About

Wednesday, January 26, 2011

.: seMakIn yakiN utk meMiLih no.2! yaaa! :.

n3 ni keluar susulan dari n3 di SINI..

herm...rata-rata memang memilih no.2 kan..
yalah..kita as a seorang isteri dan seorang ibu kepada anak yang masih kecil..
memang patutlah untuk memilih no.2..

biar gaji sederhana dengan komitmen sederhana..
janji...ada banyak masa tuk family!
dan otak tak terlalu stress memikir pasal kerja! *ini penting sangat2!

yaaa...semakin yakin mama untuk memilih no.2!

rezeki ada di mana2..
kalau lah rezeki no.1 tu datang time mama masih single..
haruslah takde masalah utk membuat pilihan no.1 tu kan..

apapun..yakin rezeki akan sentiasa ada untuk kita..
Insyaallah...

selingan gambar tuan rumah..
yang gian lama tak interframe..ekeke..skema je posing.. =P

pic taken on monday..
si abah dan si anak menemani si mama..
ke mana?..ke 'situ' la..ke ujian pertama..bila nak melangkah ke ujian ke-2, maka terhasillah n3 semalam tu..huhu..hehe..

~mama semakin bulat..huhu.. =P

~bergaya habis dak arif dgn spek nye tu..ngee..
~lagi...muncuuuuunggggg!

~sebelum bergerak...si abah pun nak juge! hehe..

~sekian~

p/s rezeki datang lagi, ada member nak hantar kain nak tempah buat baju.. lalala.. haa ni baru minat mama, rasanya ini takkan mengganggu masa dengan family kot..hehe..wat kerja ni sambil2 jer..oooh ada kwn2 bertanya eh pasal nak tempah baju..alaa..tunggu mama konsisten mengurus masa sket eh, baru leh terima tempahan lebih sket..hehe.. skrg, belum pandai uruskan masa, dgn kenalan rapat boleh la dulu..nnti2 mama kembangkan ke kwn2 eh..Insyaallah.. ^_^

24 comments:

Nadiah Sidek said...

bukan main bergaya lagi arif dgn sunglasses dia tu. yg muncung tu paling comel! :D

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

alhamdulillah..dah tak dalam dilema la kawanku ini

mek na..den pon makin bulat...ngeee

Zue AnnaLeeya said...

pilih yg terbaik utk family... betul kata eina tuh, klu byk sgt komitmen keje, nnti kita plak stress dgn urusan keje dan umah... lebih baik bersederhana...

mummy_ayu said...

dah tau dah iena pun confirm pilih no 2 jugak..wah ayep buakn main lagi, papa dia pun join sekaki..he he he..untung org pandai jahit baju, leh buat side income...

LYAfrina said...

WOWW... PILIHAN BIJAK.. KALO LYA ADA KEPANDAIAN.. BLH JUGA JOIN CAM EINA.. TP LYA X BERBAKAT:-(

✿etiey erywan✿ said...

pilihan terbaik kita juga pilihan terbaik untuk anak dan suami! huh arief makin handsome :)

chugie said...

emm.. dh de choice ye.. ok lahtu.

mama yg semakin bulat, tapi maintain ayu gitu tau!

Ummi AmnaAmzar said...

ummi ketinggalan..ape no 2 & 3..huhu

ape pun gambar kat atas tu cun sgt..wpun mama nmpk boolat..arif tetap encem!! hehe

MrS. F!zA said...

tomeinya arif ngan spec tu kak..hehe

Mamamya said...

sebenarnya pilihan yg tepat tue biar selesa dgn diri kita kan iena....klu kita buat pilihan yg x tetap mesti hidup jd kelam kabut....:)

owhh..iena pandai jahit baju yer...blh la tempah bila nak dah pandai adjust masa nnti...blh menambah p'dptan keluarga tue....

p/s:lia lps b'salin ni semakin m'bolat...tgh b'usaha nak slim kan badan ni...tp mcm ssh jer...adehhhh

norihan said...

wah..iena macam ada pe2 je...k,semoga dapat membuat yang terbaik...

bintangku said...

Keluarga lagi penting bila dah berkeluarga nie.

Hensem arif, pakei "spek gelap". :P

psssttt..... mama Najmi nie pun dah makin tombam. hu hu hu

rATu kEBaYA said...

cantiklah sunglasses arif tu..

Izan Ishak said...

comellah arif ngan spek gitu. cam org beso je.

rezki ada di mana2 kan eina. apa2pun kita mest yg terbaik buat anak2 n famili~

**klik2 HB eina~

LyNn HaMzAh said...

huhuhu...lynn tertinggal entry la...nampaknya kena tgk balik entry lieyna utk fahamkan apa maksud no 2 tu...

Gieyana said...

betui2..setuju dgn kata2 ko..rezeki ada dimana2 kan..moga yg terbaik milik ko k..^_^

Zefa NorAsmara said...

Semoga mamalieyna dimurahkan rezeki.. mana tau nanti jd tokey butik ke kan? Biz sendiri lg byk masa untuk anak kut.. :-)

MamaYatie said...

rasanya itu lah yg terbaik..saya pun dulu dilema mcm ni..goes to no.2,alhamdulillah..pilihan yg tepat penah saya buat.

Fieza79 said...

moga pilihan ni yg terbaek buat eina dan family...rezki ada di mana2..yg penting family kan...

wahh sempat lg menyenap kat situ...hehe

Zaidah said...

walau apapun keputusan eina...zai akan sokong eina....klu zai nak tempah baju bleh tak...hehehe

YanDarwisy said...

wah..pakat2 amik gambor pakai spec mata hitam dok kat devider jalan ni...model fotogenik, aper pun nampak cun!

~~*Lady Salwa*~~ said...

nape si mamanya tak pakai spek itam gak... kalau tak dah ngam tiga2 beranak pakai spek itam... hehe

tak pa, insyaAllah ada rezeki nanti... amin...

~Siti Hajar~ said...

Rezeki ada d mana2, buat la pilihan yg tbaik..

sy pn pnh p interview kat 'situ' kat shah alam tp gagal, antara sbb gagal, sy org utara, sy plk p jwb klu dpt sy nk tranfer p sblh utara, trs pegawai tu ckp, ni payah nih...huhu...rsnya itu antara sbb gagal...hehe

Mama Hanim said...

semoga segalanya terbaik utk eina..

penah gak ada situasi cmtu, dpt offer naik pangkat + gaji, tp masa utk keluarga tetap keutamaan kan..