About

Thursday, February 3, 2011

.: aBah tuNjuK baKat soKmo :.

* tuan umah sedang bersenang lenang di kampung halaman *

abah memang selalu tunjuk skill dia bab masak2 ni..
selalu masakan berunsur kesihatan la..sup2 gitu..hehe..

ni cerita last week lagi..
suatu malam..tiada agenda di fikiran mama nak masak apa malam tu..
tak rasa nak makan pun..
si abah plak meng 'offer' kan diri..
nak masak sup sayur + kaki ayam katanya..!

oooh mama suka too....bukan pada sayurnya..
tapi pada kaki ayamnya! hehe..

like it soo much! hehe..

so, beraksilah si abah di dapur..
katanya sup sayur + kaki ayam..
tapi di tambahnya telur puyuh sekali haa..

yummy! ^_^
~telur puyuh itu..

~tangan lelaki yg sedang memasak itu..hehe

daaaannn...sesekali tumpang glamer...hehe...

si abah ~

api dah padam, dah siap pun..hehe..

dan malam itu, dinner lah kami dengan menu itu..hehe..

SUP SAYUR + KAKI AYAM + TELUR PUYUH..

~oooh tengok ni, teringin nak ngap kaki ayam lagii...ngeee...

9 comments:

nieda said...

best tau dpt husband pandai masak..kongsi lah resepi sikit.hehe

ch@ said...

uiii ini mmg dah tahap top chef, guna kuali masak sup, harus cuba ni, heheee. cemana nak makan kaki ayam tu kak, kita try juga makan, tapiii tak sesedap dada ayamla, hehe.

♥ mamaQASrina ♥ said...

sedapla....

ADEEYA said...

sedapnyee sup ayamm :D telur puyuh yum yum ;D

NzA said...

eeeeemmmmm nampak sedap..masak sup dlm kuali ke abah arif weh!!!!!

win@momyShaneQeisha said...

wah, terornya abah arif masak ya.sedapnya rupa sup tu...

'NuReeN' said...

suke mkn brokoli tp x brapa suka kaki ayam tue.. teluq puyuh asben kalo msk dia buat sambal..
skali skala merasa asben msk sedap kan...yummy...

mummy_ayu said...

rajin nya cik abg dia...hubby ayu nama je chef, tapi kat umah...memang tak la ke dapur...kat hotel je la...

Zue AnnaLeeya said...

owhhhh... akak pon suker sup kaki ayam... hehehe...