About

Friday, February 11, 2011

.: CaRa budak KecIk StuDy..cam MaMa timE study dedulu..ngee.. :.

Mama suatu masa dulu..bila study bab yang banyak membaca..
like BIOLOGI ke (masa matrik)..like Subjek SEJARAH ke (masa sekolah menangah)..
suka baca buku sambil baring..hehe..

sesungguhnya dedulu mama ni lemah kalau bab subjek2 yg kena byk membaca..
lebih suka math.>! suka sangat2! ^_^..suka kira2x..hehe..

kalau bab membaca ni, baca novel je khusyuk..ngee..
kalau buku pelajaran..
membaca ke mana, tertido sudahnya..hehe..

ok2x bukan itu sebenarnya nak citer..
bila tengok gaya dak arif membaca sambil baring ni..
itu yang buat teringat tu..hehe..

see, arif tengah study apa..
khusyuk tau..




oooo..buku nak pi HAJI, Insyaallah...1 day, kita jejakkan kaki ke sana ye arif..

sekarang study betul2x..ekeke..

(rembat BUKU tok kedah la tuh! Tahun ni Tok Kedah berhasrat ke sana, itu pun setelah membuat rayuan..harap ada la rezki..Amin..)

20 comments:

insan biasa said...

bagus2 kecik2 dah ada cita2 nk gie haji ...comel gaya dia dok belek buku tu ...

Mamamya said...

alalalala...sian arif, khusyuk sgt smpi baca buku atas tikar ke syg? nasib baik pic last tu ada alas toto..he3!!

insya'allah mudah2an satu hari nnti kita semua akan sampai ke Tanah suci..aminnnnnn.

Zaidah said...

rajinnyer ayep baca buku...lepas nie jangan lupa masuk periksa tau...hihihihi

Izan Ishak said...

comel jek arif baca buku HAJI~

Fieza79 said...

amboi rajennya dak Arif baca buku..buku Haji lg...wahh nnti dh besar takyah study2 dah terus je leh gi...sbb dh khatam buku tu hehe

Dilla Ady said...

dilla pun kalu membaca camtu, konpem dak acha sibuk nk buku n tiru skali bace sambil baring..

so cute!

syoknye tgk arif mandi tu..suke la tempat2 camtu..sejuk..

maszmadi said...

ameen.. semoga dak arif sefamily dapat berkunjung ke sana.....

hehe, cumel jerk dak arif baca buku sambil baring kan.. same la ngan aunty masz dulu2 hehe..

Nad @ MamaZakwan said...

hehehe..sama la kite mamalieyna..
bukan stadi..tapi stado! (study+tdo)

tapi yg peliknya, kalu novel tu bleh plak tahan mata sampai subuh sepi'e sbb nak ngabehkan jugak..haha!

arif, arif..mmg gud boy! :)

Iela Fazielah said...

comelnyer... sama mcm ila suka bc buku sambil baring

✿ etiey ✿ said...

baca buku cam tu pastu langsung lena kan.. hahha!

MamaYatie said...

umpp mak aiihh...nak pi haji dah kecik2..salute la dak arif

selesa kan baca sambil baring2..peh tu lena terus..keke

nieda said...

like mom like son lah ni..hehe

dinor's family said...

ayip dah besar.....rajin ayip baca, t bleh teman tok kedah mmbaca...amain semoga mak dapat g mekah tahun ni.........

[-suziey-] said...

hahahah kt dulu xleh baca buku cenggini..mmg zzzz la jwbnya..ekekeke:D

bgs..kecik2 bg pendedahan awal :) insyaAllah iena..niat yg baik disusuli dgn usaha ke arah tu pasti akn termakbul.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bagus kecik2 lagik dah minat membaca siap baring2 lagik moga menjadi anak yang solehah

ADEEYA said...

Ayepppp high 5 ! Hihihi

Zur@ZaRi said...

nnt kompom jadi ulat bulu... jgn jd nurd sangat tau...

Mama Hanim II said...

ciri2 budak bijak ni kan ayep..

Alimaz-Kembara Terasing said...

study ayep.... jangan tak study....

mrs.spicy said...

huhuh..kalo aunty xlama study telentang mcm tu tertido ayep