About

Saturday, January 22, 2011

.: sebeLum meMasak :.

salam hari sabtu..

ohho..sempat nak online kejap..
curik2 masa, sebelum start memasak ni..
today en abah kerja masuk pagi balik tengahari
then, masuk malam balik pagi esok plak..(@ Bt Caves, sempena Thaipusam ni..)
sian betul...

sian la lagi si arif.... sebab this week..
macam kurang kasih sayang si abah jer dia tu..ngee..
huhu..apa nak dikata..tuntutan kerja kan..

masa si abah ambik malam tadi kt rumah ibu pun
arif dah sleep..
bangun pagi..abah dah pergi kerja..
then, si abah balik kang..sure nak rest..
sebab malam kang nak pergi kerja semula..

sabar ye arif..minggu ni jer..
tiada aktiviti jalan2..tiada aktiviti ronda2 naik motor with abah..
huhu..

pagi tadi arif bangun awal..
mama memang bangun awal sket dr dia..
jam 5, sbb si abah nak g kerja kan..
elok je si abah keluar rumah, si arif lak bangun..
awal bebenor..

then, nak tido balik susah betul
dah umpan citer upinipin pun still takmo pejam..
last2 kena paksa..
tutup pintu bilik..berkurung dgn dia..

nangis beriya jugak..takmo tido..
melawan mata..
macam mendera anak pulak..

tapi itu je kekdahnya..
last2 memang terlena pun atas katilnye tu..
arif...arif... lawan mata betul..

ok2 sesikit je bebel..
lawatan ke rumah kengkawan pun tak dpt dilaksanakan sgt
sibuk melayan arif tadi
then mengsettlekan urusan rumahtangga..
list semalam buat pun, byk tak settle lagi..huhu..

k, nak memasak la dulu..
chauchinchau...

22 comments:

nieda said...

sabar ye arif, minggu depan boleh lah jenjalan..Iena kena pergi holiday ni. sian arif.hehe

Izan Ishak said...

minggu ni je kan arif...minggu depan boleh je naik moto ngan abah.

samalah kita eina. sabtu ahad ni mcm makin bz plak kan. keje tak abis2~

Gieyana said...

sure dh selesai masak nie kan..tgh relax2 n mengemas lak kan...adeiii! kalau cuti pon mcm x cuti kan..tp bezanya still leh dok relax2 sket kan..:)

LYAfrina said...

SELAMAT MEMASAK EINA..
MASAK PE ARINI.. BG KAT LYA SKET BOLEH???

'NuReeN' said...

cuti ari ni nureen bwk elly g waterfall mandi kolam.. hehhee
eina nureen tag eina ni..
http://nureenasir.blogspot.com/2011/01/contest-college-kesayanganku.html
jom2

sarah-najwan said...

xpe..sekali sekala dok umah..
esok bole jln2 lagi..

Mama Hanim said...

xpe ayep..next week dh bleh gi jln2 kan..

ri ni panas sgt kt SP.. terjah tesco je lah td..

dinor's family said...

ha...ashik on line ja..baca buku awak tu kn ada exame at monday...good lukc...

mamalieyna said...

nieda:
hehe..ye la kan nieda, kena bercuti ni, tp next week balik kg, kira bercuti gk tu eh..huhu..

nnti si abah kena g kursus plak..lama lak tu..huhu..lg sedey.. =P

mamalieyna said...

izan:
ingt minggu ni je la..tpiiiiiii...en hubby baru dpt tau kena g kursus nnti, lama..lebih sebulan..huhu..

mamalieyna said...

Gieyana:
ye la..time cuti ni la masa tuk uruskan kerja2 rumah plak..sibuk dirumah berbeza dgn sibuk di tmpt kerja..^_^

mamalieyna said...

lya :
beriya eina masak lya, en hubby balik katanya dh makan..huhu..kite sowang je makan masakan kita, tak best tul =P

mamalieyna said...

Nureen:
waaah seronok la elly tu, eina teringin nak mandi sg ni..tunggu balik kg nnti la..

mamalieyna said...

sarah_najwan:
betul3x..hehe..

mamalieyna said...

betul3x..hehe..

sini pun panas jugak..huhu..

mamalieyna said...

kak mah:
hehe..sat sat ja ni..

maceeeh ^_^

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Arini masak apa Eina?? :)

'NuReeN' said...

eina..
jom join
http://nureenasir.blogspot.com/2011/01/i-love-ice-cream-contest.html

win@momyShaneQeisha said...

cian arif comel...next week arif blh geng ngan abah ya.ok juga ada mamanya kan.

hajarus said...

ala cian arif... xper next week leh jln2 nek moto ngan abahnyer ekkk...

mamalieyna msk menu ape hari ni...?

'NuReeN' said...

eina...
tag lagi k
http://nureenasir.blogspot.com/2011/01/contest-kami-pose-comey.html

chugie said...

sempat lg online ye..

emm sian arif, x pe..nex week bleh ajak abah jalan2 lg.!