About

Wednesday, February 16, 2011

.: ke BaLiNg mencaRi....... :.

oooh ada lagi la stok gambo yg disnap masa balik kampung..hehe..
so, sambung lagi lah ye..hahaha..

terkilan balik baru2 ni sebab..
last minit baru teringat pasal Ladang Anggur kat Tasik Beris, Sik Kedah tu..
tak jauh pun dari rumah..huhu..
huhu..terkilan tau...last minute malam last esoknya nak balik KL, baru teringat..
tu la..aktiviti padat, tak cukup la balik kampung, 5-6 hari je..ngee..
macam2 benda nak buat bila balik kampung kan..

takpe lah..next time bleh pergi..bila balik ke kampung lagi..huhu..
sape nak tau pasal Ladang Anggur tu, YanaDzul pernah terjah sana, n3 nya DISINI..
bestkan.. rugi sungguh mama tak pi sana..huhu..

ok2..berbalik pada tajuk..
pada hari cuti CNY tu, pergi terjah Baling..
saje kekunun nak beli la something kt kedai murah tu..
apa nama ntah..dah lupa..
sekali sampai, tutup daa...

tapi sebab dah sampai, terjah la kedai lain..
mencari TOTO yang murah sebenarnya..
so, dapat la jugak kt kedai lain..Toto + Set cadar sekali..just RM59.90..kain pun cantik..
ok la ada jugak benda di beli kan..tak sia2 la pergi pun..hehe..

dan sampingan terbeli tuk si kecik ni juge..beli apa ?..see lah nanti.. ^_^
layan gambar di hari kejadian dulu ye..hehe..macam biasa, snap seharusnya..ekeke..

~mereka bertiga together2..hee..
kedai banyak tutup ..yelah CNY kan..hohoho.. =P


pekena KFC sebelum balik..Tok makan seketul je..Pak Ucu ambik habuan tok..hehe..


untuk si kecik~arif haidar

Rm10~kalau beli kt area sini mahal sket rasanya..pernah abah tertengok~

~set cadar + comforter cum toto.. ~beg cumel for little Arif ~Rm16.90

itu saje tuk dikongsi..daa.. ^_^

19 comments:

BIONIC WOMEN said...

comelnyer beg tuh..kalau Dhiya tengok mesti nak jugak tuh. Murah plak tuh..

MrS. F!zA said...

murah beg tu..kt baling mmg terkenal dgn brg murah kan kak..heheheh

Sue said...

rindu kat pekan baling. salu kalo balik kg mmg pegi pekan sari kt baling tu. sebab nk cari buah keranji. pastu situ kan ada sawah padi, berlatarbelakangkan bukit/gunung?/batu kapur.. cantik sgt!! kg sue dekat je ngan baling... kat pengkalan hulu :p eehhehe..

Gieyana said...

mmg comeyy beg untuk Arif tue..Nureen gilakan power puff girl..so mmg di heretnya beb tue kemana sj skrg nie!huhuuh

rugi ar hang x pi ladang anggur tue..dkt jer la ngan umah mother in law ku..nnt kalau ko nk balik kedah lg leh kita ngedate k!

ch@ said...

comel beg arif, beg oni pun dh hampir musnah. kena tukar baru nampaknya.

mummy_ayu said...

semua best....comforter tu pun sweet jer...beg tu memang comel..

ejaMaria said...

best nye sopin... *_*

✿ etiey ✿ said...

wahh arieff handsome! wah dah ada bag

'NuReeN' said...

shopping di pekan baling kerr.. nureen pon dh lama x terjah pekan baling, klau blk perap jerr kat umah malas nk jln2.. hehe

~Siti Hajar~ said...

klu ada ms km pun suka p baling ni, cari barang2 dapur mcm tdg saji, toto, tikar plastik dll. Kat Baling murah la sikit & blh sgh sedara skli, km ada rmh sdara gak kat Sik, rsnya sedara kita tu kenal x mak eina? Sik bkn besar pn kan, tah tah sekampung..hehe

~Siti Hajar~ said...

klu ada ms km pun suka p baling ni, cari barang2 dapur mcm tdg saji, toto, tikar plastik dll. Kat Baling murah la sikit & blh sgh sedara skli, km ada rmh sdara gak kat Sik, rsnya sedara kita tu kenal x mak eina? Sik bkn besar pn kan, tah tah sekampung..hehe

eT said...

ada bag spongebob x??hehe

Mamamya said...

btl la iena...klu balik kampung ni rasa cpt jer masa berlalu....lagi2 klu mcm iena yg sekali sekala je dapat balik kg...mmg x cukup masa...sedangkan lia yg blh kata sebulan 2-3 kali balik umah mak pun x terkejar masa...ada je aktiviti yg konon nak buat tp x jadi....

klu pi kelantan @ area blah utara ni mmg selalu org akan cari TOTO kan..sbb murah....lia suka kumpul TOTO sbb senang klu ada org bertandang ke umah....

comel beg arif...:D mickey mouse..mcm beg kakak mya/fiqa...

Dilla Ady said...

toto tu dapat bape eina?

kat sane mesti barang2 murah kan..

Izan Ishak said...

cantik lah set cadar tu eina.
sblm ni masa en hubby balik kelantan pun dia ada beli, lebih kurang je harganya....kalau kat sini tak dapat kan.

Mama Hanim said...

cantiknya beg arif n cadar tu.. dlu slalu gak singgah Baling on d way blk kelantan, tp skang dh ada jln baru.. Tenang je kat baling kan, nice view..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah comel beg tu...sesuai bangat denagn ariff...

[-suziey-] said...

eh lori tu mcm aQeel pnya..hehe klu aQeel dtg umah nnti harus dia main lori tu..ekkek:D

♥ mamaQASrina ♥ said...

dekat baling...pinggan mangkuk pon murah...huhuhu.. nak plak periuk belanga..

p/s : npk sedap aja ayep makan kfc (ber on9 di malam hari dn baru tgk n3 ni)