About

Sunday, February 20, 2011

.: bEraT haTi .. :.

uuih tetiba malam hari baru terasa nak online..hu~

hari2 minggu dihabiskan masa bersama arif..
ntah la ye..rasa lain hari minggu skrg berbanding sebelumnya..
terasa kejap masa terluang untuk si kecil mama..
oooh budak itu, takla kecil mana..dah nak masuk 2 tahun dah..hee~

berbeza perasaan bersama si kecil bilamana si abahnya ada disisi..
dan bilamana si abahnya tiada disisi..
bila si abah tiada, terasa perlu lebihkan masa melayani dia..

dan esok dah kerja..
terasa berat hati..
berat hati sebab mama kasihankan dia..
apa la mama ni... =P

oooh tadi siang sahabat lama mama datang..
alahai,,,napelah bleh lupa nak snap gambornya..
hish laaa...takpe2..next time bleh jumpa lagi..hu~

sahabat dr zaman matrikulasi, kemudian ke ukm, 1 fakulti, 1 kos yg sama..
dan terhenti di situ..
bersambung semula..
bila masing2 dah berkeluarga..
dan rumahnya tak jauh dari rumah mama..^_^

DIANA...anaknya Ayesha..! beza setahun dari arif..
yang mama turut sama jadi sedih..
time diorang nak balik..
bleh plak...si arif sedih yang teramat..sambil kata 'stop!'
maksudnya...dia tak kasi diorang baliklah tu..

sian betul..! arif dah lama tak jumpa kawan..
dah pulak kawannya ada si ayah..
arif..takde ayah..
lama tak jumpa ayahnya @ abah..~
arif menangis beriya tak kasi diorang balik..
mama dah jadi sebak..kesian dia..
mungkin dia rindukan si abah..hu~

terpaksa mama turun bawak dia kekunun ikut diorang samalah..
alahai..anak..
sampai bwh pun, still nak nangis bila diorang nak balik tu..

upah dengan naik motor bawak ronda2..
abah.........bilala nak balik ni..?
dapat balik kejap hari minggu pun jadilah..hu~ (macam la si abah baca blog ni ye time ni..nge~)


tapi dah kasitau byk kali kt abah bila call, arif rindu~

k, lah..nak BW sementara berkesempatan..
esok tak pasti ada daya berBW atau tak..
tapi n3 autopublish dah ready ..time arif sleep jer berkesempatan berblog.^_^

3 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alahai..siannye Ayep yer..
Ye lah..dia kan x pernah jauh lg ngan abah dia begini lama sblum ni kan..dpt bayangkan camne rindu ayep tu..Qis dulu pon pernah gak cam nih..kita sbg ibu pon mmg sebak gaklah bila tgk anak cam ni kan..sian Ayep..Sabar yer Ayep..lg 4 minggu abah balikkan..nnt leh lepas rindu puas2.. ;)

♥Azie♥ said...

alal cian arif..ermmmm anak abah nie...nnt abah balik beli mainan kat ayep yer..tentu abah pun rindu ayep jugak.

Mama Hanim said...

xpe ayep, nti bleh gi ronda dgn abahnya plak..