About

Wednesday, January 5, 2011

.: uuik..apa KeS camPing daLam rumaH ni..eiii :.

haih abah...gian nak bercamping ke sampai dalam umah pun nak pasang khemah ni..
hehehehehehehe...jangan maraaah..isterimu bergurau jer! ngee..

exceli, baru je membeli khemah ni..
yelah sokmo2 gak g picnic2 ni kan..
so, ada menda alah ni, lagi best la..takyah susah2 nak g toilet awam yg sesak dengan orang time nak menukar baju ni..

mula nak beli yang for 4 person..
tapi bila tengok2 ada yang for 2 person, then bila try bukak, nampak ok jer..
so, ambik je ler..
regenye..herm..bape eh..lupa sudaaah..

below RM50 la..yang pasti!

makin berkobar2 la nak g camping or picnic lagi camni..hehe..

see abah yang excited menerai pasang ni after balik dari shoping mall that day..ngee..

kena membongkok ler..ngee ~

p/s time try bukak ni, arif dah sleep..kalau tak sleep lagi, sure ada jugak budak kecik yang tak kasi tutup balik ni..hehe...

P/S 2 : Update kesihatan arif...semalam balik dr rumah Ibu pengasuh, arif nampak ok, ceria..cuma tengahari badannya panas, dan Ibu jelum2kan kepala dia..but balik je sampai umah, dah nak malam..dan panasnya kembali...mama just kasi ubat...tidur pun tak bape lena sebab hidung arif macam tersumbat..sukar sket nak bernafas..nafas tersekat2..sian mama tengok..esok ada checkup arif, mungkin bleh jumpa doktor n tanya pendapat lagi..so, esok mama half day bekerja..petang checkup nya..hope arif takde apa2..dan cuma demam biasa..huhu..

24 comments:

Izan Ishak said...

cam best je khemah ni kan eina. takyah susah2 pi tmpat lain nak salin baju.

*izan pun risau ni sbb hampir satu rumah demam. nasib baik naufal baru lepas demam. moga ariff pun cepat sembuh ye~

Ena said...

best kan ada mende tu.. senang! nak tukar baju tak yah susah2 p toilet.. tp kalo dah basah kena la p jugak.. ;D

sian arif demam lagi yeh! rajin2 makan ubat ye.. moga cepat sembuh!

Fieza79 said...

wahh...berkobar kobar nak ber picnic nnt...ok set time..ujung mgu nie ok...nak join..hehe

nsb arif dh tido...lau dak ade je aksi dia dlm khemah tu kann...hehe

ejaMaria said...

klu suke piknik mmg berbaloi beli benda ni... nnt beli tikar dia pulak... sedap sket klu alas tebal bila guna tak la rasa atas tanah sangat...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mmg berbaloilah beli menda alah nih..senang lah klu nk p berpiknik..Semakin bersemangatlah ni nk berpiknik kan.. :)

Sian Ayep yer..jgn biarkan Badan Ayep panas sgt...kang nnt jd cam Qis tempohari...demam panas kat dalam..sampai pengsan..kena sawan..badan semua kakuh & mata terbeliak naik ke atas...mmg seriaulah..Take Care yer..Moga Ayep cepat Sembuh..!!

Zefa NorAsmara said...

Selamat berkhemah dan berpiknik ye mamalieyna.. semoga arif cepat sihat.. :-)

LYaFRINA said...

heheheh.. main piknik2 k main pondok2 ni??

zue @ annaleeya said...

anak2 akak pon ader gak mtk beli khemah nih... snang nak gi piknik katanya... tp tulah, tak terbeli pon lg... snang sket klu ader khemah nih kan???

ayep demam lagi yer??? ciannya... hrp cpat smbuh k...

eima said...

laa demam lagi ek ... sian arif cepat sembuh k ...

dulu penah beli ... mana tah pegi ... rasa nye cam ade inlaw yg amik la ...dah tak dak ...

Zaidah said...

klu ayep ade mesti ayep yang tidur kat dalam khemah tu...

semoga ayep cepat sembuh tau....

[-suziey-] said...

hiks..kita ade khemah ni..beli kt giant..erkk xingt plak rege nye..hehe tp color sama:p

mmg best..kita dh byk kali guna..mmg berguna..utk piknik:p

ieyna ade bg suppliment vitamin x kat arief? maybe antibodi dia lemah kot..tu yg asyik demam n lmbt baik kot..cuba bagi scotts emulsion..sedap rs dia..aQeel minum tu ...

Hanis Azla said...

sesekali camping dalam rumah pun best juga kan.. he..he.

harap2 arif cepat sembuh.

Iela Fazielah said...

haha.... kelakar bila tgk hubby mamalieyna merangkak keluar dr tent tu... tp mmg best kan ada tent ni... smbil picnic leh baring2 dlm tu... siap tido2 lg nnt...

Alimaz-Kembara Terasing said...

anak2 saya beli yang besar punya khemah untuk tempat derang main....

~Siti Hajar~ said...

ni excited sgt sampai psg kehmah dlm rumah...opsss..nk try la..hehe

sekbek ayep tidur, klu tak leh jadi pdg permainan ayep tuh..

Alhamdullilah ayep dh beransur pulih, hrp2 ayep cepat pulih sepenuhnya yer..

'NuReeN' said...

senang la bila nk p camping ke picnic nanti.. nice jerr..

keciannyerr arif.. mkn ubat tau moga cpt sembuh..

aCu said...

JOM JOIN CONTEST SI KECIL PALING CERIA! :)

evashoppe.blogspot.com

mummy_ayu said...

mc best je kemah tu..mcm nak cari gak..pengaruh rakan blog..he he he..
ala sian arif demam..get well soon ye sayang, sian kat mama...risau...

chugie said...

sy pun ade 1 gak.. beli pun murah je. boleh lah guna untuk g picnic ke.. senang kan ada khemah ni.

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kalo rajin picnic khemah ni dah jadi satu kemestian kan... memang senang nak tukar2 baju & lepak2...

hope arif tak dak apa2 la... risau jugak kan kalo anak demam lama2 ni...

Zur@ZaRi said...

semangat nak berpicnik nie=))

arif cepat sembuh yer nakkk...
adam pun sama macam ariff... moga allah bg kekuatan untuk anak2 kiter yer=)

MamaYatie said...

teringin jugak nak beli khemah supe ni..mana tau kot gi piknik mana2 senang nak angkut..

arif ada makan antibiotik tak?selalunya kalo demam byk hari sngt ubat demam dah tak jalan..get well soon encem!

Ain said...

dah ada khemah ni, makin berkobar-kobar la semangat eina nak berpiknik...

senang sikit nak tukar baju dan landingkan ariff waktu tido...

mama rifQy said...

excited ariff main ngan khemah baru tuhh!! pasni berpiknik kat umah je kak eina!