About

Friday, January 7, 2011

.: viruS aRif menJangkiti MaMa :.

oooh mama di rumah today..
haih la awal2 tahun gini, mcm2 dogaan..
isnin dah EL sebab dak arif demam tu..

today MC lak, sebab si mama sudah dijangkit virus yang dak arif bawak..
sakit mata!!!

adusss seksa..
petang semalam lagi dapat rasa..
tapi mcm nak g kerja jugak sbb tak berapa teruk sangt..

but bangun pagi ni, susah nak bukak mata..
berat..berta*k..rasa senak + gatal! meraaaah !

huhu....first time seingat mama, mama dijangkiti 'sakit mata' ni..
before this, memang eksyen jer...walau berdepan dgn orang sakit mata
mama takkan dijangkiti..
but kali ni..

huhu...terkena sudaaa..
gini ghupe sakit mata ye..
seksa! rasa nak pejam je mata..tapinye..
dak arif jam 6 am dah bangun n takmo tido2 balik..
huhu...layankan je la dia..

ohhh tak dpt menikmati hari minggu dengan aktiviti luar la gini..
sedeeey...baru cadang2 nak ke NILAI 3, mencari kain langsir untuk umah mak di kampung..
bulan 2 kang cadang2 nak balik kedah..
nak buatkan langsir baru tuk mak..
huhu..kena la postpone next week plak..huhu..


gambar ihsan dr en google~


25 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

adoi...!terasa sakit mata jugak tgk gmbr mata merah tu! moga cepat sembuh mamalieyna!

Nadiah Sidek said...

moga cepat sembuh..

Dilla Ady said...

sian die sakit mate ye..

rajin2 makan ubat tau biar cepat sembuh...

norihan said...

hope cepat sembuh ye iena..tulahkan,ingat tahun baru ni bolehla membuat perubahan,tapi ada je dugaankan..

Ena said...

ena dah 2 kali kena sakit mata.. huhu.. mmeg seksa rasanya.. tak tahan bab berT**k mata tu.. dan senak dalam mata tu kan!.. kena pakai speck itam ler camtu eina.. glemer sat.. :D

chugie said...

alamak.. dh berjangkit! sakit 'montot' ni memang x leh sebut sakit 'm*T*" tau.. tu petua org tua2 lah.. nanti berjangkit! lg 1, tok leh tengok mata orang tu.. nanti jangkit gak..

tak tau lah betui ke tak ekekek:D

cepat2 sembuh ye...

Zur@ZaRi said...

berair mater zura tgk mater tue... wlwpun ehsan en google jer kan...
sian kat eina... dok umah bebaik yer=)) taking gud care... kalo ader susu ibu, titik kan.. tu petua mak zura=)

Zue AnnaLeeya said...

org tua ckp, jgn ckp sakit mata nnti berjangkit... papgil sakit montot.... hehehehe...

klu sakit m****t tuh mmg tak selesa sgt... mata berair, bertaik,dan pedih2 jer kan???

bintangku said...

Kalo kita kene tak per lagi.... kalo anak kene, cian kat dia.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

dpt brapa ari cuti mek na?
dulu kwn sy dapat hampir seminggu tau

harap cepat sembuh yaaa

BIONIC WOMEN said...

ooohh..gambar dari google..kita ingatkan gambar akak amik sendiri..baru nak cakap leh plak akak fokus tang biji mata tuh..huhu
semoga cepat sembuh yea kak

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sal dah 2 kali kena... hehe

moga cepat sembuh ye...

ezan said...

lamanya x jalan2 sini. rindu arif, rindu mamalieyna jugak. hehehe...

ala, ezan datang melawat org sakit mata la ni ek. :( get weel soon k. rest k. insyaALLAH cepat baik. amin

Whitey Mommy said...

akk... kita orang besar [hehehe better than sebut tua dak?;p] pun terkadang tak tahan... bayangkan dak kecik... tu kalau macam Khalis tak sihat ke... rasa macam nak je sakit dia mai kat kita... :)

MamaYatie said...

ciannya eiyna..takper la..rehat kat umah teman arif..hi3x

letak susu badan cepat baik kata org2 tua

nieda said...

siannya kena jangkit..mmg seksa kan, rasa mata nk tertutup je

e.l.i.z.@ said...

kesiannye akak! ariff camne? dh ok sket ke?

fyi, eli xpenah lagi kena sakit mata..harap² sampai bila² la tak kena hihi

mek da ©™ said...

moga cpt sembuh k kak

ummumishkah said...

Siannyer.. moga cepat sembuh dear!

'NuReeN' said...

rehat kat umah je la ari ni.. tp bleh ke berblog ni?? mata dh merah.. ;)

mana ayep ni.. x nmpk la.. aunty rindu ni.. emuah utk ayep yerr..

mama rifQy said...

lame da xsakit mataaa..sian lakk!!!letak susu badann..cepat ok!!

Zaidah said...

merahnyer eina...semoga cepat sembuh eina...

Putra Mama said...

tringat taun lepas, satu family kitorg kene sakit mata.. dahla cuti menjaga bdk2 kecik yg sakit mata tu 6 hari ditambah dengan mc saya 7 hari.. dekat 3 minggu x gi keje.. ;p

[-suziey-] said...

aisey sian ieyna..get well soon ieyna :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Uisshhh...ingatkan mata Eina td..seram tgk..Apapon..Moga Cepat Sembuh yer..