About

Tuesday, February 8, 2011

.: ALhamDuLillah..MakIn berSemaNgat la Lepas Ni :.

N3 pasal aktiviti di kampong tergendala sebentar..
Sebab nak share kan ke’happy’an mama memiliki salah 1 impian ni..lalala..

Ada cerita disebalik impian terlaksana ni..
Tapi takyah la share..just share..
Impianku sudah termakbul..
Alhamdulillah..walaupun bukan wish tuk memiliki IA dalam masa terdekat ni..
Tapi….ada perkara yang membuatkan wish ni termakbul dengan segera..lalala.. ^_^

Apanye wishlist mama tu..
Adakah ?
1) DSLR Camera
2) Rumah bertapak tanah..ngee.. (rumah bawah la..skrg ni kan umah tinggi melangit..ngee..)
3) Mesin Jahit Tepi
4) Adik untuk Arif?.. =P

Lagi apa eh, tu je kot..wishlist..

So, jawapannya adalah….
V

V

V

V

V

V


Oooh itu hanya gambar hiasan semata..ngee..

Dan my wishlist yang tertunai tu sebenarnya adalah ini..
Lalalala…

V

V

V

V

V


MESIN JAHIT TEPI !!

(sila abaikan wall sticker ikan beso tu ye..asal bilik arif dah di transform menjadi bilik menjahit..huhu..)

Yeaaa… ^_^
So, sesapa nak upah jahit tepi bleh la ye..sepasang baju berapa eh upahnya..RM 1.20 kot..
Hehe..

Alhamdulillah..makin berkobar2 nak meneruskan minat menjahit ni..
Bleh buat side income ni..
Kasik balik modal balik..hehe..

Ok, pic selingan..semalam masa misi mencari..
Singgah Giant, dan singgah tempat “rest & go ni..
Sedap si abah dan si tok kedah arif dok situ..hehe..

Arif saja menyibukkan diri..hehe..


~sekian...mood happy..lalala... ^_^

21 comments:

Dilla Ady said...

wahhh...beznye....lepas nih gigih la ye amik tempahan..

takpe eina, chaiyok2..tambahkan pendapatan kuarga...

err....nk tambah adik tuk arif ye? sweet!

Ena said...

weeeeeeeeeeeeee!!

bestnyerrrr..
leh la anto kain kat eina pasni yeh!.. lalala..

chugie said...

yeay!! baru nak jawab mesin jahit tepi tu tau... ekekeke:D

Fieza79 said...

wahhh akhir nya tertunai 1 wishlist...lps ni bertambah la income..

haslina said...

alhamdulilah..da dapat 1 wishlist tu...

p/s kita ni duk da dekat..ntah bila nak terserempak ek...
;))

Anita, Mummy Adzryl said...

bestnya!!! kt mana beli eh mesin jahit tepi tu? dok cari gak ni. leh share info? thanks dear. ;)

mrs.spicy said...

makin ligat la kak ieyna menjahit. hehe.insyaAllah kalo terbukak hati nak menjahit nanti farah g jahit tepi umah kak ieyna. heheh

Nad @ MamaZakwan said...

alhamdulillah..rezki,rezki, hehehe..
nk antar tempah baju bleh tak?hheeh

♥Azie♥ said...

saya ngidam mesin jahit tapi skrg xdapa2 lagi huwa...tahniah akak..lepas nie leh ambik tempahan ye

MrS. F!zA said...

yezzzaaa!! dh ada mesin jahit tepi..kalo kita kan trsu open order tampal kt bwh blok rumah.. huhuhu bestnya.. tu pon kita tringin jgk..tp msin jahit la..

ibu MZW @ farah idayu said...

salam kenal ;)

sukanya dapat mesin jahit tepi tu..pasni nak anto baju kat mamlieyna la. amik upah berapa ekk? huhu~

Ummi AmnaAmzar said...

Bestnya..impian ummi yg xtau bila nk dpt mesin jahit n mesin jahit tepi....huhu

|| NaFiRaa || said...

tahniah~ lepas nih boleh lah menjahit dengan lebih gigih~ :)

norihan said...

iena,
bolehlah saya tempah baju kat iena ye..tapi pakai courierla...sonokkan kalau dapat apa yang kita nak sangat..

CiK JuE said...

bestnye impian tercapai jugak akhirnye...selamat menjahit mama

nieda said...

dah ada mesin jahit tepi boleh ambil upah menjahit sekali..hehe,..

[-suziey-] said...

wee..makin gigih la menjahit pasni..hiks..kagum sama ina..ade minat menjahit..mak kita pn menjahit gk..tp kita xmewarisi la..xminat..tgn pn keras jek..ekekek;D

maszmadi said...

wah tahniah!! bestnyer, masz nak dapat mesin jahit biasa pon x dapat lagik.. huhu

jemput join LD masz kat SINI yerk

ch@ said...

wow, kalau kita nak tempah ni, harus kena terjah rumah akak. sebab nak pos pun mahal. hehe.

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, bestnya... dah dapat apa yg diidamkan ye...

mudah2an lepas ni, wishlist yg lain2 tu bakal menyusul la ye... :)

MamaYatie said...

alhamdulillah..dah tertunai satu hasrat..selamat gigih menjahit!