati..
mama takde, abah takde nak larang2..

dengan tok..mama pesan..bio je arif nak buat apa pun..
bio ler umah bersepah..janji..arif tak nangis..

dan dah masuk minggu ke-2 ni arif dengan tok..
arif makin serasi dok dengan tok..

see, apa antara aktivitinya di rumah..hu~

~ aiyak..sesi menconteng krayon ke mana saja lokasi yg dia suka wu~
kat sofa pun..hu~

susah gak nak bersihkan balik ni..
mama balik kerja, dah gini ghupe..redha' jerla..
hu~
nak marah tak jalan pun..
buat la sesuka hati kamu nak..janji kamu jangan nangis bila mama g work..hu~

tambah2 bila tengok si kecik time dia tido, lagilah tak sampai hati nak marah2..kan.. ^_^

20 comments:

Gieyana said...

mmg Ariff sgt bmaharajalela..sm cam Nureen kalau duk ngan abahnya..senin br nie, ku bali dr keja, umangaihh..habis dkoreknya pokok2 bunga aku ala men pasir kt tepi pantai..then longgokan kt living! Huhu..mau menangis beb! Tp redha jer la..anaj2 dlm prosess pembesaran kan!

eima said...

klu fahim aku marah ...
sbb pen, pencil,kaler bkn utk di meja, lantai kerusi, @ dinding
klu dr awal kite tak train anak ... nanti dah tak leh nk wat pe dah tgn ringan je melukis kat dinding rumah ...

aku rasa ko kena tegur arif elok bab menconteng tu ...mesti ko pun tak nak dinding kotor kan ....

Ena said...

hehe..
eina, kalo guna crayon ok lagi nak cuci.. ena nye wall tu lg la.. ngan pen hitam, biru siap! dah tok leh nak cuci lagikk.. penat dah tangan menyental.. sudahnya lantok ler.. kena tukar color cat umah la nampak gayanya baru leh ilang.. huhu..

Mamamya said...

aduhh...bab2 conteng menconteng ni mmg x blh nak kata apa dah...anak2 kat umah ni dah di marah beberapa kali pun masih conteng dinding juga...raya aritu dah cat,x sampai seminggu ada ajer yg gatal2 tangan melukis kat dinding lagi....

sudahnya biarkan je lah...tunggu nak raya lagi nnti baru cat....

p/s: sayu hati pula tgk pic arif tido tu.....

ita cutevirus said...

conteng pakai krayon??
memang masak la kalo nak membersihkannya...

BIONIC WOMEN said...

Eily nyer wall dah bermacam ragam dah kak eina...biarkanlah minda dia nak berkembang, mungkin dia boring kot..
budak2 ni kalau marah sangat takut terbantut lak perkembangan dia.
mungkin ada something dia nak luahkan dengan menconteng tu. Sebagai parent kena pikir bahagiann positif jer, kalau pikir negatif alamatnya kita selalu akan rasa stress ngan anak2..

kak eina, jemput datang rumah ahad ni yea..utk meraikan besday Dhiya..
Kak eina ada fb? xpun eily ada tampal kat jemputan kat blog..
jemput ler...

mummy_ayu said...

alahai..tapi kena pejam mata la sambil sabar2..leh paham perasaan eina tu, nak marah anak, tak marah geram..sabar je la..

✿etiey erywan✿ said...

hmmm memang kan! kalau dengan tok semua boleh. hmm apa nak di kata...

dinor's family said...

bru mama tau budak2 suka menyonteng..tgk la rmh abg ijat lg byk hasil seni maklum la dak 3 jenerasi he he...dah lali dah ibu ni..nak raya t cat semula la la la...

MrS. F!zA said...

uishh..tkpe kak..jgn disekat hobi arif tu..budak2 dlm proses tumbesaran..lg aktif dia lg bijak..

hehehe msa dia mnconteng tu akal dia tgh berfungsi..duk fikir apa lg nk dibuatnya..ekekeke

tk leh imagine kalo darwisy plk pndai pegang pensel..hbislah dinding rumah kerajaan tu nti..huhuhu

MamaYatie said...

huhu..nak wat camner..luar kawalan..lagi satu kalo mak ada risau jugak kan, takut dia plak kecik ati

♥ mamaQASrina ♥ said...

amboiiii...tulahkan kalau duduk ngan tok cm tulah gayanya.. diorg sayang kt cucu..

huhuhuhu..letih jugakla nak bersihkan balik crayon tu..

rina a.k.a jaijina said...

itu kire kretip kak, redha ajelah ye, ekekeke..ni time dia nak explore, so biarkan..tp masih under control lah eh..

Natalia said...

hasil tulisan tangan yg menarik hehehe kreatif la dak tomei neh..dimana2 dia ley berkarya hahaha

Izan Ishak said...

nak buat camna eina. dulu2 masa si kembar ni kecik pun mmg susah nak larang. biarkan ajelah. penuh dinding sgn karya agung dorg ni~

Zue AnnaLeeya said...

tulah kan?? klu balik keje tgk umah bersepah mmg nak mrh... tp bila tgk diaorg tido, x smp hati kan???

dinding umah akak mmg abis dikerjakan airel... bila kita marah blh dia ckp, adik nak wat keje skolah... hehehehe... sabo jerlah....

LYAfrina said...

adoi.. makin myerlah kekreatifannyer.. sama la cam asya, kat dinding bilik enuh hasil seni nyer

~Siti Hajar~ said...

haaaa..br mama tau ayep tu kretip, selama ni nk tunjuk mama asyik marah je, ni dah mama bg green light, tgu lagi...hehe

Biasa la eina, anak br nk besar, redhakan ajalah...huhu

Dilla Ady said...

warghhhh...kalu dilla da naik hantu da nih..tapi jerit dalam hati jek la..hihihi

slalu bab2 marah2 anak nih, dilla pas kt hubby jek..tak koser nk marah2..lagipun...konpem tak jalannnnn punye..

mrs.spicy said...

hahaha..dinding ok ke kak ieyna?