About

Friday, February 25, 2011

.: 1 KG LaKsa untUk 2 OraNg..ngee :.

So, maknanya..sorang akan pekena 1/2kg Laksa..
Waaah hebat..hehe..

Yaa..petang semalam, balik je kerja..
Terus masuk dapur..
Upss sempat la, peluk2 cium dak arif tu..hee..
Kuarkan ikan dalam esbox, then, ambik Laksa sebungkus, rendamkan..
Ikan dah beli lama..ahad lepas, hu~
Memang cadang nak buat laksa, tapi bertangguh dr hari ke hari..
So, petang semalam buatlah..

Malam after arif sleep..sempat mama pekena semangkuk..lalala…
Dan pagi ni pekena lagi semangkuk..
Pagi ni arif menumpang..numpang makan telor jer..
Sebijik dia punya..tapi terlur putih je, telur kuning dia tak reti makan..hu~

Sempat snap..hidangan malam td..hehe..

Yaa..untuk mama ½ kg laksa tuk dihabiskan..
Tok plak..ambik 1/2kg laksa lagi..hahahaha..memang hantu LAKSA kami ni! =P

p/s 1 : start semalam, arif dah bleh terima kenyataan pepagi mama kena work..semalam dh tak nangis…dah bleh salam dan cheoum mama sebelum mama keluar g work..alhamdulillah..senang sket hati..yelah sebelum ni, dia tak pernah ditinggalkan mcm tu..even ke rumah pengasuh, tapi akan tetap keluar bersama-sama..sampai umah pengasuh lain cerita la kan..dah jumpa Ibu pengasuh yang penyayang, mmg rela hati la dia..kdg sampai takmo balik bila mama jemput petang2..dok rumah pengasuh lain..arif ada kak balqis n baby tuk berkawan..kalau kat rumah, kawan takde..awal2 tak bleh terima la dia..tapi dah 2 minggu ni, dia dah ok, lagipun tok sangat2 pelayan apa je kerenah cucunya, so arif happy walaupun ditinggalkan mama..~ hee..~ syukur..

p/s 2 : sudah mula memikirkan camna gaya bila toknya takde nantinya..skrg pun bila tok hilang dr pandangan sket, dia dh mula sibuk mencari. Bila mama usik tok balik kampong, dia sure akan cakap ‘STOP’..hu~

25 comments:

butangbutton said...

da lama x mkn laksa..
rindu laksa kedah..
sedapnye..haha

afni+hafiz=dani said...

huu sedap nye..lama x mkn laksa kaww

|| NaFiRaa || said...

sedapnye!!! lama x makan laksa!! nak buat sendirik x reti.. beli jek laaaa...

Izan Ishak said...

izan dah lama tak makan laksa. nak buat sendiri kurang best sbb pemakannya tak ramai. suka kalau balik umah mak, mak yg masak.

*makan laksa ni kalau ulang2 mmg syok kan eina...arggghhh...dah terliur!~

nieda said...

eina mmg hantu laksa, selalu up citer laksa..biler la nk merasa eina punya laksa..hehe

arif sayang tok tue..

Natalia said...

ai pun feveret laksa ni..meh poslaju sket sini hehehe

Zue AnnaLeeya said...

akak pon suker laksa... tp klu laksa penang nih somi dan anak2 kureng... klu nak buat laksa kena wat laksa lemak kuah putih tu...

LYAfrina said...

eina.. tenkiu utk kata2 semangat,, lya xtau nk kata apa2..melainkan air mata y gugur sbg tanda terima kasih :-)

lya terliur tgk lksa ni..kalo sakit kepala mkn masam2 ni ok la skit

Ena said...

laksa???

uwaaaaaaaaaaaaa..

taid ena terbau2 laksa masa kuar tp cari2 tak jumpa plak.. rupanya ada kat sini... huhu.. sob3x..

✿etiey erywan✿ said...

wah makan ke ape tuh? hehe.. memang kan kadang si mak yang tak sanggup mengenangkan perpisahan sementara diaorang tu

NzA said...

mmg patut abislh eina cz tgk kuahnya pn dh tau sedap..pekat gitu...tiba2 mengidam lak nk makan laksa...hu..

Alimaz-Kembara Terasing said...

I jugak hantu laksa tau.....

Dilla Ady said...

arghhh...sedapnye...sedapnye..dilla pun suke laksa..kalu laksa penang suke yg masam2 sket..sedapnye!

okeh la, arif da tak nangis pagi2...kite nk gi keje pun tak la susah hati kan..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mek na..sy tak kebal dengan laksa..if makan sure sakit montot punggoq..ahahha lenguh satu badan.

sure tok dah blik nnti..dia akan tercari2 berhari2..

Zaidah said...

sedapnyer laksa...suka laksa...terutama sekali laksa johor...

Ummi AmnaAmzar said...

ummi ketinggalan ketapi...nape tok yg jg ariff? pengasuh ariff pg mn?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Klu dh mkanan peberet tu..mkn hari2 pon x kisah.. :)

Nnt tok dia balik sure Ayep cari tu..

Hamizah said...

hmm sedapnya..
kena wat jugaklah..
dah teringin ni..

Iela Fazielah said...

ila pun suka mkn laksa... tp skrg ni malas masak laksa.. masak utk special event je

Elly & Emmy said...

laksa memang sedap.. tarok ulam-ulaman dengan banyak.. lepas tu letak cili api byk2.. hadoii .. tolongg .. cek dah terlioq niii..

mamashikin said...

nk nangis tgk laksa...sedap!hee..amboi kak iena mkn smpai 1/2 kg..kalo kt klantan, org ckp mkn laksa akan jadi sakit urat..ntah lah..tp sy mkn jer..60 hr bersalin terus bedal laksa..sb ni feveret sy..hee

Nureen said...

pernah buat laksa sekali ja.. x brapa sedap.. hhmm apa rahsia nk bg kuah sedap ya?? nureen x der la hantu sgt ngan laksa ni.. tp klau ada mkn jerr..

betoi la eina, nanti bila tok dh blk kg sure arif tercari2 mcm elly dulu.. mmg nangis ja nk p kena bila dok ngan tok tp anto umah pengasuh ok ja.. cuma sejak 2 menjak ni x x mau trun keta bila anto nk je ajak g ronda2 katanya..

norihan said...

sedapnya tengok laksa iena tu...bila ntah boleh rasa ye...

eb ezrin2 said...

eb hantu laksa... nak skittttttt ;p

~aSHa~ said...

laksa buatan sendiri lagi sedap kan....

tapi asha tak pandai...tapi asha suka laksa penang ni...