About

Friday, February 4, 2011

.: Mainan INI untUk 3 tahUn keatas :.

*tuan rumah masih di kampung halaman*

Salam Jumaat~

Alhamdulillah bertemu lagi Jumaat..

berbalik pada tajuk..
yee...kat mainan tu dah tertulis..
ianya sesuai untuk 3 tahun ke atas..
tapi si parents nye tetap membelikan jugak untuk si anak..

sudahnya..herm..tak tau la learning something tak budak tak cukup umur ni..huhu..

baru umur 22 bulan ++ dah beriya nak main menda ni..

apa dia?
plastesin..
hoho..bukan mama sesaja nak belikan ye..

arif yg beriya nak jugak..
sekarang pandai pulak tunjuk perasaan kalau tak dapat sesuatu..
huhu..pandai dah merengek kt soping mall..
aduhai anak..tapi still ok, takla sampai tahap memalukan mak ayah dia ni..hehe..

arif kejap je tunjuk perasaan..^_^

dan hasil dari itu, dapat jugak apa yang diinginkan..
macam la pandai.................................huhu..last2 mama jadi mangsa..
oooh tak la mangsa sangat, sebab si mama lepas gian leh main polistren..ekeke..

teringat zaman sekolah rendah ! ^_^

~tekun bermain..kopiah baru jugak tu, beli kt mydinmall..hehe..

~ see, mama yg tunjuk bakat..buat cat, snake, fish...ekeke...takde ghupe sangat pun =P

~kesungguhan si dia

~main la arif, janji jangan masuk mulut udah..setakad ni dalam pemantauan, takde la aksi tu..huhu..


~anak gembira, si ibu ceria~ ^_^

19 comments:

Lelord said...

hehehhe ms najlaa umo 2 thn lebih lela ade gak belikan, siap sediakan tray lagi. pasal dia akan amik sket pastu dia akan tekan2 kat lantai.

tak kose nanti nak kutip so biola dia tepek kt tray

Gieyana said...

bagus gak belikan ini utk ur son..utk motor2 jejari dier taw..:)

maszmadi said...

hm same jerk cam aisha, dah pandai nak majuk2 bila x dapat sesuatu.....
hah arif dah menunjukkan bakat seorang designer tu.. hehe

Zur@ZaRi said...

tu maknanyer ariff mmg pandai berjimat...
dak kalo enjin motor berjalan, mmg otak pandai... sbb my doktor selalu remind zura up kan skill motpr dak for brain health=))

Izan Ishak said...

hikhik...beria-ia dia main tanah liat tu ye. (ooppss...polistren yg bekas makanan tu. plastisin kot ejaan dia..)

♥Azie♥ said...

UIKS..MAIN APA TUE

Ena said...

playdoh rupanya.. ops! ntah betul ke idak ejaannya.. main taram jek.. hehe

ADEEYA said...

haha mainan time kecik2 :D love

mummy_ayu said...

ayu ada gak beli for Ian..tapi tak suka sgt kasi diaorng main sbb melekat kat carpet & kalu kat lantai pun melkit2.
kasi dulang, tapi still nak main kat luar dulang..

ch@ said...

mrABi suka layan oni man natang niii. kita tengok je la, tak seni. hiii. pakAji Arif main tanah liat ni.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comelnye Arif..Bakal Imam Muda nih.. :)

Tekun sungguh Arif..Arif erk wat fish tu..ok lah tu.. ^_^

dinor's family said...

ni mesti mama arif yg nak lps gian lama xmain menda tu....arif kongsi la abg ijat mst best..

nieda said...

kena pantau tapi memang bagus untuk perkembangan otak

e.l.i.z.@ said...

eli panggil plastesin hehehhe..bagus utk jari ariff..nnt senang esok2 dia nk menulis

Cery said...

salam kenal..jemputla ke blog saya http://www.mamafaiz.com/..jom bertukar2 info.bertukar2 kwn..bertukar2 blog list..jom jom

Sha@Mama Tina said...

anak yang main lebih ke..mak dia main lebih..hihihi

Mamamya said...

salam iena...dah balik umah ker??

t'ingat zaman sekolah tadika tgk arif main polistren ni...

p/s: comel arif pakai kopiah....

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah best menan ni, kalo husband kita tak bagi beli takut jadik lain plak anak dara tu main

mrs.spicy said...

hehehe..gigih nye nampak ayep main..huhu