About

Wednesday, January 19, 2011

.: teMpaHaN kiNi diBuKa seMuLa :.

yee...sape nak menempah dialu2kan..
tempahan kini telah dibuka! lalala..

haha...tetiba je kan..

oohhh tempahan kecik2 je..
tak mampu..so, tempahan terbuka tuk kawan2 opis jer dulu

tempahan apa?..
menjahit baju!

bila dah terniat nak menjahit sepenuh masa nantinya
(bila la masanya tu?..heerm..)
so, kenalah mencari customer mulai skrg..
kakak mama yg juga seorang tukang jahit nasihatkan

better ambil tempahan menjahit semula
sekurang2nya mengasah kemampuan diri + mencari customer tetap dulu..
ngee..

ye...last friday dah dapat dah customer dari opis
dah ambik pun kainnya..
then, ada lagi customer lain akan menyusul (makcik kt opis jer)

tapinye.....mama hanya berani (buat masa ni) ambil tempahan baju kurung jer..
herm....kalau dah pandai jahit fesyen lain, baru la berani offerkan diri..

skrg, jahit jerlah baju kurung dulu..

Alhamdulillah..harap2 ada lagi tempahan pasni..Amin..^_^

dan harap2 jugak, mama pandai bahagikan masa..
penting tu...

bekerja di opis-kerja2 rumah-jaga anak-uruskan diri- tak lupa jugak 'berblogging'! ..hohoho..^_^ (rasa macam missing something lah, yeee..masa tuk rehatkan diri takde ke..huhu..)

kesimpulannya : tempahan dibuka kpd mereka di alam nyata je, bukan maya ni lagi buat masa ni..(bajet macam ada yg nak menempah jer..ekeke..)..

~ esok cuti..lalalalaa....
^_^

19 comments:

MrS. F!zA said...

pasni mama dah sibuk menjahit la..tkpe arif boleh buat sepah..mama ijinkan..ekekeke

moga bertambah rejeki k.eina!!

~~*Lady Salwa*~~ said...

Yeay, dah amik tempahan ye... tapi baru bukak utk member opis je ye...

tak pa, slow2 akak... mudah2an nanti bertambah custommer la...

chugie said...

ala, ingtkan eina nak buka tempahan tuk kawan2 blog..

psst: nak tempah baju kurung tuk fatin bleh???

Pn. Zana said...

hye..

eh, bape u charge tuk baju kurung tu?:)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kita nak tempah annti boley, tempah penjahit dulu sebab kain tak beli lagik...dah lama tak wat baju last masa raya ari tu je

Fieza79 said...

amboi bisnes nak start betul2 dh nie...aikk pesal kami kwn alam maya tdk diboleh kan arr..hehe tk aci...!

esok kami kat sini tak cuti..huwaa jeless..

Zefa NorAsmara said...

Wah.. eina pandai menjahit. Seronokkan ada bakat tu.. kak zefa bab jahit menjahit ni gagal skit.. padahal mak tukang jahit. hehe..

eB ezrin said...

oooo... x leh tmph la yer >_<

Yaati Nor said...

bape sepasang..kot2 klu nak blh saya kurierkan kain ke sana ke?

BIONIC WOMEN said...

kak eina..kita nak tempah boleh..siyes ni tau bukan men2..kita xder tukang jahit nih..baju utk raya kena jahit dah, sebab nak antar org buat manik plak..boleh ler kak eina..plessss

ciK mOt ©™ said...

wahh...masyuk ar pasni...beh beh

Izan Ishak said...

baguslah eina. boleh jadikan income sampingan kan. mana tahu lepas ni boleh jadi main bisnes...

Dilla Ady said...

boleh jugak tambah2 pendapatan kan..dulu penah jugak terpikir nk amik upah menjahit tau..tapi bile da pandai menjahit la..nih menjahit pun failed lagi, ade hati kunun nk amik upah..huhuhuh

[-suziey-] said...

uik template abru lagi..hehe nice..byk ladybird :p

waa bisnes skang :)

'NuReeN' said...

wahh.. dpt tambah pendptan ni.. bagus la.. nureen nk keja ngan eina utk jahit butang boleh..hehehe ;P

eima said...

wahhh pandai jahit bj .. terer nye...
besh kan ... moga dimurahkan rezeki

lily@mummyQistina said...

Bestlah Eina pandai menjahit..ada gak pendapatan sampingan..Moga trus berjaya yer Eina..!

mrs.spicy said...

kak ieyna, nanti raya nak tempah~ book satu tempat untuk farah. hehe. awal x nak tempah?=p

KizZ said...

wah akak..
good luck taw..
kechix pun tgh blaja jahit ni..
tpi baru ckit2..
haha jhit senget2 je..