About

Tuesday, January 18, 2011

.: saJiaN maLam yg SeMpoi tp YummY! :.

Lama tak tempek2 gambo makanan kt blog ni kan..
yelah takde makan2 yg special or masak2 yg special
so, takde la gambornye..

tapi, disebabkan itu..
kerajinan menyenap pulak datang pada malam sabtu yang lepas..
(sebab en abah takde, kuar g surau..kalau en abah ada, sogan sket..ngee..)

so, sajian apa kami malam sabtu tu?
sempoi jer..
pantas tp yummy je pada mama..hehe..

sajian 1 - paprik campur! puas hati leh campur semua..sotong, udang + ayam..hehe


sajian 2 - sayur kobis goreng kering..sat ja dok atas api ni..kalau layu sgt, tak best! ^_^


tu je?
ada satu menu wajib ni..tapi tak snap plak..
apa dia?
pastinya sambal belacan + ulaman (timun je..)

Alhamdulillah..kenyang..arif pun tumpang makan sama memalam pun..
lalala.. ^_^


~ ni la budak paling sibuk kalau bab makan ni..hoho~ panjang moncong!..ngee..

16 comments:

Ena said...

sedapnya..
ena semalam nak masak paprik tp tak cukup bahan plak.. bahan utama.. daun lumau purut tak de.. tak lengkap.. so, tak jadi la jawabnya..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Simple tp nmpk sedap..& yg pntgnye kenyanggg.. :)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah sedapnya menu santapan itu, kasi pos sikit kat sini pagi2 lagik dah terliur ni

Fieza79 said...

sedap nya tu...menu simple mcm tu yg lg berselera...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kita pon suka if sayur tak layu sangat..

but since rafiq dah suka ratah sayur gak..sy masak lama skit..kasi lembut

Alimaz-Kembara Terasing said...

mama masak sedap mesti ayep suka makan kan

**sHiKinn** said...

kak iena- paprik kak iena buat sy meleleh nih..adeh..dh la tak breakfast lg nih..

Zaidah said...

membuatkan diriku lapar.....sedap n simple....ayep kenapa dimakan sudu tu...mama tak beri makan ker..

Izan Ishak said...

kat umah ni pun kalau simple2 mcm ni lagi laju anak2 makan. nak2 bila makan malam kan.

laparlah eina!

Sue said...

amboi sedapnye. tp rajin gak ek goreng sayur. sue kalo da masak paprik, alamatnya sayur takde dah la coz sume da ada dlm paprik. ehheheheh.. paling2 pon tambah goreng telur dadar je la.

Sue said...

amboi sedapnye. tp rajin gak ek goreng sayur. sue kalo da masak paprik, alamatnya sayur takde dah la coz sume da ada dlm paprik. ehheheheh.. paling2 pon tambah goreng telur dadar je la.

BIONIC WOMEN said...

sedapnya..kta pun suka kobis goreng ejap jer..krup2 tu yg best kan???pastu cicah sambal belacan. memang mebeles.
apa kat mulut ariff tu?/ straw ke sudu??

chugie said...

sempoi.. tp nmpak sedap!

sy pun suka masak sayur kejap je atas api, sbb nk die rangup.

mrs.spicy said...

huhu..rindu nak masak2..ayep kuat makan lagi eh? makan la ayep nanti cepat besar.huhu

'NuReeN' said...

dh lama x wat paprik ni.. bebila nk gak la buat.. semlm juz buat sup sayuq ja sbb dh lewat blk keja.. tgk paprik eina tue mesti sedap kan...

~~*Lady Salwa*~~ said...

memang nampak nyummy...

alahai, dah 2,3 kali jengah sini asyik la lupa nak cakap yg 'wajah baru' blog akak ni cantik sangat... sukeeeeee... salah satu sebabnya pasai ada ladybird... comellll....