About

Monday, February 28, 2011

.: daH 2 MinGGu ASTRO takDe SiaRan tapI biL teTap keNa baYo..huu~ :.

Yee tensen memikirkan..
Geraam pun ada…tapi huu~ en abah takde plak..
Kalau tak, skrg jugak suh orang mai pasang piring tu berasingan..
(bleh je exceli, tapi cam tak best lak, panggil org dtg time suami takde kt rumah kan..hu~)
So, terpaksa tunggu si abah balik dulu..

Al-kisahnya tempat mama duduk ni..
Piring Astro pakai satelite besar punya kat atas bumbung tu..
sebelum ni, penghuni tak bleh pasang, sbb katanya mencacatkan pemandangan..

Tapi kisahnya…bila dah jadi macam ni..
Haaa…sapa nak jawab..?
Dah 2 minggu tau..
Siaran tak OK…terpaksa pakai area biasa, seb baik ada..

Boleh jugak tengok TV..tanpa siaran Astro..
But Bil astronye tetap la kena bayar macam biasa kan..
Then, di tambah pulak bil maintenance still kena bayor every month kan..

So, adilkah..kita bayar maintenance dan astro..
Tapi siaran tak bleh tengok..? Ni dah nak masuk minggu ke-3 tau..
kalau masuk minggu ke-4, masih tak ok lagi..apa cerita..?
Bayar free-free jerlah ye bulan ni..
Macam beramal gitu..hu~

Memang tak puas hati..
Komplen?..rasanya ramai dah complain kot..
Sudahnya tak ok2 jugak..
Terpaksa memasing yang pakai astro ni, pasang piring berasingan..

Awal2 dulu, jangan taktau ada yang kena marah sebab pasang piring sendiri..
Mencacatkan pemandangan kononnya..
Dah jadi gini..haaa…semua redha jerlah..pemandangan jadi cacat pun..

Hu~
Tak best woo…rasa geram jer tau..
Dulu, panggil orang tuk adjustkan astro setting then, sambung ke lubang yang disediakan pun..
Diorang caj RM50..
Kalau tau nak jadi gini, awal2 suruh orang tu pasang sekali piringnya..hu~

Geram…geram…selama 2 minggu tak tengok siaran Astro~
Arif memang lama la tak tengok citer2 kartunnya..
Sian..dah la boring dok umah jer..hu~

Apa nak dikata, tunggu abah balik..
Pasang piring sendiri la jugak..
Tapi huuu…kiranya nanti bayar bil astro mcm buat amal jariah la plak, byr tanpa perkhidmatan..hu~

p/s : taktau apa masalah tuk settlekan segera masalah ni, mungkin kos tinggi la kot, sbb kena sambar petir..mungkin jugak ada di kalangan penduduk tak bayar maintenance kot..aduhai..sengsara dok umah tinggi mcm ni lah, bila tak dpt kerjasama semua penduduk, penduduk yang setia membayar maintenance menjadi mangsa..hu~

13 comments:

r|nA @ ja|j|na said...

uwah, sangat kesian lo begini..tak dapat tgok, tp bil tetap kene bayo, camno tuh?

~Siti Hajar~ said...

isyh! rugi sgt2 tu....tp kbykkan dok rmh btingkat jd camtu tau, srg xbyr maintenance semua kena....huhu

Sykt sy ada handle property management jgk, xdpt nk buat semua benda...huhu

Zaidah said...

betullah eina macam buat amal jariah ...klu tak bayar cepat2 diorang bare

Dilla Ady said...

astro ni camni la eina...rosak ke dapat tgk ke yg penting bill tetap jalannnnn..

susah gak ye bile takde org laki kt umah..nk tak nak kena tunggu la cik abg balik..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

oo patut la umah mek na takde langsung piring2 terbang tepi2 umah..eheheh guna piring besor punyerr ye

siannye
tulah kan
suami takde semua tak menjadi!

bonda dadif aka akish said...

huh mmg sgt la geram..dah la tak dpt tgk cite ape...cume tb biase aje..

tetibe bil kene bayo...sabo la mamalyna...

=)

Mamamya said...

alahai...kesiannya iena..ini dah kira kes kritikal nih...klu sampai bln dpn x settle juga lagi lah haru.....

sian dak ariff mesti rindu kat channel 613 kan....

haslina said...

tumpang sedih dgn citer lieyna...
harap semua dapat settle nanti...
tp mmg tense lah kan klu bayar2 freeeeee gitu...

mmg perlu di panjangkan masalah ini sebab melibatkan duit ramai org...

|| NaFiRaa || said...

isk3!! memang x patut! mana boleh cam tuh.. tak guna tapi tetap kena bayar.. boleh wat aduan nih!!!

♥Azie♥ said...

HARAP SEMUANYA AKAN OK NNT..KESIAN AKAK

Fieza79 said...

alorr rugi nya...kena bayar free2 jela tokleh tgk pun...huhu nak ngadu pada sape ye..tensen jgk tuu..mana aci kan...hishh tumpang geram utk eina ni hehee..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mmg x patutlahkan cam tuh..
Tp apa blh buat..nk x nk kena bayar gak..
Xpe lah Eina..buat amal jariah jerlah.. ;)

Zue AnnaLeeya said...

klu duk umah tggi gitu, pkai piring beso yer???? ingat pkai piring satu sorg... baru akak tau... ekekekek... jakun sgguh...

tp susahla klu xde siaran gitu.. rugilah kita byr bln2... dpt untung sesajer jer astro tuh... dahla klu ujan jer, konpem xde siaran... hampeh kan???