About

Tuesday, January 4, 2011

.: teNgok BOLA AFF suZuki maLam tu samBiL... :.

salam pagi selasa..yuhuu...

mood nak ceria selalu di tahun baru ni..lalala.. ^_^
tapi apakan daya, my arif..di 1hb dh demam panas..huhu..
today, arif still dedar je badan..
malam tadi panas sangat2, bwk ke klinik lagi sekali..
terus doktor masukkan ubat montot..

balik tido, ok je nampak..
pagi ni, panas sikit2..
but kasi susu, muntah dalam kete ontheway nak ke rumah Ibu pengasuh..
huhu..hope arif will be ok..
tengok la, esok if still demam (hari ke-5)
kena buat blood test..huhu..
cian arif..takmo la ambik2 darah ni..
seriau..arif sihat eh hari ni...
takyah wat test2 bagai..huhu..

ok, sambungan tuk ayat di atas..

tengok BOLA AFF Suzuki 2010 malam tu, sambil makan ini!



rojak petis~

pelik je kan..
orang selalu layan jajan time tengok bola..
ini lain macam pulak..hehe..

layan rojak petis memalam..ngee..
oooh si abah je layan..
abah memang suka! itu yg kuah petis ni..
diimport khas dari pontian nuuun..

hehe, alkisahnya, sebelum balik kg ari tu'
abah dah pesan, suruh Mak sedara abah yg terror bab kuah2 petis ni..
buatkan...dekat sebalang jugak..MIL kasi bwk balik sini..

sedap tau......! ^_^
orang sana (johor) memang suka la rojak petis ni kan..
orang kedah cam mama, rojak buah tau la makan..hehe..
kalau dah tambah sayur2 ni, kureeeeeeeeeeeng sket!

pepun sedap ooo..sebab ada sengkuang+timun & nenas jugak!

p/s mood tahun baru takde langsung sebab.............ntah..no explanation for that, cuma hati dapat merasai...huhu..

16 comments:

wan sujaihah said...

biasa la kak..bila anak tak sihat..mama nyer mesti hati susah...

doakan arif cepat sihat ye

ciK mOt ©™ said...

adehh...pagi2 dah terliur...ishhh

Sidratul Muntaha said...

sedengan ler kambek wong jowo nang selangor kiye...
rojak petis enak dipangan..
ohohohooho...

rasanya bukan joroian jer mamalieyna
selangorian mcm ayu ni mmg antu rojak petis.
huhuuuh..
ngiler!ngiler!!

'NuReeN' said...

skrg ni ujan panas x menentu.. moga arif cepat sembuh ye..

meyelerakan la rojak petis tue..nak cikit.............

[-suziey-] said...

ni la namanya tekak org melayu..xlayan jajan tp layan rojak..hahaha..sedap tuuuuu

Izan Ishak said...

eina...izan pun tak pernah lagi makan rojak petis ada sayur2 tu. biasanya pecal je lah kat sini.

kalau mak izan mmg buat kuah rojak utk makan ngan buah2 tu... tp izan sorang je layan. org lain tak pandang pun...hehe

~aSHa~ said...

maybe sbb arif demam kot....tu yg raasa tak berseri je pembukaan tahun...takpe lepas ni ceria la kembali dgn gelak tawa si arif..

Ena said...

sama la ena..
mood ke laut je skrg nie..
nak berblog pun rasanya dah kureng sikit.. mungkin azam tahun nie waktu berblog dikurang kan.. huhu

~~*Lady Salwa*~~ said...

Cian arif ye... still tak sihat...

tu la, sal pun tak rasa mood tahun baru pun... member2 office pun ramai yg cakap, makin tak dak mood nak kerja....

hope arif cepat sihat ye... sian tengok budak2 esp baby yg kena wat blood test...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Salam Eina...


Selamat Tahun Baru..!!

Sedaplah Rojak petis tu...

Arif apa khabar? Masih demam lg..? Aunty doakan Moga Arif cepat sembuh yer..!!Rindu kat dia.. :)

Mama Hanim said...

alahai best tu rojak.. tgk plak masa lapar kan..huhu..

sian ayep..semoga cepat sembuh ye ayep.. take care..

BIONIC WOMEN said...

terliurnya tengok rojak petis tu..
saya semua jenis rojak makan, buah ker petis ker, mee ke..semua fav saya..hehe

e.l.i.z.@ said...

rojak petis? buah la ek?
eli nampak mcm ada buah jambu batu..betul tak? sedapnya kalu betul jambu batu

mek da ©™ said...

lama xmkn..dapnya

Yaati Nor said...

peti tu klu buat rojak buah sedapt sangat..klu rojak sayur..sedap ke?

nieda said...

mknan org johor