About

Thursday, January 6, 2011

.: taHuN baRu, prOduK baRu..lalala.. :.

yup!

mama pun dah ikut jejak Lya!..hehe..
tergoda plak nak guna produk baru sempena tahun baru ni..
huhu..hope takde masalah..
sebab biasanya mama ni, if tukar produk jer, sure bermasalah muka ni dibuatnya..

alaaahaaiii..taktau sampai bila nak tertib menggunakan produk ni..
mama biasa tu, pakai OLAY total effect tuk pencuci muka + krim jer..

ini siap ada pencuci, toner, pelembap (ambik siang je, malam takkk..), dan krim kecantikan.. hoho..banyak betul..kalau kalut2, ada gak termiss nak pakai ni..ngee..

awal tahun berkobar2 ajer,
like tahun lepas, start 1.1.10..mama start diet HTN (Hari Tanpa Nasi)..
bertahan sebulan jer..ngee..

tahun ni start 1.1.11 mama start pakai produk baru Safi Rania Gold plak..
kita tunggu 3 minggu lagi, ada perubahan tak..haha..
(itu pun kalau mama tertib menggunakan produk ni..ngee..)


~hasil pembelian~

kenapa tukar?
saje nak ngetest..hehe..lagipun muka tak bape cun ni..
nak kasi cun sket lagi..lalala.. =P

30 comments:

Ena said...

slam eina..


welcome the the club safi rania gold! heheh.. dah dah guna lebih kurang 5 bulan.. Alhamdulillah.. sangat sesuai.. :D oh ya eina.. krim malam sangat bagus utk di gunakan tau.. tapi lupa plak fungsinya..

BIONIC WOMEN said...

hehehe...good luck mama.
eily dulu x berapa sesuai pakai safi rania gold nih, keluar jerawat..so terpaksa ler tukar semula..
dah lama tu, masa memula prduk ni keluar.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mek na..sy pernah cuba gok yg ni..tp muka sy jd pedih menggelupas. upe2nye dia suggested utk 40 n above..tataula tui ke? wuwuwuuw..

then sy kembali kepada safi balqis..yg tuu jugak leh serasi ngan sy sejak zaman skolah :-)

takpe..mek na cubela dulu..if tak sesuai..jgn teruskan..kang dari cun terus jd tak cung..muehehhee

LYaFRINA said...

hehhehee..
slamat mgetest eina..
mudah-mudahan serasi dgn eina..
dgn lya sgt2 serasi.. smpai kwn ofis pon dh pakai safi rania...
Fain pon kata cun.. apa lg..kembangla hidung ni...

tp eina dh lgkah bengdul ni.. lya x sempa2 lg nk beli complete set..just pakai cream ala2 foundation tu j dulu stakat ni.. esk cuti blh la beli.

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ai pn try set tu gak mamalieyna, so far takde problem kecuali time nk peyet. sy plg shuke krim siang, apply seblom letak foundation.. ok, tak oily sgt!

wan sujaihah said...

ha..kasi tau keberkesanan nyer yer...

bertambah cun la akak nanti :)..cepat arif dapat adik :)

Sue said...

gud luck! ehehe nk jugak try safi rania ni tp tak de konfiden lg la..

nieda said...

azam baru jugak tu

YanDarwisy said...

Yan pun dah pakai dekat 4 bulan dan alhamdulillah..memang nampak kesan terutamanya serum dia. Maybe serasi dgn muka Yan

eT said...

dah test kalu...kasi cerita la...
eT la ni muka pakai apa pon xcantik...hormon xstabil..huhu

Mama Kembar 3 said...

selamat mencuba! mama pun baru sebulan lebih try guna produk nih. Alhamdulillah sesuai & kulit bertambah cantik (chewah!) heheh... but seriously, rasa kulit makin cerah kurang bintik bintik hitam.. best dah laa murah kan hehe

norihan said...

iena,dulu pakai jenama apa..?tryla dulu,kalau ok..saya pun nak try..hehe..

Alimaz-Kembara Terasing said...

kalau untuk suami bagus la tu mama....

Izan Ishak said...

wah eina... dah cuba ye. nnti lepas 3 minggu jgn lupa buat review ye.

ena...patutlah ena makin cun n comeiii, rahsia safi rania gold rupanya...

**izan pun nak try jugak complete set ni tp tak terbeli2 je lagi...huhu

Fieza79 said...

wahhh nanti tambah cun la eina...disiplin tau pakai suma tu jgn ter miss plak..hehee

best je tgk org pakai set simple mcm nie...fieza tokleh..nnt muka jadi ntah ape2..hehe

Nad @ MamaZakwan said...

sama la kite, hehe...sama2 kite nantikan resultnye k! :)

nza said...

last year akak mula cuba produk ni..nmpk cam ok n xde msalah...sblm ni akak guna olay....

Dilla Ady said...

ala..suda cun da...muke eina bersih saje..

tp harus la kan jaga jugak..

dilla nk try tia amelia dulu, tgh kumpul duit..nnti tgk okeh tak..

kalu tak okeh, nak try rania gold nih pulak..

rATu kEBaYA said...

semua kata Safi RAnia ni ok ye.. lepas dah habis safi balqis ni nak cuba pulak lah rania..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Selamat mengetest yer Eina..hope kesanye OK lah..lily x pernah pakai lg..masih setia ngan Tia Amelia.. :)

rina a.k.a jaijina said...

rina pon kene cuba gak ni..lya cakap dia pakai pn elok aje..dari pakai tak tentu arah tu, baiklah mencuba yg ni pulak kan..

**sHiKinn** said...

oh nti kte tgk kak iena pakai..kalo ada perubahan nti bleh beli juga..3 minggu yer,nti buat testimoni..

mrs.spicy said...

huhu..3 minngu xde kesan lg kut kak ieyna.guna lama sikit.farah pon pengguna product safi.so far ok

zue @ annaleeya said...

seme pakat try safi rania nih... nak ngetest jgkla... akak pon nak shomel gak... hiksss...

Ain said...

ain dah guna set siang dan malam almost sebulan...

bila tang pakai krim malam tu, culas sokmo...

huhu...

papepun memang sesuai la untuk ain. kulit rasa makin lembut skrg ni...

Zaidah said...

bleh buat testimoni tau eina klu ok blehlah zai cuba...hehehe...nak cun jugak macam eina...produk nie kena rajin klu malas n lupa aje lambatlah hasilnyer...

chugie said...

ramai dengar org guna safi rania gold ni.. bagus ke eina.. kalau bagus, sy pun nk p tukar gak ni.

~~*Lady Salwa*~~ said...

sal pun tengah dok fikir2 nak tukar produk penjagaan wajah nih.. tapi tak tau nak try apa... huhu

e.l.i.z.@ said...

alamakkk..eli pun tingin nk pakai produk anti-aging ni..tak kira la brand apa pun kan..haitu dh try produk 'x' ni, naik jerawat huhuuh so tak berani sudah nk try produk lain

Mama Hanim said...

npmk makin muda lg pasni..arrr jeles cmni.. nak nmpk muda jugak la..hehe..