About

Thursday, February 10, 2011

.: NeGeriKu KEDAH JelaPang PaDi :.

yaa..negeri kelahiran mama..KEDAH jelapang padi..

balik baru2 ni..memang langkah kanan la..nak nengok padi tengah menguning..
al-maklum sejak berhijrah ke KL ni..
jarang2 dapat kesempatan tengok padi menguning..

padahal kekecik dulu..
sebati pokok padi dalam kehidupan ni haa..berlumpur, berpanas, berlintah (eei...^_^)..
sekarang..huhu..begitulah adanya..peredaran masa..

okey2..takmo bebel panjang..
meh abadikan lagi..pic2 dak arif yg pergi bersiar2 bersama si abah..
mama tak ikut pun, sibuk kt umah..

tenangnya jiwa tengok padi yang menguning ni...

upps en kerbau interprame dulu da.. =P
yaaa modelnya sudah mau mula beraksi..ekeke..abah gigih menyenap tau.. (si abah sebenarnya berminat jugak tuk memiliki DSLR, tapinya bila fikir lebih2 sayang plak duit..huhu..byk keperluan lain tuk masa ni..kan3x.. )

belum menguning sepenuhnya~

~budak kecik ni belum mengenal sepenuhnya, buah inilah yang menjadi beras dan seterusnya nasi, yg dimakan setiap hari~

~masih menghijau

~saujana mata memandang



~ itu saje buat masa ni..~ ada sesapa pernah lalu kampung mama ni..jalan chepir, sik.. ^_^

~upss lupa nak bagitau..lokasi sawah bendang ni..depan2 kawasan umah mama je (umah tok kedah la..ngee..)..jalan kaki pun boleh..tapi si abah bawak arif meronda nek motor, bleh melilau jauh sket..

24 comments:

zaikulim said...

Alamak baju sebiji cam akif..

bestnyer sawah padi..walaupun org kedah tp sedih zai tak der peluang nak ke sawah bendang kulim mana ader sawah kalau ader pun cuma sekangkang kera..kahh.,kahh

BIONIC WOMEN said...

cntikkan view sawah padi..rindu plak kat kampung..huhu

Zaidah said...

cantiknyer pemandangan eina.....sayup jauh mata memandang...macam citer2 kat tv....

✿etiey erywan✿ said...

apa yg ada di kg semua dirindui sejak dok di bandar ni kan? hehe.. arif tak takut ke dengan lembu? hehhee

Gieyana said...

hg owg Kedah rupanya..satu kapal ar kita!hihihi..

Umah Mertua ku pon dkt Sik..hihihi..:D

Sue said...

bestnye kg ada sawah padi. untung ayep!!! kita dulu2 time study mati2 nk cari partner org kedah, so kg nnt ada sawah padi.. cantik je! sekali dapat org pahang, felda lak tu... kebun getah je la jawabnya. hahahahahaaaa... da jodoh nk wat cemana!!

Zue AnnaLeeya said...

bestnya kg ader sawah gini... ijo memandang....

Mamamya said...

bestnya tgk pamandangan kat sawah bendang ni kan....rasa nyaman n tenang jer...t'ingin dr dulu nak tgk padi secara live tp blm penah dapat peluang...

setuju sgt2 dgn statement iena kat gambr arif yg no.2 tu...sesungguhnya mmg sgt2 t'ingin nak beli DSLR tu tp bila di timbang tara...rasanya byk perkara yg perlu di dahulukan.....hurmmmm....simpan je la teringin tu dalam hati.....uhuhu

[-suziey-] said...

ouh i likeeeeee...sgt best tgk sawah bendang menghijau..sgt sukaaaaa..shooting pasti cun:)

LYAfrina said...

COMELNYER PMANDADANGAN !!
LYA SELALU GK BRANGAN NK POSING2 KAT SAWAH NI..KALO KT TGK PON..SEJUK J MATA MNDANG

~~*Lady Salwa*~~ said...

kat kampung sal masa sal balik ritu tengah dok tuai padi... awai sikit la dari kampung kak Eina...

tu la kan, sejuk ja mata tengok pemandangan sawah ni... memang teringat masa dok tolong mak ayah kat bendang dulu... best...

**sama la, teringin nak beli dslr, tapi rasanya banyak lagi menda lain lebih penting & perlu dahulukan... huhu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah best ni kalo jadi post posing2 sakan, canti je tumbuhan menghijau tu

'NuReeN' said...

yess... kita anak kedah.. ngeh3x.. bangga kan.. tp nureen x pernah turuh sawah tau ..hehhee

NzA said...

sejuk mata memandang.....

hajarus said...

hajar pun mmg suker sgt tgk sawah padi... sekarang ni biler dah dok utara mmg puas tgk sawah... laut pun hjr sker rase tenang jer..

Mama Hanim said...

salam eina.. sori lama x dtg sini..kt ofis bz sgt..

damai je tgk sawah cmtu kan.. bleh hilang tensen.. udara pn segar.. nikmatnya dpt blk kg.. kt SP ni xde sawah..

ieda said...

cantik sgt2 view sawah padi nie dikk
tertarik mcm kena panggil2 jer ...

bintangku said...

Bestnya..... saujana mata memandang. Arif polite jer erk.. Dah besar nnt, mesti dia selalu ajak blk kg. Kg dia best! :)

AshAnas said...

kedah kat mana?

Nia said...

syoknya kampung ada sawah padi mcm ni kan..kat kg saya takde dah. semua dah kering..huhu..

mrs.spicy said...

cantik la kak ieyna..kampung husband farah mcm ni jgk

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Damainye suasana KG nih..
Pikiran pon jd tenang..

CiK JuE said...

teringin sangat nak pergi kedah....paling jauh belah utara yang jue sampai ialah penang....tolong sapa nak ajak kita pergi kedah nie...

MamaYatie said...

waa..canteknya....hijau & sejuk mata memandang..kg kita takder sawah dah..anak2 pun dah tak kenal sawah, tngk lalang pun dikatanya padi..huhu..teringin jugak nak turun ke sawah time padi tengah masak