About

Tuesday, January 11, 2011

.: SiaPa taU..? .

siapa tau camna nak buat watermark sendiri gunakan photoscape?
means watermark bergambar..?
selain software photoshope, photoscape bleh ke?

sesaja bertanya, kot2 ada yang biasa buat..
kalau bleh buat sndiri syok sket..
bleh letak pic belbagai kan..^_^

mama gemar jugak meneroka bab2 ni..
tapi mencari sendiri tak pandai plak..
melainkan ada orang ajarkan..huhu..

ni percubaan mama nak buat tu..



then, bila try letak watermark kt pic, jadi gini..


huhu...camna nak buat dia jd transparent eh..takmo kaler putih sekeliling tu..
photoscape boleh ke buat?.
photoshope bleh la kan..tapi mama download tak lepas2..
terus terbantut..

so, kalau ada sesapa pandai dan pernah buat..
ajar la...ajar la...tQ in advance..^_^

21 comments:

mama rifQy said...

sgt la tak retiiii!!heehheeeeee

ciK mOt ©™ said...

tak reti la eyna...tak pat nak nolong...huhuhuh...

LYaFRINA said...

kot photoscape blh kan kalo xsilap..

Sidratul Muntaha said...

huhu
tak reti phtoshope
huhuhuhuh

Fieza79 said...

dukacita fieza tak tahu la eina...tu la kalau buat ghupa gitu mmg boleh tp nk transparen kan tu tak reti...

tkpe nanti ada la tu kwn2 yg expert dtg membantu...eb tau nie...rasa nya dia ada la wat tutorial psl ni cuba eina g check entry dia sebelum nie...

~aSHa~ said...

ehehe sha lagi la tak reti ni...

Ain said...

ain memang failed kalau bab ni....

huhuhu...

broe_ayla said...

ske try n error..leh tu..tru godek2 lagi...mst jumpe t...penah wt..tp udah luper.huhu

Zue AnnaLeeya said...

akak pon dok reti.... huhu... klu ader yg tau wat dgn photoscape tuh, akak pon nak blaja gak...

UmiDAnisH said...

Alamak, ada terfikir nak buat tp tak ada masa nak mencari cara2 yg paling senang

[-suziey-] said...

erkk rsnya kena guna photoshop utk transparent kan background..photoscape xbole kto..

AkMa said...

kite dah penah try..rasanya photoscape x bleh buat la mama..photoshop je yg leh wat transparent nih..

Izan Ishak said...

eina, yg gathering tuh eina takyah buat n3 pun. kalau nak join boleh hantarkan details kat email tuan penganjur ye... check kat belog dia nih,

http://amrafahan.blogspot.com/p/jom-berkelah.html

*lagipun masa ni boleh jumpa secara live kawan2 yg selama ni rajin singgah belog kita kan...jom eina!

acik mimie said...

tak taulaaa .. hehehe ...
nnt dah tau ajar ye

Dilla Ady said...

mmg failed bab2 gini..sori eina tak dpat membantu...

chugie said...

alahai.. same lah kite, tak tau! tp nak gak tau and belajar kalau ada sape2 yang tau tu..

nanti eina postingkan kalau ada yg bgtau ye!

Cik Jue said...

samalah ngan cik jue duk mencari camana nak buat nie...tapi lagi teruk..nak letakkan watermark kat gambar macam mama lagi tak pandai..mama buat macammana ye...

✿etiey erywan✿ said...

hehhe.. masalah yang juga saya alami! huahua.. tak jumpa punat transparent tuh. kuakua..

Aisyuhada said...

salam,

mamalieyna boleh cuba guna GIMP. http://www.gimp.org/ software ni simple dari photoshop. Boleh pilih transparent bground masa create new image. =)

nieda said...

sorylah, x pandai pun..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rasanye photoscape x blh kut..selalu guna Photoshope..Save dlm format .png utk transparent..